Skip to main content

car and cupcakes

rasanya tajuk jer dah menceritakan pasal entry kali nih...
hehe...
seperti yang dijanjikan..
cewah camler havoc sangat...

this is our new car...

our new GL arrived safely at Kangar 2 weeks ago actually...

tapi dek kerana buyer kereta wira tu belum settle segala loan bagai so kami lewatkan proses
mendaftar n mengambil kereta itu...
tak kisah pun sebenarnya...
sebab plan pun nak pakai tuk raya..
bukan sebelum raya...
so after this and that...
on the 18th Hn gi amik kereta dekat Nissan Kangar...
dia tak bagitau aku pun nak pi amik...
dia pi ngan kengkawan sekolah...
hehe.... so dorang ler rasmi kereta kami...
tarak hal...

then bila dah dapat kereta...
ada yang tanya knp amik no tuh...
tak cantik...
duhhh....
perlu ke menggunakan no pendaftaran yang cantik tuk kereta...
PERLU KE?
tak faham betul aku...
so the reason aku choose nombor 8799 adalah kerana....
itu adalah tarikh aku declare ngan Hn...
banyak benda yang aku guna no tuh...
aku rasa no tu dah cukup cantik bagi aku...

kalau ikutkan Hn nak amik either 2112 oe 1221..
my birthday...
tapi dek kerana no tuh dah ada orang book dulu..
so kami decide to go with 8799
walaupun pada hari pendaftaran tuh sebenarnya Hn ada no pilihan yagn lain...
no 3 digit....

tapi mungkin rezeki kami dengan no 8799 lebih kuat so
nilah hasilnya....

cupppp
citer cupcakes pula

so these are their cupcakes...

aku tempah ngan kak wan from Sugarbuds...
aku dah makan 2 ketul....
yummy...

hehe..
aku minta kak wan buat 2 set..
sebab yang 49 pieces tu aku nak bagi dekat kengkwn yana n nisa di sekolah...
kira sedekah dekat depa makan...
aku kalau ada duit banyak mmg nak buat makan dekat bebudak asrama ker...
yelah bulan2 puasa ni adalah afdal bersedekah...
tapi ini saja yang aku mampu...
so syukur ke hadrat Ilahi atas rezeki kurniaan Allah...

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..