Skip to main content

aku terkenangkan...

waa 5 hari lagi dah nak raya..
tapi kat sini tak rasa cam nak raya pun..

kenapa ek..
aku rindukan suasana raya..
dulu rasanya kalau nak raya happening sesangat..
tapi sekarang tinggal 5 hari lagi nak raya..
aku masih belum ada mood raya..

dulu masa kerja kat KPTM AS..
aku jadi tukang download lagu2 raya..
kira cam aku nih radio kat bilik pensyarah tuh..
huhu..
best bangat..
teringat dekat Kak La..
dia sokmo2 minta aku pasang lagu Pulanglah dari Aishah tuh..

uwaaaa...
aku nak raya weiii..
tapi nakpe aku tak dak rasa nak raya lagih nih..
mungkin ada sikit lah kot..
tapi aku nak rasa tu ada lebih lagi..

kemarin gi amik baju raya..
alhamdulillah baju raya tuk twin dan Hn dah siap..
while baju raya tuk aku pulak..
hanya sempat siap satu..
lagi satu tailor tu kata dia akan cuba siapkan samada sehari sebelum raya atau pada hari raya pertama..
aku cam..
what??

huhu... nak nangis..
tapi apa kan daya..
kalau ler aku tau jahit baju kan..
haha.. satu pekerjaan yang aku paling tak baper suka adalah menjahit...

mujur baju yang siap t adalah baju yang mmg aku plan nak pakai dengan Hn n anak2..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..