Skip to main content

car and cupcakes

rasanya tajuk jer dah menceritakan pasal entry kali nih...
hehe...
seperti yang dijanjikan..
cewah camler havoc sangat...

this is our new car...

our new GL arrived safely at Kangar 2 weeks ago actually...

tapi dek kerana buyer kereta wira tu belum settle segala loan bagai so kami lewatkan proses
mendaftar n mengambil kereta itu...
tak kisah pun sebenarnya...
sebab plan pun nak pakai tuk raya..
bukan sebelum raya...
so after this and that...
on the 18th Hn gi amik kereta dekat Nissan Kangar...
dia tak bagitau aku pun nak pi amik...
dia pi ngan kengkawan sekolah...
hehe.... so dorang ler rasmi kereta kami...
tarak hal...

then bila dah dapat kereta...
ada yang tanya knp amik no tuh...
tak cantik...
duhhh....
perlu ke menggunakan no pendaftaran yang cantik tuk kereta...
PERLU KE?
tak faham betul aku...
so the reason aku choose nombor 8799 adalah kerana....
itu adalah tarikh aku declare ngan Hn...
banyak benda yang aku guna no tuh...
aku rasa no tu dah cukup cantik bagi aku...

kalau ikutkan Hn nak amik either 2112 oe 1221..
my birthday...
tapi dek kerana no tuh dah ada orang book dulu..
so kami decide to go with 8799
walaupun pada hari pendaftaran tuh sebenarnya Hn ada no pilihan yagn lain...
no 3 digit....

tapi mungkin rezeki kami dengan no 8799 lebih kuat so
nilah hasilnya....

cupppp
citer cupcakes pula

so these are their cupcakes...

aku tempah ngan kak wan from Sugarbuds...
aku dah makan 2 ketul....
yummy...

hehe..
aku minta kak wan buat 2 set..
sebab yang 49 pieces tu aku nak bagi dekat kengkwn yana n nisa di sekolah...
kira sedekah dekat depa makan...
aku kalau ada duit banyak mmg nak buat makan dekat bebudak asrama ker...
yelah bulan2 puasa ni adalah afdal bersedekah...
tapi ini saja yang aku mampu...
so syukur ke hadrat Ilahi atas rezeki kurniaan Allah...

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…