Skip to main content

citer tok aku

ingat entry ini..
aku ada sebab pasal satu kes..
so nilah citernya

hmm tadi dapat call dari pak ngah aku..
dia cakap ngan abah aku..

dari citernya aku dapat tau tok aku tak boleh jalan pulak dah..
ni kejadian ke dua dalam tempoh 2 bulan nih..
adoiii la...

yang aku nak citer nih..
sebabnya tok aku nih orang suruh mai duduk sini dengan mama aku
tapi dia tak mau..
nak jugak duduk kat umah dia tu sorang2..
aku bukan marah..
aku tak dak hak tuk buat gitu kat tok aku yang aku sayang..
cuma kami semua risaukan dia..

sejak arwah wan aku meninggal..
tok tinggal sorang kat umah sana..
kekadang mak long aku pi teman..
kekadang sepupu aku pi tunggu..
tapi most of the time dia duduk sorang..
kalau suruh mai duduk sini..
ada je alasan yang dia bagi..
sayang nak tinggai rumah lah.. nanti rumah takdak sapa jaga lah..
aduhaiii...

sebelum puasa aritu..
mama bagitau tok tak boleh berjalan for the first time..
time tu dia sorang kat umah..
bayangkan lepas subuh tuh dia dah tak boleh gerak..
dekat kul 10 baru ler paklong aku perasan..
tu pun sebab dia tergerak hati nak pi kebun nenas kat sebelah umah tok aku...
tok aku waktu tu dok mengesot bergerak panggil pak long aku..
adoiii sedihnya aku dengar time mama aku citer..

lepas tu dia duduk umah maklong aku waktu siang ler...
waktu malam dia kata nak balik tido kat umah dia balik..
aku rasa dia segan nak duduk umah mak long aku tu sebab
sepupu aku baru je pas bersalin anak kembar..

abah n mama aku dah banyak kali ajak suruh mai duduk sini..
yelah kat sini walaupun mama aku kerja..
at least ada maid mama tuk tengokkan tok..
(aku bukan boleh bab nih aku sensitip sikit)
kang ada yang nangis pulak..

tadi abah n mama aku terus balik kg..
dengan harapan akan bawak tok aku mai sini..
alasan yang pertama nak bawak dia mai mengurut
dekat taman bersatu tu dengar kata ada orang pandai mengurut..
then hopefully dia akan stay dekat sini..
(Ya Allah moga di buka pintu hati tok aku untuk datang duduk di sini bersama mama aku)

aku sayang tok aku..
aku doakan semoga Allah panjangkan usia tok aku..
kawan2 yang baca blog aku tolong doakan semoga tok aku mau duduk sini dengan mama aku ye..
aku sian dekat dia duduk kat kg sorang2..
kalau dah tak boleh gerak sapa nak tolong jaga dia..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata