Skip to main content

the arrival

dalam entry lepas aku ada bagitau pasal satu benda yang aku nak reveal..
once it is confirmed..

so here goes..
alhamdulillah on the 180908..
satu lagi perkara besar telah menjadi kenyataan..
syukur ke hadrat Illahi atas kurniaan rezekiNya..



presenting the latest member of our family..
hehe..
apa bendanya kan..
nanti aku letak gambar lagi..
sekarang letak jenama dia dulu..
haha..
poyo ler aku nih..

oklah..
aku citer..
alhamdulillah.. setelah bertukar balik ke Perlis aku dan Hn dah bincang nak beli kereta baru..
kata Hn samada aku dapat tukar atau tak.. dalam tahun ni kami akan beli kereta baru..
dulu aku ada buat satu entry yang kata aku tengah bengong pk macam mana nak bagitau
abah aku pasal hajat kami nak jual Kancil yang aku dok guna..
tapi..
setelah dipertimbang itu dan ini..
akhirnya..
Hn lepaskan kereta dia..


atas sebab2 yang munasabah ler jugak..
antaranya..
tak larat nak maintenance kereta tu (enjin turbo maaa)
then.. bila jual wira tuh.. kami boleh bayar duit downpayment banyak sikit tuk kereta baru..
then ada lebihan utk buat belanja raya dan saving (bab saving tuh nampaknya gagal jugak)

so akhirnya last month.. kami book GrandLivina...
memula cam tak percaya jer kami nak amik kereta nih..
tapi dalam perancangan mmg nak amik MPV..
so alhamdulillah ada rezeki kami sekeluarga utk pakai..
hopefully pasni takdak masalah pape..

aku nak amik kesempatan nih ucapkan terima kasih dekat abah aku..
kerana abah kami dapat kereta baru nih sebelum raya..
kerana abah urusan pembelian kereta baru ni berlangsung dengan mudah..
terima kasih buat abah dan kakitangan TCM..

dan tadi for the first time aku bawak GL balik ke Kulim..
Hn nak sangat aku try bawak...
aku tak kisah sebenarnya bawak ke idak..
tapi sebab dia pun nampak penat sangat..
so aku take over sebelum R&R Gurun..

my first impression was..
not bad..
and i like it..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…