Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2008

dah nak raya..

lagi 3 hari insyaallah nak beraya dah..
syoknya..

baru harini aku nak terasa beraya..
haha lawak betul..
papepun harini kami (mama,Hn,twin, me n mom's maid)
kuar gi shopping kat market Kulim..

kalini mama yang nak shopping..
dan aku tumpang ler dua kaki..
haha..

mama belikan kain telekung utk both her mothers..
walaupun tok dah tak boleh nak semayang (duduk pun dah tak boleh)
tapi mama tetap belikan..
aku bangga dengan mama..
aku harap aku dapat jadi seperti mama..
satu lagi kain tu utk her mom..
tak sabar nak balik tengok nenek di Tg Karang..

pastu belikan Anis (maid mama) kasut raya n tudung raya..
bagus sungguh si Anis nih..
kami pun suka..
dan yang paling best tok pun suka kan dia..
tok aku jarang sukakan orang asing nih..
tapi dengan Anis dia cukup sayang..

around 130pm balik ke umah..
ingatkan Hn nak ajak kuar gi beli kasut..
tapi idak jugak..
so aku andaikan takdak ler kasut raya tuk aku tahun nih..
aku boleh jer guna kasut yang aku beli masa di Ipoh dulu..
cantik lagi tapi tulah kasut tu warna putih…

somemore shopping..

i've managed to get some tudungs for raya..1 each for my IL.. 2 for me myself..


but i haven't bought anything for mom yet..
adoiiii.. bukannya aku tak mau belikan mama apa2.. cumanya aku rasa mama dan punya semua.. well.. she's the new HM for SK Sg. Kechik at Nibong Tebal.. so i's saying.. her tudungs collections is banyak sangat.. her brooches collection pun sama.. kekadang aku pulak dok amik pinjam.. her handbags pun sama..
so i'm blurred.. i dont know what to get her.. what should i buy.. emememe...
update: hehe... i bought mom a necklace.. it's black.. hehe ropanya dah bertukar ke tema hitam pulak ..

buatmu teman..

syukur ke hadrat Illahi..
Ramadhan tahun ini dah hampir ke penghujungnya...
Insyaallah Syawal bakal menjelang tak lama lagi..

alhamdulillah persiapan telah 90% selesai..
aku hanya perlu menyediakan tudung buat mama n ILs..
akan diselesaikan sebelum ahad..
kalau boleh saat2 akhir dah takmo shopping2 lagi..
Hn masih lagi nak belikan aku kasut..
hehe..
tengoklah kalau sempat menjengah ke shopping malls..
aku akan tunaikan hajat dia..
kad ucapan di atas aku tujukan khas buat teman2 di ruangan siber ini..
dengan iringan doa kalian selamat dan berbahagia menyambut lebaran kali ini..

insyaallah raya pertama aku sekeluarga di Perlis..
petang raya pertama akan pulang ke kg sebelah abah di Kepala Batas...
dan raya kedua bergerak ke kg sebelah mama di Tanjong Karang..
semoga perjalanan kami sekeluarga selamat hendaknya..

di kesempatan ini juga
aku ingin memohon ampun dan maaf
andai sepanjang perkenalan antara kita adalah salah dan silap..
aku manusia biasa..

semoga persahabatan yang terjalin di alam siber ini akan
me…

tagged again..

1. The person who last tag you is:- Mrs Tulip aka Bie

2. Your relationship with him/her is:- a cyber world friend..

3. Your five impression of him/her : she is so sweet n pretty.. cam mixed pun ada masa memula tengok muka bie

4. The most memorable thing he/she had done for you: how should i answer this.. i haven't met her yet.. but i guess the memorable things she did was commenting and leaving some notes in my blog..

5. The most memorable thing he/she had said to you: Bie ada cakap anak2 ku comel.. haha

6. If he/she become your lover, you will: takkan my lover kot.. hehe.. but she could be my lovely friends..

7. If he/she become your lover, thing he/she has to improve on will be: she is not my lover duhh.. just a lovely friend...

8. If he/she become your enemy, you will: erks.. minta simpang ler.. kalau boleh tak mau buat musuh ngan sesapa pun

9. If he/she become your enemy, the reason will be: nada.. none.. no reason cause we are friend..

10. The most desired thing you want to do for hi…

sharing info

ni aku dapat dari abah aku.. he emailed me.. so i think i shud share it with u all my dearest friend..

Ladies especially be aware .. And also be alert! We've
read about too many nasty stuff happening nowadays to young girls .

Share with your sisters, daughters,nieces, mothers, and female friends.

This Incident has been confirmed.


A man came over and offered his services as a painter to a female putting gas in her car and left his card. She said no ,but accepted his card out of kindness and got in the car. The man then got into a car driven by another gentleman. As the lady left the service station, she saw the men following her out of the station at the same time. Almost immediately, she started to feel dizzy and could not catch her breath.

She tried to open the window and realized that the odor was on her hand; the same hand which accepted the card from the gentleman at the gas station.

She then noticed the men were immediately behind her and she felt she needed to do something at tha…

aku terkenangkan...

waa 5 hari lagi dah nak raya..
tapi kat sini tak rasa cam nak raya pun..

kenapa ek..
aku rindukan suasana raya..
dulu rasanya kalau nak raya happening sesangat..
tapi sekarang tinggal 5 hari lagi nak raya..
aku masih belum ada mood raya..

dulu masa kerja kat KPTM AS..
aku jadi tukang download lagu2 raya..
kira cam aku nih radio kat bilik pensyarah tuh..
huhu..
best bangat..
teringat dekat Kak La..
dia sokmo2 minta aku pasang lagu Pulanglah dari Aishah tuh..

uwaaaa...
aku nak raya weiii..
tapi nakpe aku tak dak rasa nak raya lagih nih..
mungkin ada sikit lah kot..
tapi aku nak rasa tu ada lebih lagi..

kemarin gi amik baju raya..
alhamdulillah baju raya tuk twin dan Hn dah siap..
while baju raya tuk aku pulak..
hanya sempat siap satu..
lagi satu tailor tu kata dia akan cuba siapkan samada sehari sebelum raya atau pada hari raya pertama..
aku cam..
what??

huhu... nak nangis..
tapi apa kan daya..
kalau ler aku tau jahit baju kan..
haha.. satu pekerjaan yang aku paling tak baper suka adalah menjahit...

mujur baju yang …

their birthday present

selain cupcakes yang aku belikan tuk dorang..
Hn belikan dorang nih..

2 ekor anak hamster..
satu rona hitam dan satu lagi rona putih..
kami namakan dia Tom & Jerry..
sebab..
depa suka sangat citer kartun nih..

haha..
aku pun tumpang suka sebenarnya citer kartun tu..
cam kesian kekadang dekt si kucing..
tak pernah dapat nak tangkap si tikus..
tapi part paling best jugak bila keduanya bergabung tenaga..
tetiba boleh pulak jadi kawan2 kan..
(dah nama pun kartun)

satu lagi kartun yang depa suka dan aku pun suka adalah
Ben 10..
best sebab budak kecik tuh boleh bertukar menjadi 10 character yang berbeza..

selain Ben 10 n T&J, twin lani aku dok suruh tengok Big Muzzy...
aku beli dari Grolier..
ada baper keping dvd tah..
tapi depa dah boleh hafal ler citer dalam tuh...
yang paling senang ingat adalah nisa..
dia mmg hafal ler citer Big Muzzy tuh..

selain dvd ada jugak activity menggunakan pc..
aku baru introduce the first cd...
tapi sekarang cd tu dah sangkut pulak dalam pc tuh..
tak boleh nak kuarkan..
huhu..

kisah goreng fries

hehe..
aku tak penah pun citer pasal nih kan..
yelah kan la ni aku jadi penggoreng fries di SMTA..
haha..
tiap malam aku akan berjuang menggoreng fries tuk bebudak asrama SMTA..
hasilnya...



alhamdulillah..
setakat harini dah banyak benda boleh buat dengan duit untung..
benda pertama yang aku buat guna duit keuntungan tuh adalah membayar duit contact lense aku...
RM200 lebih jugak dapat masa tuh..
then dengan duit fries tu jugaklah
dapat kami balik ke kulim lebih kerap dari sebelumnya..
insyaallah pasni duit untung tu akan digunakan samada tuk bayar GL kami or mungkin akan digunakan sebagai duit belanja bulanan..
sebab Hn n aku share bayar duit GL tuh...

sekarang dalam tabung kami tuh ada dekat RM 300 lbh duit keuntungan jualan fries..
aku cakap dekat Hn

"kita guna jelah duit RM 1 tu utk duit raya.. tak payah gi tukar dekat bank"
"ish takkan nak bagi duit tak elok kot"
"ler duit jugak kan.. bukannya duit baru tuh nilai dia lebih"

aku cakap gitu sebab mmg banyak duit RM 1 dek…

erti bahagia

haritu aku ada tulis pasal tok aku kan..
lani dia masih duduk di rumah mama..
tapi asyik dok cakap nak balik duduk umah dia nun di kg..
aduh.. bila dia kata nak balik terus kami sebak..
yelah dia kan sakit..
pastu dok nak balik jugak duduk umah sorang2
or at least she wants to bring along mom's maid..

bila abah aku dapat tahu..
harus ler dia sedikit bising...
bukan marah tapi dia risau..
aku tau abah amat risaukan keadaan ibunya itu..
dan abah sedang berusaha utk memulihkan semula ibunya..
tadi tok cakap dia nak balik rumah..
abah aku cakap biarlah duduk di sini dulu..
lagipun di kg tu siapa yang nak jaga..
tok cakap "takpa aku boleh duduk sorang"
...

aku akui selepas arwah wan meninggal..
tok mmg duduk sorang di umah..
kadang2 mak long aku atau sepupu aku akan pi teman..
kebiasaannya di waktu malam...
yelah orang tua..
di mulut mmg kata berani..
tapi kita fikirkan sakit pening dia..
kot nanti jatuh ke apa ker..
tu pasal orang nak temankan..

dan tok mmg tak boleh duduk diam..
sepanjang ingatan aku…

car and cupcakes

rasanya tajuk jer dah menceritakan pasal entry kali nih...
hehe...
seperti yang dijanjikan..
cewah camler havoc sangat...

this is our new car...
our new GL arrived safely at Kangar 2 weeks ago actually...
tapi dek kerana buyer kereta wira tu belum settle segala loan bagai so kami lewatkan proses
mendaftar n mengambil kereta itu...
tak kisah pun sebenarnya...
sebab plan pun nak pakai tuk raya..
bukan sebelum raya...
so after this and that...
on the 18th Hn gi amik kereta dekat Nissan Kangar...
dia tak bagitau aku pun nak pi amik...
dia pi ngan kengkawan sekolah...
hehe.... so dorang ler rasmi kereta kami...
tarak hal...

then bila dah dapat kereta...
ada yang tanya knp amik no tuh...
tak cantik...
duhhh....
perlu ke menggunakan no pendaftaran yang cantik tuk kereta...
PERLU KE?
tak faham betul aku...
so the reason aku choose nombor 8799 adalah kerana....
itu adalah tarikh aku declare ngan Hn...
banyak benda yang aku guna no tuh...
aku rasa no tu dah cukup cantik bagi aku...

kalau ikutkan Hn nak amik either 2112 oe…

ler dok tang ni pulak dah

am back to blogspot..
sebab..
hehe..
the wordpress (free domain) tidak membenarkan aku mengubahsuai template blog aku...
so very the limited the design..

hehe..
besalah aku nih kan jenis cepat jemu....
so tengok2 aku dah balik semula ke blogspot..
kira oklah nooo
kengkawan jgn marah nooo
aku berpindah randah...

hari ini 5 tahun yang lalu

aku di KMC..
telah dibedah dan selamat melahirkan Aleeya Adriana dan Aleeya Annisa..
kami bertiga di tahan selama lebih kurang seminggu di wad..
dek kerana aku demam campak dan both my twin pun suspected with that..

keduanya di asingkan dari bayi2 yang lain..
seingat aku setelah 3 hari di tahan barulah aku di bawa ke tempat anak2 aku
utk menyusukan mereka..

it's hard sebab dorang dah kena botol dulu..
tapi ku gagahkan jua..
mujur sempat jugak mereka merasa susu ibu pada hari pertama kelahiran..
itupun diperah ke botol susu..

setelah seminggu aku balik ke Kulim..
di sana aku diuji lagi kerana bekas jahitan terkena infection..
terpaksa dicuci semula..
sakitnya.. tak dapat aku gambarkan..
mujur Hn ada di sisi..

banyak perkara yang berlaku sejak itu..
namun aku bersyukur mereka terus membesar...
sakit dan demam itu aku anggap perkara biasa..
tak mungkin dapat lari dari itu..

kini aku semakin risau...
mereka semakin membesar..
tahun depan sudah akan ke sekolah...
2 tahun lagi sudah darjah 1..

i'm going to…

they are

5..

aku bersyukur ke hadrat Ilahi kerana mengurniakan aku dengan puteri2ku ini..
hari ini genap usia mereka 5 tahun..
such a big girl now..

dah makin banyak karenahnya..
dah boleh melawan pun (hehe)


this is them at 5.. taken recently during the breakfasting at The Summit Hotel
and this is them before
taken when they are still small.. from 1-3 yrs old
mama sentiasa sayangkan kalian berdua..

tapi harini badan Nisa sedikit panas..
mulut dia pun luka sebabnya asyik suka dok menggigit bibir dia..
aku pernah suarakan kebimbangan aku atas habit dia yang satu nih..

insyaallah petang nih cupcakes utk dorang akan tiba..
nantilah aku sertakan gambarnya..

our public holiday

kami ke JPJ Alor Star kemarin..
memandangkan kedah tak cuti.. so kami plan ke sana..
atas urusan tertentu..
yg akan ku revealkan bila semuanya dah selesai..
haha..

then aku ajak Hn ke KPTM jap..
aku windu dekat kengkawan lama aku..
aku rindu dekat tempat kerja lama aku..
waaa sekrang dah ramai student dekat situ..
tempat nak parking keta pun full gilosss..
bilalah nak dapat bangunan baru ek..
cian dekat kengkawan ku disana..
papepun.. dapat ler jumpa boleh dikatakan semua jugak..
kecuali beberapa orang..
hehe..
thanks for still accepting me there..
walaupun sekejap tapi puas dapat jumpa korang semua..
member aku sempat dok menjahit manik di baju kemarin..
hehe.. rilex noooo..
almaklum dengar kata la ni minggu revision kat sana..
siapler kamu shahid...
pasni ni kena proses result segala..
hehe..
papepun all the best n selamat berpuasa to all my dearest friend at KPTM AS..

dek kerana telah berjanji dengan sikembar nak bawak dorang main dekat playground..
so kami bawak depa main dekat atas pacific..
ada tempat ma…

the arrival

dalam entry lepas aku ada bagitau pasal satu benda yang aku nak reveal..
once it is confirmed..

so here goes..
alhamdulillah on the 180908..
satu lagi perkara besar telah menjadi kenyataan..
syukur ke hadrat Illahi atas kurniaan rezekiNya..



presenting the latest member of our family..
hehe..
apa bendanya kan..
nanti aku letak gambar lagi..
sekarang letak jenama dia dulu..
haha..
poyo ler aku nih..

oklah..
aku citer..
alhamdulillah.. setelah bertukar balik ke Perlis aku dan Hn dah bincang nak beli kereta baru..
kata Hn samada aku dapat tukar atau tak.. dalam tahun ni kami akan beli kereta baru..
dulu aku ada buat satu entry yang kata aku tengah bengong pk macam mana nak bagitau
abah aku pasal hajat kami nak jual Kancil yang aku dok guna..
tapi..
setelah dipertimbang itu dan ini..
akhirnya..
Hn lepaskan kereta dia..


atas sebab2 yang munasabah ler jugak..
antaranya..
tak larat nak maintenance kereta tu (enjin turbo maaa)
then.. bila jual wira tuh.. kami boleh bayar duit downpayment banyak sikit tuk kereta baru..
t…

semoga mereka mengerti

so yesterday was a public holiday for Perlis..
i just knew..
haha..
before this when i was working in Kedah..
it's not a public holiday..
so i'm a bit confused at first..
(duhh naper aku tulis kot bahasa omputeh nih)..

okeh..
wpun aku cikgu ngajar bi..
tapi serius aku belum pandai sangat lg..
kekdang tunggang langgang gak grammar aku..
tapi when it comes to teaching..
terpaksa jugak guna..
for me sometime it's easier to use english to tell something..
but sometime BM pun boleh jer..

sikit story pasal cuti kemarin n sikit citer pasal pagi tadi..
citer pasal pagi tadi dulu..

as usual we had the morning assembly..
i managed to get my 5Cekal pupils to present the english on air slot...
sebenarnya ni cam hukuman buat dorang..
since they refuse to use english during my class..
so hukumannya dorang kena involve in English on Air..
introducing new word for each day..
adoii wpun ada yang tak boleh baca tapi with guidance boleh jer..

mcm pagi tadi..
aku suruh sorang budak nih..
dia mmg tak boleh nak baca in …

citer tok aku

ingat entry ini..
aku ada sebab pasal satu kes..
so nilah citernya

hmm tadi dapat call dari pak ngah aku..
dia cakap ngan abah aku..

dari citernya aku dapat tau tok aku tak boleh jalan pulak dah..
ni kejadian ke dua dalam tempoh 2 bulan nih..
adoiii la...

yang aku nak citer nih..
sebabnya tok aku nih orang suruh mai duduk sini dengan mama aku
tapi dia tak mau..
nak jugak duduk kat umah dia tu sorang2..
aku bukan marah..
aku tak dak hak tuk buat gitu kat tok aku yang aku sayang..
cuma kami semua risaukan dia..

sejak arwah wan aku meninggal..
tok tinggal sorang kat umah sana..
kekadang mak long aku pi teman..
kekadang sepupu aku pi tunggu..
tapi most of the time dia duduk sorang..
kalau suruh mai duduk sini..
ada je alasan yang dia bagi..
sayang nak tinggai rumah lah.. nanti rumah takdak sapa jaga lah..
aduhaiii...

sebelum puasa aritu..
mama bagitau tok tak boleh berjalan for the first time..
time tu dia sorang kat umah..
bayangkan lepas subuh tuh dia dah tak boleh gerak..
dekat kul 10 baru ler paklong aku perasan…

from abah

thanks abah..
sebab bawak kami pi berbuka di The Summit...
hehe..
sebenarnya ni utk mama..
sempena birthday nya on the 12th..
so abah decided to treat her berbuka puasa..

kalau tak silap pengkiraan aku ler kan..
mmg tiap2 tahun abah akan bawak kami sekeluarga berbuka di hotel..
sekali pun dah syukur sesangat (amin.. semoga Allah murahkan rezeki abah aku)
kecuali tahun lepas jer tak dapat pergi..
sebabnya mama aku sakit..

adoiii tak boleh lupa time tuh..
masa tu bulan puasa jugak..
mama kena tahan kat wad banyak hari jugak..
sebab bleeding..
mujur mama n dik wan ke hospital utk check..

masa tu aku dekat ipsah..
malam tu dapat mesej dari abah.. then aku return his call..
terus pederas balik kulim..
esoknya aku amik emergency leave dari sek tmpt aku praktikal..
sedihnya masa tuh...
risau sesangat..
syukur skrg mama dah ok..
(Ya Allah, aku doakan semoga ibuku di kurniakan kesihatan tubuh badan dan dipermudahkan segala urusan pekerjaannya)

okies back to the real story..
lepas gi bershopping sakan di Jusco..
abah ba…

kerja dorang

memandangkan aritu aku bagitau yang si kakak ni akak kureng main game komputer..
so since semalam aku tak gi terawih memandangkan the whole isi rumah dah pergi..
so i decided to let the twin to play my laptops ( ada dua kan )
so berpeluang ler kedua-duanya main game yang sama..

tapi yang best tuh kali nih si kakak pulak nampak advance..
siap si adik nak ikut main game kakak..
the games are in playhouse disney
yelah kat umah tok ada internet..
so depa dok godek game ni jelah..

hasil rembatan

haha..
pe kebendalah tajuk entry aku kali nih..
hehe..
tapi mmg pun..

today we decided to go out shopping..
it's for hari raya..
we managed to get something for all four of us..

around 12 we went to Sunway City..
best gak kat sini sebab shoppping mall dia agak besar dan ada parkson..

masa kami sampai tuh..
tengah ada marhaban at astro punya program..
ada ust akhil hayy, aishah n sapa tah sorang lagi jadik juri..

benda pertama yang di rembat adalah kasut utk aku..
hehe..

eh silap..
turun bawah belikan stokin tuk twin n mama..
pastu si kakak nampak subang colour pink..
so belilah..
4 pasang.. RM10..

pakainya adalah dalam 30min pastu dah taknak pakai..
mujur aku pun suka n boleh dipakai..

then baru naik Level 1..
beli kasut baru..
aku rasa ni wedges kan..


aku bukan arif sangat bab2 kasut nih..
tapi cam ok pulak pakainya..
boleh ler dengan reganya pun cuma RM19.95..
sajer jer padahal boleh jer letak RM20...
(tima kasih Hn for paying)

then proceed to bata..
kalau tak silap aku ler.
sebab aku kelam kabut dok pegang a…

Happy Birthday Mom

taken from this web

My mother is without a doubt
My best and closest friend.
She's my hero, my guiding light,
The rock on which I depend.

Just as big as any hat, 
Her heart sits on her sleeve
And it matches just as well
With all that she believes.

No task's too big, no hurt too small
To warrant her concern.
She gives her all to everything,
She leaves no stone unturned.

Yes, my Mom has always been
A perfect one-stop shop,
For questions answered, tasks achieved
Above and beyond the top.

She's also taught us all the things
That make life really count.
She trusted us and set us free
To settle our own accounts.

These lessons gave me more than I 
Can possibly express.
By living through example
Mom showed us how to progress.

Because of her I have become
Stronger in every way.
Now I can only hope to give 
My kids the same some day.

Mom, your act is tough to follow
You're truly hard to beat,
And after all you've given us,
I hope this is a treat.

So raise your glasses, here is it,
This party's quid pro q…

dari kami

from us,
Salam Ramadhan al-Mubarak..
semoga ramadhan kali ini lebih bermakna buat semua..

50 tahun

reached kulim at 615pm.
mujur sempat jugak ke kedai belikan kek buat mama..

and lepas berbuka we celebrate her 50th birthday..


mama,
iena doakan supaya mama dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..
agar kebahagiaan berkekalan hendaknya bagi kita seisi keluarga..

love u mom

ceritera mereka

hi all..

wow.. lamanya tak tulis dalam blog..
huhu.. agak kesibukan di sekolah..
marking books and etc.
and there's nothing much to tell actually..

alhamdulillah harini dah puasa balik..
hehe..
setelah bercuti beberapa hari..
emememe..
bulan puasa nih takde banyak sangat akt yang dilakukan..
except for visiting some Pasar Ramadhan di kawasan sekitar..
selebihnya dihabiskan dirumah bersama twin..
makin banyak karenah anak2 aku sekarang nih.

Annisa..
she is a computer and games girl..
pantang lepa sikit harus dia buka pc kat umah tu n main game..
dan dia boleh main game dengan sendirinya tanpa di ajar..
huhu my daughter...
ni mesti kes sebab dulu ingat lagi masa pregnant..
kat kolej (office lama) aku mmg hantu main game..
apa2 gamelah..
tapi time tu game Zuma yang paling best main ah..
haha..
kan dah berjangkit dekat nisa..
game kat dalam hphone dia boleh main
citer ni dah penah aku tulis dalam blog nih..

Adriana..
she's an art girl..
so far dia amat suka bila bab mewarna n melukis..
cukup senang nak bagi d…

sudah kena tag daaa

okeh i've been tag my Puan Leed..

so here goes.

State 15 weird things/ habits/ little known facts about yourself.
(well to those reading this.. please forgive me if u think that my writing is out of the topic.. yg sebenarnya aku pun tak tau samada aku menjawab soalan ke idak.. tapi aku rasa ini jer yang dapat aku kuarkan dari hati sanubariku)

waaa banyak tuh rahsia nak kena reveal..

the thing that i think quite weird for me to do are..

1. boleh ubah suai perabot kat umah yang berat2 (example sofa n katil) by myself..
- haha... this is weird i know.. sebab orang akan kata mana de perempuan larat ubah benda2 berat kat umah dan orang akan kata selalunya lelaki jer yang mampu buat benda2 berat... sorry guys i think i managed to do those things.. sebab bila aku nak ubah aku akan usahakan supaya benda2 berat ni bergerak dah berubah...

2.aku rasa aku ada dua identiti..
- haha.. ni aku jer yang rasa.. sebab bila aku dekat office or sekolah aku akan jadi orang lain.. yang aku rasa lebih ceria tapi …

birthdays..

Happy Birthday to my dear friend..
Norasmaniza bt Mohd Nor..
i called her Kak Chik..
reasons..
i'll tell u later..

as for yesterday is Adam's 2nd birthday..
Happy Birthday Adam..
Mak long and the twins and oso Pak Long..
doakan adam cepat besar dan jadi orang bijak pandai..

nanti raya mak long kasik hadiah ye..


and tomorrow will be my mom's 50th birthday..
i love u mom..
u are the best..


all pictures credit to (search engine Yahoo)

try