Skip to main content

Posts

Showing posts from 2008

tak lama dah...

few more hours..
then its new year...





SELAMAT TAHUN BARU 2009..
semoga segala impian dan harapan kan jadi nyata...





























aku punya impian...
dan mengharapkan ianya kan jadi kenyataan..
inysaallah..

stories....

about last week..
since my SIL is back at Kulim.,,
so we had our shopping agenda..

at last dapat jugak ku membeli beberapa helaian baju n suar..
masa krismas tuh kami gi JJ Seberang Prai..
ingatkan JJ akan tutup lewat since it's a public holiday kan..
tapi ropanya the next day baru dia tutup at 12 am..
apa pun sempat jugak rembat baju..
mujur twin di jaga oleh my mom's maid..
and ada geng nak bershopping so it was fun..
here are some of the hasil rembatan..





sorry ler tak edit pun gambar tuh..
sebabnya laptop aku baru jer kena format so photoscape belum install..
haha..
lagipun sekrang nih tengah dalam mood malas nooo
nak install pape dalam laptop..

eh lalut citer lain pulak..

the next day..
we headed to JJ again..
believe it or not..
the same place again..

nih semua gara2 Special J Card day..
lagipun semalam tak puas shopping..
my mom ada berkenan satu baju tuh..
tapi SA tuh cakap datang esok kak sebab ada 50% less..
so apa lagi.. tak ketahuan ler kami..
hehe..

memandangkan my mom kena pi sekolah..
so ju…

Maybe..

esok atau lusa nak balik ke Kulim semula..
Hn ada training ngan bebudak rugby dia..
so its kinda bored staying here doing nothing..

kalau dekat kulim nanti insyaallah my SIL pun akan ada di sana..
hopefully its going to be fun..
cause right now my emotion is not so very stable...
senang sangat rasa lonely n bored..
happy tu kekadang jer..
walhal i want to be happy..
yelah..
it's not good for the baby kan..

camner yer...

about my pregnancy..
its already the 15th week now..
yesterday was my 4th check up...
semua ok...

cuma masa nurse tuh nak check my tummy..
dia cakap "eh dah besar yer"
aku senyum jer..

mmg aku pun rasa perut aku agak besar berbanding usianya..
tapi apapun aku bersyukur sebab semuanya ok..
idakler ada masalah ke apa..
kalau dah dia nak besar nak buat camner kan...
selebihnya..
aku rasa aku masih lagi ada alahan..
walaupun sikit tapi ada lagi..
setiap kali aku brush my teeth i feel like vomitting...
setiap kali aku bau bedak baby Johnson sama jugak...
adoilaaa...

bab makan alhamdulilla…

Sukanya..

hehe..
my laptop sudah baik dari 'demam'
sian kat dia...
yang kebosanannya dah tentulah aku n Hn..
haha..

okies..
tadi gi Alor Star pi amik laptop..
ropanya masalah laptop aku nih kecik jer..
RAM yang di tambah ke dalamnya tak serasi..
so tu pasal dia sikit problem..
barulah aku tahu alkisahnya RAM pun kena serasi kalau nak upgrade..
bukan boleh ikut suka letak jer..

so tokey kedai tuh dah format n we decide to add 1Gb RAM
to replace the old one..
so sekarang aku guna ok lah sikit...

sebelum nih dah antar laptop dekat hometown aku..
ada ler satu kedai tuh..
tapi dia tak tau apa masalahnya dengan laptop nih...
Hn angin..
so terus decide tuk bawak ke AS.. 
tmpt kami beli...
pas dah amik laptop...
kami gi makan dekat Stadium..
Hn nak makan nasi ayam sedap..
hmm ntah aku rasa cam biasa jer..
so aku makan nasi dengan lauk pauk..
sedap gak...

otw balik..
cam pening pulak kepala den..
so sampai umah..
baring jap..
nak tido tak boleh sebab masih kekenyangan..
then solat... pastu godek2 sikit.. laptop yang masih baru…

on the 21st

well since it was my birthday..
we did plan to go out..
but due to my not so good condition plus..
wedding here n there...
plus the laptop is 'demam'

so plan utk kuar lebih awal terpaksa di tunda ke lewat petang..
huhu..
so sad..
there goes my shopping treat..

but anyway..
around 6 we managed to go to JJ..
hehe..
plannya nak gi beli few tops and watched movie..

reached JJ around 715pm..
terus gerak gi carik surau dulu..
sebab nak solat ler kan..
pastu gi Pizza...
belanja the whole family..
hehe..
Hn yang belanja..

pastu sempat ler masuk JJ kejap jer dalam half n hour..
sebab movie kul 9..
half n hour mana sempat nak shopping..
huhu..
sadis sungguh...
adoiiiillla susah ker shopping nih ek..
sebabnya tiap kali aku plan nak bershopping harus tak dapat...

then terus naik tengok Bolt..
bebudak nih suka lah..



haha..
siap pesan masa nak balik tuh nak carik cd citer dog..
haha..
anak2 aku..
bertuah sungguh ler dorang..

aku dulu tak ingat pun baper kali jer mama n abah aku bawak gi tgk wayang..
tapi itu dulu kan..
mana n…

Ku panjatkan....

syukur... alhamdulillah.. aku masih dipanjangkan umur dah diberi kesempatan untuk meneruskan hidup..
aku bahagia.. dan aku gembira... walaupun usia makin meningkat.. namun itu hanyalah pada angka.. hakikatnya aku masih seperti dulu..
aku bersyukur.. tatkalau usiaku bertambah lagi.. aku bersama insan2 yang ku sayang... aku punya suami, anak, ibubapa serta mereka yang menyayangiku.. buat adikku yang jauh nun di KL... terima kasih atas ingatan (emememe... jgn lupa adiah nooo)

Nape ye...

i think my laptop is having a problem..
i dunno what..
tapi dari caranya tuh..
cam dah ada problem menyerang...
huhu..

bila nak browse the Net selalu cam hang sekejap..
ke browse guna Opera jer yang jadi gitu..
bila guna IE..
jarang pulak nak hang nih..

What your baby looks like -- 15 weeks

http://www.babycenter.com/fetal-development-images-15-weeks
it's fun seeing how the baby develop from day to day...
i'm hoping for the best for this one..
and the same goes to my dearest twin..at Babycenter they suggested several activities according to your pregnancy week.. 
so this week..

This Week's Activity:

Talk to your baby. It's a great way to start the bonding process. If having an actual conversation seems odd to you, narrate your activities; read a book, magazine, or newspaper; or share your secret wishes for your child. This is great practice for after your baby's born. Talking to babies is one of the best ways to help them develop language skills

hehe..
sekarang nih si kakak suka nooo ..
dok berlanding di perut aku..
dok dengar baby cakap dia kata..
so semalam aku tanyalah "baby cakap apa kakak"
she answered "baby dah tido, tak cakap pun"

hehe..
love the moments..
nisa jarang nak buat camtuh..


hopefully dorang akan jadi kakak yang baik kelak..

esok kan...

birthday aku..
nak apa ek...











kalau le nak disenaraikan mau banyak..
tapi
ntahler....







* all pictures credit to Google Image Search

Citer aku...

pepagi tadi dah sibuk kan diri menjelaskan bil yang perlu..
pas zuhur nih Hn nak bawak adik aku yang sorang tuh gi tengok Rugby..
have fun yeah..

while i'm doing this..
the twin is playing their game...
ps abah dia punya..
dorang dah terror main..

owh nak citer pasal ari khamis arituh gi scan..
alhamdulillah semuanya ok..
walaupun aku berharap akan dapat gambar scan tuh..
tapi tak dapat ler pulak..
agaknya klinik kerajaan mmg tak bagi kot kan..

masa nak scan tuh..
doktor tanya masih sakit ke tempat operation dulu..
mana de dah..
dah 6 tahun kan..
so dia pun mulakan proses scan...

hehe..
guess what..
i saw the baby kicking...
betul ke ek..
cam tak caya pulak..
yelah it seem small enough..
tapi dah menendang gitu..
the doc pun terkejut..
haha..

so dah check segala bagai..
confrim the due date is the same..
so doc tanya
"Plan nak bersalin di mana nanti"
aku senyum jer n jawab tak tahu lagi..
then doc tuh cakap
"Yelah awal lagi.. ikutlah mana sempat kan"
hehe..

gambar nih hanyalah selingan.. sebab…

Here i am...

at Kulim nih...
Hn decide to be here since...
well esok ada game rugby dekat Alor Star...
and i guess this would be the last time during the school holiday..
that kami balik ke Kulim..

lagipun dah bosan dekat Arau nun takdak sapa..
yelah budak kan tengah cuti sekolah..
some more pasni dah sibuk dengan mesyuarat sekolah n so on..
so glad to be here...

especially..
since my birthday is around the corner..
hopefully dapat celebrate ngan my family..
hehe..

owh..
tadi petang sempat menjengah pc fair di Perlis..
i've never been to a Pc Fair before..
so i dunno what to say..
some of my friends cakap kat perlis is considered as small..
kalau nak dibandingkan dengan tmpt lain..
tapi yelah..
rasanya orang yang nak membeli pun idakler sebegitu ramai..
haha..

whatever..
Hn bought somethings there..
just some accesories for the laptop..
selebihya kami mmg tak plan nak beli apa...

and sempat jugak tapau prosperity burger tadi..
haha..
otw sampai ke Kulim..
kami singgah drive thru..
order..
then balik makan dekat rumah..
ntahl…

ketandusan baju

cantik ler dua baju nih..
kat mana nak carik ek..

kat perlis nih aku jarang nooo shopping baju..
serius stok baju tuk aku pakai sekarang amat kurang..
nak kena gi carik baju

esok hari...

kami akan ke Langkawi lagi..
huhu..
again..
tiap2 bulan pi Langkawi nih...
berjalan sungguh anak dalam perut aku nih..

hehe..
kali ni bawak rombongan bebudak asrama sek Hn..
selected only..
hehe..

katanya feri esok yang paling awal..
tak taule kul baper..
bebudak tuh akan sampai n tido di asrama malam nih..

n the best part is..
semuanya ditanggung..
hehe..
kiranya kuar duit cuma tuk beli barang yang nak beli jer..
duit naik cable car ke apa ke semua ditanggung..
sonoknya...

oklah..
ni kira cuti2 sempena our 6th anniversary..
hehe..
and owh..
i got this from Hn..
dah lama dia beli..
tapi aku saja jer tak guna lagi
sebabnya nak tunggu anniversary baru buka n pakai..


i love the smell.. tapi dengan kondisi ku sekarang nih..  tak boleh nak bau lama2... takut kang aku muntah.. papepun thanks alot Hn.. sorry yer.. tak sempat nak belikan pape.. nanti ek.. hehe..

ememem...

cantik ah crocs nih..
nak buleh tak

done some renovating..

haha..
renovating the blog again..
adding up something here and there..

bila dah malas nak update..
itulah kerja aku..
seronok jer tengok blog aku bertukar2..
kejap rona ini..
pastu rona itu pulak..
haha...

Hn dok tengah tengok Lord of the Ring ngan bebudak..
ntah buat kesekian kalinya..
katanya nak tunggu detik 12 tgh malam..
to celebrate our 6th anniversary...

kejap jer..
pejam celik pejam celik
dah 6 tahun..
alhamdulillah aku bersyukur sangat ke hadra Ilahi...
atas kesempatan dan kebahagiaan yang dikurniakan kepada aku hambanya ini..


doakan agar hubungan ini berkekalan..
kerna aku ingin bahagia..
bersama insan yang aku sayang..

sekejap lagi...

nak pi Sungai Baru..
nak pi bagi kad kenduri sepupu aku dekat tok tiri aku..
dah lama tak gi tengok dia kat sana..
hehe..
Hn pun ajak gi makan bihun sup..
tapi ntahler aku rasa cam tak berapa lalu nak makan..

ni pun baru jer aku lunch..
kul 4 baru lunch..
aku makan spaghetti jer..
buat sendirik..
bolehler...
tu jer yang tekak aku boleh telan sekarang nih..
dengan air ribena..

ni pun dah rasa letih balik...
jgnlah gini..
tak best ler kalau nak pi mana2 nanti..

LWOT.... apa kebendanya nih

sebenarnya dah lama dah citer nih..
kiranya dah basi pun..
tapi sebab aku nak semadikan dalam blog aku..
so kira cerita jugaklah kat sini..

lepas jer aku interview itu ari..
kami gerak ke Lost World of Tambun..
dalam kul 11 gitulah..
kiranya cam dah panas jugakler..
tapi mujur masa sampai tuh...
redup jugak cuacanya..
yo lah musim hujan kan sekarang..

so gambar time mandi manda takdak..
cuma lepas tuh adalah..


so sorry

i really want to blog something..
but am not in the mood to do so..

most of the time..
i will be on my bed..
my body is not in a good mood...
haha..
lawak tuh..

badan pulak takdak mood..
nantilah kalau dah ada mood akan ku mulakan semula
cerita-ceriti ku di sini..

Tahniah buat Iza

am at my mom..
getting ready for Aidiladha..

hehe..
esok nak balik umah tok..
sekarang nih rasa loya2 dah kurang...
cuma badan still lemah n tak larat nak buat apa pun..
most of the time..
am lying or at my bed...
huhu..

apapun syukurlah am still shat..
takdelah sakit ke apa kan..
cuma kekadang bila tak larat nak buat apa nih..
aku jadi bosan..

just found out that Iza dah selamat deliver her baby girl..
congrats dear..
welcome to a new world..
Motherhood...

walaupun aku baru jer 3 bulan lebih..
tapi aku rasa perut aku dah boyot..
maid mak aku pun tak percaya baru 3 bulan..
huhu..
takpelah yang penting aku dan baby nih sihat...

Interview SPP Finale

so akak tadi pun dengan linangan air mata terpaksa balik..
sebab dah sah2 mmg dokumen dia tak lengkap n tak boleh ditemuduga...

so dipendekkan citer tibalah giliran aku..
huhu..
punyalah gabra sampai memula ingat nak baca lah ayat kursi ke apa kan..
terus tak terbaca..

ketuk pintu bilik temuduga dan bagi salam..
then masuk..

Dato' tu persilakan aku duduk..
biasalah ucapler tima kasih kan..
then..

'Nama.'
'Normima Azlina bt Abdul Majid' pendek jer aku jawab tapi yang pasti jelas...
'Sekolah mana'
'Sekolah Kebangsaan Tambun Tulang, Arau, Perlis' jelas...
'Aik dekat sini tulis Sk Seri Besout, Sungkai.. macam mana'
'Saya dah bertukar ke Perlis Dato' gabra beb..
'Macamana boleh cepat sangat tukar nih... pakai kabel apa yang dapat balik Perlis nih' Dato' tu muka dia mmg serius sangat time nih.. takut aku...
'Saya cuma isi borang dan ikut segala prosedur yang disuruh.. takde pakai kabel2 Dato' aku jawab dengan perasaan dup dap dup dap...
&…

Interview SPP Part 2

arituh berenti dekat mana tah..
jap nak refer balik..

time nih..
kawan aku tuh masuk..
dia giliran yang ke 2...
huhu bila dia masuk aku mula gabra..
yelah nak sembang dah tak dak geng...
mujur interview nih ramah2 jugak semuanya...
so kami sembangler sikit2 pasal belajar di maktab dan keadaan di sekolah...

then akak yang masuk bilik temuduga 1 tuh kuar..
apalagi semua pakat tanyalah kena soal apa..
dia cakap soalan berkaitan PIPP, apa yang belajar di maktab dan isu semasa..
owh so maksudnya bilik 1 nih mmg soalannya agak mencabar...
then orang kedua masuk...

Encik Urusetia terus menyemak sijil2..
then..

Kes 2
'Encik, boleh saya minta borang senarai tugas' dia tanya dekat cikgu laki tuh
'Dah disertakan sekali dengan borang tatatertib tuh' jawab cikgu tadi..
'yang ada kat dalam nih.. formatnya bukan yang asal, bukan yang cikgu patut download dari website SPP'
'tapi saya dah minta GB sekolah kepilkan sekali borang yang saya download tu'
'Maaf encik, kami perlu format yang …

Interview SPP Part 1

tak sedap mulut betul lately..
tak tau ler...
....

hmm arini nak story sikit pasal interview aritu..
citer dah basi..
tapi sebab dah janji dengan a few of my kpli's friends.. so here goes...


SEBELUM
kitaorang gerak dari Perlis ari Khamis sebab tak mau terlalu keletihan bila sampai di Ipoh nun...
pi dua family...
singgah di Sg Petani amik kawan Hn.. lepas tu aku dah lapar gila...
so singgah dekat Radix FC...
Hn belikan aku burger ayam dia n banana split..
yummy..
time tuh perut aku dah tak boleh terima nasi..
masuk angin dah kot..
then terus gerak...

lebih kurang kul 8 jugak ler baru kami sampai n pusing2 cari hotel yang paling dekat dengan tmpt interview...
then we settled down at the Heritage Ipoh


lepas dah semayang segala.. rehat jap.. then gi makan..
fuyooo...
letih sangat.. dah aku amat risau sebab takut tak sempat buat last minute preparation for the interview...
tapi gamble jer lah...
lagipun kalaunak study sangat pun takut dah tak masuk pape..
haha cam nak periksa laks...

lepas makan.. balik ... t…

Satu Per Satu

hie all...
alhamdulillah.. masih mampu utk menaip sesuatu di sini...

sekarang nih di umah my mom kat Kulim..
lepas turun dari CH itu hari terus gerak ke sini..
badan aku pun dah keletihan..
banyak benda yang diceritakan tapi akan di masukkan satu persatu ya..

plan arini nak gi tengok Madagascar II..
mungkin malam nanti..
sebab mama pun nak ikut...
dan dia baru je balik dari sekolah...
kesian mama... keletihan..

kat luar guruh dah berdentam-dentum..
hujan nak turun ler tuh kan..
Hn tengah rehat di bilik..
twin pulak dok lari keliling rumah...
puas betul dorang bermain di sini...
tambah pulak ada yang nak melayan (my mom's maid)..

aku baru je habis baca novel kiriman adik iparku..
thanks Nurul.. belikan jugak..
duitnya nanti yer...

Ayat-Ayat Cinta... baru je selesai aku baca...
tak tau apa nak komen..
aku suka

Macam tak percaya...

alhamdulillah..
semua dah selesai kul 10 pagi tadi..
aku bersyukur sangat..

nantilah aku ceritakan pasal interview aku tuh..
for the time being..
mcm tak caya..
kami sekeluarga sekarang berada di Cameron Highlands...

memula tadi kami bawak the twin n Hn's friend ke Lost World of Tambun..
haha..
bebudak ni berjalan sakan betul cuti sekolah kali nih..
pasni hopefully takdak lagi...
serancak nih..
huh.. kejam punya mother...
wah..wah.. wah..
hehe..
mmg dah lama plan nak bawk twin either ke Sunway Lagoon or Lost World nih..
sebabnya depa suka bangat main air..
tapi asyik bertangguh jer..
so kali nih memandangkan dah nak ke Ipoh so dah alang2 orang kata..
so kami pergi jelah..

kawan Hn ikut sekali..
best ler jugak..
ramai sikit..
then lepas jer balik dari LWoT...
depa pulak ajak gi CH...
dah dua kali kami ke CH dengan family nih..
best ler jugak...
at least boleh temankan Hn time drive...

gegambar nanti ye diuploakan..
sebab aku tak bawak cable..
nak slot in jer memory card aku malas nak cabut dari phone..
so nanti …

Oh dear..

tak taulah nape..
perut aku rasa tak sedap..
pinggang aku pun rasa sakit jer..
Hn tolong sapukan minyak angin tadi..
tapi dia tak berani nak urut...
so sapukan jer...

tapi aku tetap rasa tak puas..
so aku pun urut ler sikit2..
supaya ilang rasa sengal tuh..
tapi still sakit jugak..
huhu..
walaupun bukannya sakit teruk tapi aku tak suka
dalam keadaan tak berdaya cam gini...
uwaaaa..

bukan aku nak merungut tapi aku cuma nak luahkan apa yang aku rasa...
Hn pun kekadang tak berapa nak faham dengan situasi aku nih..
yelah dia takder pengalaman betul2 jaga orang mengandung yang loya, ngidam itu ini..
sebabnya masa aku mengandungkan twin..
tuk masa 3-4 bulan pertama tu aku jauh dari dia..
jumpa pun cuma weekend or maybe 2 minggu sekali..
sebabnya aku di Ipoh waktu tuh..
lagipun loya n tahap ngidam aku takdelah semacam nih..

so sekarang nih bila aku mengaduh sikit..
atau muka aku semacam jer..
dia pun mula serabut..
tak tau pe nak buat..

aku cuma harap benda nih tak berlarutan..
esok nak jalan jauh..
nak bertolak ke Ip…

finally...

alhamdulillah...
dokumen utk proses interview semua dah selesai..
cuma yang tinggal nak gi cuci gambar jer..

tadi pi sekolah amik laporan tatatertib dari gb..
dia suruh aku tengok dulu..
walaupun sebenarnya benda tu sulit..

aku tak tengok detail pun cuma pastikan yang semua part tuk dia isi
diisi dengan betul..
ropanya ada satu part yang aku terlupa nak isi..
mujur gb suruh check..
kalau tak lagi haru.. sebab dokumen tu kena seal..

so pas isi semua.. dah check bagai..
then minta akak kerani tlg seal kan..
lega dah settle..
alhamdulillah gb bagi markah pun ok..
tima kasih cikgu..

then on the way balik..
aku mula rasa tak selesa..
ntah badan aku lately cepat sangat rasa tak selesa..
kalau ada bau2 yang kurang menyenangkan aku mula rasa pening n loya...
bau bedak baby pun aku boleh rasa nak muntah..
mujur selamat jugak sampai ke umah..

so sampai je umah tadi terus susun2 semua dok yang diperlukan..
aku buat extra copies just in case..
sempat bual dengan one of my friend..
dia dah interview..
thanks for wishing m…

2nd check up...

ke klinik jam 8 pagi..
lepas dah daftar smua..
aku kena pi dengar ceramah pasal penyusuan ibu yang dibuat oleh jururawat pelatih..
dorang nak exam dengar katanya..
oklah..
ada jugak beberapa fakta yang terpaksa diperbetulkan tapi overall ok lah..

then.. tunggu giliran..
aku no 6..
bosannya menunggu dan rasa tak selesa tu datang..
memula kena timbang..
waaa berat aku sekarang dah sama dengan berat masa aku masa 15 minggu mengandungkan twin.. dah 61.5kg...
tapi tak dinafikan aku lalu makan..
cuma lepas makan mmg aku flat betul..

then amik darah..
huhu..
nurse terpaksa buat dua kali sebab kali pertama dia buat di lengan kiri aku tak dapat/salah cari urat..
then ubah ke lengan kanan... mujur kali nih ok jer...
lepas tu tunggu lagi.. tuk check up..

nurse check keadaan perut then tanyalah ada masalah tak..
aku pun cakap ler aku selalu gak dok sakit kat bahagian perut n pinggang..
boleh nurse tu gelak and cakap 'ai awal lagi takkan dah sakit kot'
duh... tadi tanya aku ada masalah pe ke tak..
bila aku dah …

Aktiviti harini...

around 11 this morning..
we headed to my school..
to settle a few things..
acehhh cakap omputih ler pulak..

so surat dari spp dah ada..
pengesahan gb pun dah ada..
tapi esok nak gi jumpa gb lagi sebab nak kena bagi dia isi borang tatatertib segala
hopefully by tomorrow semua dah settled...
nak kena study sikit..

oh ye pas gi sekolah kami gi lunch...
nak dijadikan citer on the way balik..
terperasan one of my best friend mkn dekat situ..
haha punyalah lama plan nak jumpa dia...
last2 nampak kat kedai makan
...

then gi solat dekat masjid di Kangar..
n headed to dentist..
kena gi check gigi..
almaklum sekarang kan tengah pregnant..
so kena buat tampalan n sikit cabut...
n now am heaving a headache..
tapi tetap nak online..
bosan ler..

twin tadi bukan main riuh..
sekrang dah senyap dok tengok Handy Manny...
adoiii berdenyut pulak kat tempat cabut nih...
nak makan ubat...
tapi aku risau gak..
tapi doktor cakap boleh jer makan...

hmm takpelah esok aku ada check up...

well i guess

one problem settled..
tadi dah call spp..
ropanya surat tu mmg dah di hantar ke sekolah lama..
tapi di kembalikan semula ke spp...

so tadi dorang dah fax kan surat ke sek baru..
kerani kat sekolah pun dah call cakap fax dah diterima..
alhamdulillah..

tapi tadi aku online dengan one of my kpli friend...
the question is..
bolehker aku bawak surat (fax) gi interview...
ke aku kena jugak minta dorang pos kan surat ke sek baru aku..

Makan-makan

sat lagi nak gi umah IL..
mak buatkan laksa dengan lauk ikan rebus yang tak abis kemarin..
haha..
tu pun Hn ingat ikan rebus tu tak cukup..
ropanya kuah sup yang tak cukup..
oh...
ni cerita kenduri kitaorang kemarin..
masak lauk simple jer.. sup daging, ikan rebus cicah air asam n daging masak kicap..
abis licin..
tapi sempatler tapaukan tuk orang2 yg membantu..

so ikan rebus yang tak abis tu kami bagi dekat mak..
suruh mak buatkan laksa..
tadi ayah dah call suruh mai makan..
haha..
bertuah punya menantu..

tapi aku tak berasa nak makan laksa pun..
ntah mulut aku rasa cam tak baper nak lalu..
mengandung kali nih aku rasa aku suka bangat makan buger..
tak kisah buger apa pun..
tapi yang paling suka buger ayam special..
boleh kata selang 2-3 hari musti aku mintakan Hn beli..
haha..
sian dia..
dah nak buat camner..
aku rasa itu jer yang aku bernafsu nak makan..

kalau dulu masa aku mengandungkan twin..
my mostly eat food are fast food..
boleh kata tiap2 minggu musti ke mana2 fast food outlets..
be it Mc D, KFC, Kenny…

dance... n yoga...

am blogging sambil dok tengok malam sehati berdansa..
hehe comel plak tengok artis2 ni dok menari..

hehe.. teringat dulu masa zaman sekolah2 best jugak kalau dapt menari nih..
dulu masa sek rendah.. pernah join team tarian ulik mayang tuk sekolah..
sek menengah jarang nari tapi kami ada team dikir barat..
hehe..

sekarang cam suka sangat buat aerobik..
menari jugak ler tu kan..
tapi sekarang jarang dah buat sebab takde geng..
boring ler kalau buat aerobik sorang2..
dulu masa dekat kolej.. ada kelab senamrobik..
mmg follow..
siap dapat sijil jurulatih lagi..
haha..
thanks to my akak.. sebab sudi bawak gi kursus jurulatih senamrobik..
pengalaman semua tuh..

ohye..
one big thing...
yoga is banned..
huhu..
ntahler..
mungkin mereka lebih arif dalam menilai apa itu yoga sebenarnya..
hmm

tima kasih nooo...

harini aku flat sungguh..
betul2 tak berdaya nak buat satu apa pun..

since our house pun dah macam tongkang pecah..
n di tambah dengan keadaan aku yang nak bgn pun tak lalu..
so Hn decide to hire a maid..
dorang cuma datang bersihkan rumah for half day...

so tadi dalam kul 3 lebih dorang sampai..
aku ingatkan sorang jer ropanya Hn amik sampai 2..
haha..
so bayangkan betapa tongkang pecahnya rumah aku..

dorang mmg buat kerja aku puas hati betul..
tak berenti sampailer aku suruh dorang berenti lebih kurang kul 8 tadi..
buatkan air sebab aku dah suruh banyak kali tapi depa dok kata
nanti...
papepun thanks sangat sebab sudi kemas rumah kami nih..
lagipun esok Hn nak buat kenduri sikit kat bebudak asrama..
so kalau nak harap aku kemas..
rasanya aku akan tumbang dulu..

skrg aku rasa tak sedap badan masih..
tak tau lah..
silap makan ke apa..
tapi mmg aku rasa tak berdaya nak buat apa..
mujur ler update blog nih tak memerlukan aku buat kerja berat2..

My Lunch

baru lepas lunch..
Hn belikan nasi berlaukkan ikan keli goreng, asam pedas ikan pari n sayur kerabu..
berselera gak makan..

lately aku suka bangat makan ikan keli goreng..
huhu..
rasanya acam tiap2 ari aku makan lauk ikan keli goreng..

preparation for spp interview..
dok baca skit2 pasal pendidikan..
kena sentiasa update pasal latest and current issues..
kena pi sekolah sebab gb kena fill in a few forms...

but then again..
am worried sebab surat panggilan interview akan di hantar ke sekolah lama...
so sampai sekarang belum lagi sampai..
this made me worried..

Dunno why..

hehe..
jarang kan citer pasal kondisi ku sepanjang pregnant nih..
ok here is something about me..

buat masa sekarang nih..
keadaan loya tuh masih ada..
walaupun selalu rasa nak muntah tapi jarang sangat ler aku muntah..
tak tau le kenapa..
tapi aku selalu sangat kepenatan..
badan rasa tak bermaya jer..
mulut rasa tak sedap jer..

selalunya lepas makan aku akan rasa sangat letih...
cam pelik kan..
orang lepas makan cam bertenaga tapi aku sebaliknya..
lepas makan mmg flat terus..
nak bangun pun segan..

like last night..
petang tuh Hn bawak gi makan kuayteow kerang dekat simpang jalan..
ntah mulut aku rasa susah sangat nak terima tapi gagahkan juga..
kang tak makan jadi benda lain pulak..
so makan ler..
tapi sampai je dekat rumah..
kondisi badan aku sungguh melemahkan..
gagahkan jugak tuk semayang maghrib pastu terus terbaring...

tapi all the way aku dok terbaring tuh..
perut aku rasa sangat tidak selesa..
sakit pun ada..
hajat nak tido utk hilang kan sikit rasa kepenatan tuh mmg tak dapat..
pastu aku semayang isya…

Oh my..

so i guess..
i need to prepare myself for this..
lots of thing to read..
hopefully everything will go well...
pray for me..

Langkawi trip 2

antara aktiviti yg melibatkan semua guru SKTT adalah makan malam.. sepatutnya ada bbq tapi last minute pihak chalet terpaksa cancel.. takde rezeki kami nak berbbq..pastu geng cikgu2 laki plan nak g tengok citer james bond yang baru tuh.. tapi Hn cuma nak bawak kami gi pusing pekan Kuah jer..
tapi kejap jelah sebab semua dah penat..

the next morning.. since twin nak mandi kat laut..so bawak ler gi mandi laut..
hehe mujur ramai kengkawan tolong tengokkan twin mandi sebabnya aku dah tak daya nak berdiri lama2 di pantai tuh.. around kul 930 kami gerak gi breakfast and kawan Hn nak gi Bird Park..

memandangkan feri kul 430 ptg.. so lepas gi Bird Park kami ke Idaman Suri n pusing pekan Kuah.. belilah bebarang utk rumah skit (nanti letak gambar)..

our Langkawi trip

bila dok atas feri..
mulalah sesi amik gambar.. haha..
happening betul group tambun tulang nih..
kiranya atas bot tuh dok dengar sora geng nih jer..
hehe..


smp je di jeti..
terus gerak gi carik kereta sewa..
wpun ada bas disediakan utk ke chalet tapi Hn decide tuk sewa kereta
senang le nak gerak gi mana2 nanti...
so then terus ke Pantai Chenang..
tunggulah di sana..
ropanya geng naik bas tadi singgah makan dulu di Kuah..
aku yang dah tahap kebuluran ni mengelupur ler dalam kereta..
lepas call dorang cakap check in kul 3..
terus gerak semula ke Kuah..
gi makan Mc D..
haha.. mai Langkawi nih..
makan ler ada yang takdak kat Perlis

pas makan terus balik semula ke chalet..
huhu..
bilik oklah..
bukan depan laut tapi seberang sebelah sini..
so kalau nak ke laut jauh le jugak..

lepak2.. rehat jap..
then Hn ajak kawan dia aka cikgu sekolah aku ler tuh..
gi jalan..
depa nak gi naik cable car..
so kami pun naik ler..
dah 2 kali naik..
huhu..

ni gambar dekat atas gunung tuh..

ni gambar dari dalam cable car dan satu tuh dari de…

Dah jemu...

i'm trying to do something with the layout of my blog..
tapi cam bosan jer nak edit banyak2..

tapi cam dah bosan jer dengan design blogger nih..
kalau amik dari blogskin mmg banyak nak kena edit..

huhu maybe later lah..
now i'm going to pack our things..
esok nak ke Langkawi..
ada family trip sekolah buat..
sehari je pun..

hehe..
so off for now..
talk again later..

Sudah insaf...

okeh aku dah insaf dah..
takkan lagi blog guna hp aku tuh..
wpun aku belum tahu lagi berapa yg aku harus bayar..
tapi cukupler..
sebelum aku tersandar tengok bil biarlah aku stop kan..

haha lagipun..
aku dah dapat toy baru..
aku berterima kasih benar dekat Hn..
sebab rezeki dia tersangat murah bulan nih..
so aku dapat banyak adiah dari dia..
haha dia cakap ni hadiah sempena our anniversary..
hphone yang dia bagi tuh sempena birthday aku..
so da new broadband is for our anniversary..
haha cam tak caya jer kan..

alkisah bila citer nak beli broadband ni kuar..
sama jer dengan apa yang aku baca dalam blog vp..
hehe..
bila Hn cakap the reason why dia belikan bband nih..
terus aku teringat content dalam blog akak vp..
hehe Hn cakap tujuan dia beli sebab nanti bila perut aku dah besar
dan aku dah tak larat nak gerak so senang ler ada bband nih aku
boleh jer surf internet dari mana2.
haha..
cam sama jer kan idea dia ngan abg laloque..
haha..
apapun..
thanks alot dear..
this month has been the most interesting month fo…

dah kuar dah....

UPSR result is out..
only 3 manage to get 5A's..
tahniah ler yer..

aku takdelah sumbangan pape kali nih rasanya..
cuma mungkin kata2 nasihat dan semangat serta kelas tambahan buat kelas 6C...
semoga mereka2 ini terus cemerlang..

Papetah...

Adakah xtra charge akan dkenakan bl aku surf internet through gprs... Huhu now gm blogging n blog hoping guna my new hp.. Nokia 5610.. So aku dlm kebluran... Ada charge xtra ke.. Rasa mcm ada... Tp nak buat mcm mana.. Mcm best je dok surf internet ni... Xpelah dah guna so byr jelah nanti.. Pe leh buat

Akibatnya...

Mc arini.. Bdn aku penat sgt.. Kemarin ada hari anugerah kat sek.. Wpun aku cuma kena buat brochure tp aku juga tpaksa jg org yg uruskan penerima anugerah.. So all those standing n managing the pupils make me feel so tired.. Blik je umah mlm nak bgn pun x larat.. Hn dah risau.. So aku pun cutilah arini.. Adding up to that yana pun dmam skit n batuk.. Dah lama gak dia x batuk.. So now the three of us is in resting mode

Kesudahannya

Lepas dah pengsan bgai tu.. Aku dgr ada org minta crkan kerusi dan sbgainya.. Aku sdr aku duduk n bpeluh satu bdn.. Lps dah ok skit kami decide trus ke umah IL.. Smp je hn dah sbuk ajak g klinik tp sbb dah tghari n ari ahad so km tgu ptg skit.. Rasa satu bdn letih then aku ttdo.. X tlg pun kat dapur.. Pendek cite.. G klinik check dok ckp ok je tekanan darah semua.. Maybe x cukup mkn or x cukup rehat.. Huhu..

My 1st experience

Td aku hmpr pengsan or aku mmg dah pengsan.. Alkisahnya km sefamily ke pasar nak beli brg tuk lunch kat umah IL.. Masa hn nak beli daging i felt smtg.. Then ckp kat hn aku rasa nak jatuh then trus gelap..

My new toy

Salam, hehe mcm x caya je.. Blogging using my new toy.. Hn bought me a new hp.. He said its my pregnancy gift.. Thanks.. I really need a new hp and eventhough its not my dream phone but am happy.. Nanti me post gmbr

sebelum connection off..

hi all..
am blogging again..
sempat ler kot..

harini last day exam..
utk tahap 2...
tahap 1 dah abis kemarin..
alhamdulillah paper BI pun dah siap tanda..

hmm as usual ramai le yang gagal dari yang lulus especially for year 3 and year 5..
year 4 tu mujur dapat satu kelas yang budaknya ok dan mahu BELAJAR...

sekarang tengah sibuk dengan hari anugerah kecemerlangan dan hari jamuan kelas..
haha...
makan time..

but now i'm not feeling so good..
having headache..
loya..
perut rasa tak sedap..
semuanya lengkap..

semalam Hn bawak gi makan capati..
sedapnya..
walaupun mungkin tak sesedap mana tapi bagi aku sedapnya..
sebab dah lama teringin nak makan.. sian kat aku..

aku yang kebosanan

hi all...
sekarang tengah break kejap sebelum kena jaga lagi exam at 11am..
baru kejap tadi gi kantin beli nasi..
pastu dah naik atas tak lalu plak nak makan..

rasa cam something still stuck at my throat..
yg membuatkan selera nak makan ku selalu jer terbantut...
oh dear i really need something that can burst my appetite...

ingat lagi dulu masa mengandungkan twin..
aku selalu makan fast food..
tapi sekarang nih tak de plak rasa nak makan..
maybe sebab Hn pun takder kat sini so terbatas sikit pergerakanku..
yelah sebabnya aku teramat ler malas nak kuar ke sana ke mari..
hopefully ini hanya sementara..
sebab aku teramat ler tidak suka asyik lepak di rumah jer..
sian tengok twin pun dah bosan asyik di rumah jer..
tapi nak buat camner sayang..
mama teramat ler tidak kelaratan utk keluar..

kalau keluar pun hanya tuk beli makanan..
selebihnya hanya duduk di rumah..
which is so boring..

cepatler balik....
......

fuyoooo

waa dah lama tak update..
been invigilating the final exam now..
so less time spend at my own table..
so meaning less time spend with my laptop..

pregnancy..
so far..
i'm trying my very best to adapt to it..
adoiii to be honest..
i hope the morning sickness will soon be gone..
tapi kan bila lagi nak rasa cam gini..
time pregnant jer..

last tuesday..
had my first visit to the clinic..
they confirmed that i'm 7 week pregnant now..
yg lain..
too early to be tell...
nanti2lah kalau ada kesempatan aku blogkkan lagi....

for the time being nak terjah ke blog kawan2 dulu..
dah lama tak melawat dorang..

me....

i became the first to present what we've learnt so far..
huhu..
nervous jugak..
tapi alhamdulilah dah selesai..
ala sempoi2 jer..

our penceramah asked us to create our own presentation using Powerpoint..
so dia dah kasik template kami cuma edit jer..
idak ler susah mana..
tapi aku pun idak ler mahu tunjuk segala skill yang ada..
acehhh... belagak...

hehe..
buat sempoi gilosss...
hyperlink sikit...
then udah siap..

citer aku di KL

alhamdulillah..
dah selamat sampai ke umah my mom..
perjalanan balik ok jer..
walaupun i'm feeling a bit not ok..
ntahler..

about our day there..
kami sampai KL lebih kurang kul 5 lebih..
sampai umah my dad.. rehat jap..
then abah cakap nak ke umah his friend..
dia nak gi haji bulan Nov nih..
so lepas jer Maghrib kami pun bertolak ke Keramat..

nak dijadikan cerita rupanya kawan abah dah masuk ICU masa raya aritu..
tu pasal dia minta abah datang jumpa dia sebelum dia gi haji..
they are good friends..
dulu masa abah kerja di Alor Star.. dorang duduk menyewa serumah..

pas tu kami gi makan..
sedap gak..
and i realized one thing..
recently i ate alot..
seriously a lot..
kekadang cam tak caya aku leh makan sebanyak tuh..
tapi nak buat camno dah lapar...
huhu...

then later kami ke Uptown Danau Kota (betul ke nih)
saja jalan2..
yelah tadi kan makan terlalu banyak..
so ni kira nak reduce balik ler..
jalan2 sampai dekat kul 1 am baru balik..
managed to get myself a new bag..
hehe..
murah jer RM 20..
nanti kita letak gamb…

the reason...

ropanya..
sakit2 aku selama seminggu nih ada sebabnya..
dan aku dah pun tahu..
n agak sebenarnya..

well..
i'm pregnant..
that's what the kit say..
i'm going to see the doctor later..
so hopefully u all can pray that i'm well..

love u all

and today...

we are heading to Kuala Lumpur..
emememe...
to attend this wedding..

waiting for my bro to finish his test first...
then off we go..
semoga perjalanan kami dilindungi Allah hendaknya..

to all
have a nice holiday..

i'm in Love

tak ingat dah hari pe aku tengok citer ni dekat TV3..
Ya Allah betapa indahnya ajaranMu..
selama ini aku mungkin leka dan lalai..
tidak mengetahui keindahan agamaMu dan perintahMu..
menerusi cerita ini (walaupun it's a romantic story) tapi banyak ilmu keagamaan yg diselitkan..
sejujurnya selepas menonton cerita ini aku jatuh cinta sekali lagi..
aku jatuh cinta dengan keindahan Islam..
yang selama ini aku kenali hanya permukaannya..

aku suka bahagian di mana Fahri bertaaruf dengan keluarga si Aisha..
waktu tengok tuh.. aku menangis sendirian..
sebab waktu tengok tuh pun mmg aku sendirian..

sebelum ni aku rasa dah lama citer nih kuar..
tapi sungguh aku tak berminat untuk menonton..
sehinggalah malam itu..
ntah bagaimana tergerak hati aku tuk tengok citer nih..

lancarnya Fahri mengalunkan ayat suci Al-Quran..
walaupun waktu tuh.. tengah berdebat mempertahankan hak orang bukan Islam..
aduhhh terpesona

today's activity

a program by KUB Malaysia
ICT Resources
presenter Yusnil Hadi Yahaya _ Ipoh
Cik Azziah bt Nawawi

able to
set up, use and maintain ICT hardware.
manage and use OS.
use bundled applications.
use the PPSMI courseware.
share teaching and learning resources.
practice safe and ethical computing.

haha..
an overview of what i'm going to do today..

How to be Happy...

aku baca blog vp tadi..
dia a bit moody n stress..
aku rasa aku pun sama..
cuma stress aku mungkin disebabkan kondisi aku yang tidak baper sihat nih..
aku rasa sekarang badan aku sangat lemah..
almost all of the time..
aku rasa sleepy jer..

so i went websurfing..
and i found this..

Don't ever stop dreaming your dreams;
they're a very essential part of you.

Do whatever you can to make them a
reality by the course you take,
the plans you make,
and all the things you do.

Don't dwell on past mistakes; leave
yesterday behind you --- along with any
of its problems, worries, and doubts.

Do realize you can't change the past,
but just ahead is the future --- and
you can do something about that.

Don't try to accomplish everything at
once; life can be difficult enough ---
without adding frustration to the list.

Do travel one step at a time, and reach
for one goal at a time. That's the way
to find out what real accomplishment is.

Don't be afraid to do the impossible,
even if others don't thin…

so heaven..

Best nya dapat online..
sekarang kat smk Derma..
sekolah budak pandai..
sunyi jer kat sini..
takder dengar pun sora budak2..

satu
maybe sebab depa dah besau kot..
dua..
maybe sebab depa dok khusyuk belajar..

citer arini pulak

dah ujung2 tahun nih aku tak tau nak ajar pe pulak dah..
sekarang dok masuk kelas buat latih tubi jer..
jawab soalan2 dalam buku latihan budak2..
sejak aku tak baper sihat kan..
aku pun kurang mood nak ajar....

tambah le masuk kelas tahun 3..
lagi ler aku tak ketahuan nak buat benda apa..
masalahnya aku dah tak tau nak buat camner..
dorang asyik nak main jer..
ini diakui oleh sorang PK n cikgu disiplin di sekolah..
bebudak kelas nih kalau cikgu pompuan yang masuk
tuk ngajar mmg ler..
depa buat hal sendiri jer..
penah aku sound dulu..
tapi dua tiga hari je tahan..
pastu balik peel lama..

aku bengong betul dah nih..
dan aku dapati depa mmg sgt lemah..
benda basic pun nak eja tak betul..
huhu..

citer kemarin aku

i attended a course..
that is the reason why..
sunyi jer kan..
hehe..

oklah kursus pembinaan jadual waktu berkomputer...
benda nih mmg dah lama..
cuma nak dikembangkan ke seluruh pelusuk kawasan..
alhamdulillah GB pilih aku utk menghadiri kursus ini..
aku suka jer kalau attend kursus yang berkaitan
dengan komputer..

cuma jgn ler antar gi kerap sangat..
sebab aku risau jugak lesson aku..
walaupun aku bukanlah guru yang begitu baik..
tapi aku takut bila terlalu lama tinggalkan
aku jadi segan..
hehe

tapi esok sampai ari isnin aku kursus lagi..
kali nih berkenaan dengan PPSMI..
hopefully it is going to be interesting..
or else aku akan jadi kebosanan..

harini pi sekolah..
tetiba tadi GB kata aku jadi fasi tuk kursus kemarin..
yoyo ooo jer..
ada ke pulak jadi fasi tetiba nih..
ropanya PK aku ada bagitau GB yang aku
ada tolong2 rakan2 sewaktu di tempat kursus..
lerr..
ingatkan apalah tadi..
hehe..
aku kan suka bab menolong nih..
so aku pun tolong ler
orang yg memerlukan..

lagipun aku ada sikit kemahiran guna pc..
tu pas…

aktivitii hujung minggu bulan ini

esok Hn nak ke N9...
tinggal ler aku ngan twin..
dalam keadaan tak baper ok nih..
aku risau jugak..
tapi aku akan kuatkan semangat..

semoga urusan Hn di sana dipermudahkan..
dia ke sana bawak budak rugby dia..
ada game ler tuh..

minggu depan mungkin ke Langkawi kami sekeluarga..
tapi itu baru perancangan awal..
Hn bawak bebudak pengawas sekolah ke sana..

the next week..
Hn akan ke Singapura pulak..
huhu..
syoknya dia dapat pi sana..
aku tak pasti samada aku pernah ke sana ke tidak..

dah semakin melarat..

sakit tekak sudah melarat ke sakit kepala n batuk n sakit badan..
ni satu petanda yang aku akan demam..
aku jarang nih demam..
so bila sekali nak demam mmg teruk..

yang menambahkan teruknya..
sebab aku ni hantu ais..
mmg kena minum air ais..
especially nescafe ais..
huhu dah tu camner nak baik kan..
sendirik mau ingat ler..

nih aku belum balik dari sekolah..
sebabnya ada kelas tambahan yang perlu dibereskan..
ada lagi 5 jam aku kena cover..
so harini habiskan sejam..
tak larat ler nak buat lelama..
aku kan tak sihat - buleh gitu

tadi KJ bagi aku task baru..
format the pc..
utk masukkan sistem punch card..
aku kan slow skit bab maintenance nih..
so minta tolong kawan aku waktu di KPLI..
nanti dia postkan satu dvd yang boleh tolong aku..
tak sabarnya

kengkawan try ler

click here
try ler kengkawan..
mana tau dapat bag free..

kenapa aku berkenan dengan beg nih..
huhu tak tau ler..
sekali pandang jer terus terbekenan..
aku suka beg yang saiznya besar2 sikit..
senang aku nak letak segala mak nenek barang2 aku..
tapi kan..
satu benda yang aku rasa pelik sikit..
aku nih walaupun suka beli beg..
tapi susah jer nak usung ke sana ke mari..
aku lebih senang bawak purse n hphone aku dalam poket suar..
Hn pun selalu bising..

so kalau ler aku dapat beg nih..
aku akan usung ke mana2

raya episod 6

hari ni plan beraya di rumah family terdekat jer..
takde pun perancangan sampai ke Bukit Badong..
tapi dah alang2 beraya...
so kami ke sana jugak..
sebabnya mungkin masa family day nanti tak dapat nak jumpa..

kalini geng konvoi bertambah..
ala tetiba malas pulak nak tulis..
letak gambar je lah


ni dah rumah yang ke 3 - kalau tak silap ler


ni pun rumah yang sama.. - suasana dalam yang cantik


ni rumah last di BB - pasni round umah sepupu plak


kalau boleh bergambar - huhu tak ingat