Skip to main content

the arrival

dalam entry lepas aku ada bagitau pasal satu benda yang aku nak reveal..
once it is confirmed..

so here goes..
alhamdulillah on the 180908..
satu lagi perkara besar telah menjadi kenyataan..
syukur ke hadrat Illahi atas kurniaan rezekiNya..



presenting the latest member of our family..
hehe..
apa bendanya kan..
nanti aku letak gambar lagi..
sekarang letak jenama dia dulu..
haha..
poyo ler aku nih..

oklah..
aku citer..
alhamdulillah.. setelah bertukar balik ke Perlis aku dan Hn dah bincang nak beli kereta baru..
kata Hn samada aku dapat tukar atau tak.. dalam tahun ni kami akan beli kereta baru..
dulu aku ada buat satu entry yang kata aku tengah bengong pk macam mana nak bagitau
abah aku pasal hajat kami nak jual Kancil yang aku dok guna..
tapi..
setelah dipertimbang itu dan ini..
akhirnya..
Hn lepaskan kereta dia..


atas sebab2 yang munasabah ler jugak..
antaranya..
tak larat nak maintenance kereta tu (enjin turbo maaa)
then.. bila jual wira tuh.. kami boleh bayar duit downpayment banyak sikit tuk kereta baru..
then ada lebihan utk buat belanja raya dan saving (bab saving tuh nampaknya gagal jugak)

so akhirnya last month.. kami book GrandLivina...
memula cam tak percaya jer kami nak amik kereta nih..
tapi dalam perancangan mmg nak amik MPV..
so alhamdulillah ada rezeki kami sekeluarga utk pakai..
hopefully pasni takdak masalah pape..

aku nak amik kesempatan nih ucapkan terima kasih dekat abah aku..
kerana abah kami dapat kereta baru nih sebelum raya..
kerana abah urusan pembelian kereta baru ni berlangsung dengan mudah..
terima kasih buat abah dan kakitangan TCM..

dan tadi for the first time aku bawak GL balik ke Kulim..
Hn nak sangat aku try bawak...
aku tak kisah sebenarnya bawak ke idak..
tapi sebab dia pun nampak penat sangat..
so aku take over sebelum R&R Gurun..

my first impression was..
not bad..
and i like it..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..