Skip to main content

ceritera mereka

hi all..

wow.. lamanya tak tulis dalam blog..
huhu.. agak kesibukan di sekolah..
marking books and etc.
and there's nothing much to tell actually..

alhamdulillah harini dah puasa balik..
hehe..
setelah bercuti beberapa hari..
emememe..
bulan puasa nih takde banyak sangat akt yang dilakukan..
except for visiting some Pasar Ramadhan di kawasan sekitar..
selebihnya dihabiskan dirumah bersama twin..
makin banyak karenah anak2 aku sekarang nih.

Annisa..
she is a computer and games girl..
pantang lepa sikit harus dia buka pc kat umah tu n main game..
dan dia boleh main game dengan sendirinya tanpa di ajar..
huhu my daughter...
ni mesti kes sebab dulu ingat lagi masa pregnant..
kat kolej (office lama) aku mmg hantu main game..
apa2 gamelah..
tapi time tu game Zuma yang paling best main ah..
haha..
kan dah berjangkit dekat nisa..
game kat dalam hphone dia boleh main
citer ni dah penah aku tulis dalam blog nih..

Adriana..
she's an art girl..
so far dia amat suka bila bab mewarna n melukis..
cukup senang nak bagi dia diam..
hand her colours and papers...
harusler dia ngadap benda tuh jer..
dan yang kesiannya..
dia tak baper terror bab main game..
so most of the time bila si adik main game..
dia jadi tukang tengok n tukang sorak..
bila kami suruh bagi kakak pulak main game..
si adik akan jawab "kakak tak tau main game nih"
adoiiii siannya anak aku yang sorang tuh..

papepun..
walau aku marah macam manapun dorang..
aku tetap sayang depa...
depalah anugerah dari Allah yang tidak ternilah bagi aku..
walaupun geram dengan karenah dorang...
tapi aku tahu mereka sayangkan aku
nak tau sebab apa..

sebab bila time nak tido jer..
musti si kakak akan tido dengan aku..
dan si adik akan tido ngan Hn..
musti carik kami berdua bila time tido..
kadang2 mendengar perbualan mereka berdua buat aku sayu..

macam semalam..
dah kul 1030 tapi dorang tak tido lagi
so aku bising ler sikit suruh gi tido..
tak mau jugak..
then aku tutup tv.. tutup lampu..
terus masuk bilik..

atas katil aku tido paling hujung..
then nisa cakap dekat yana
"kakak p tido sebelah mama..
nanti abah tak muat sebelah adik"
puas ler dia susun tempat tido dengan si kakak..
dengan harapan agar muat ler abah nak tidoo sebelah dia..

hehe..
so sweet..

tapi pastu tu aku ajak kakak tido bilik dorang..
kakak pun ikut ler..
ingat si adik tak mau ikut..
sebabnya kan dia nak tido ngan abah dia..
tapi tup2.. aku tengok dia tido kat sebelah kakak dia..
so kami tido bertiga ..
then aku tak perasan bila dia bangun pi tido ngan abah dia kat blik kami..
hahaha....

macam2 ler anak2 aku nih..
huhu..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata