Skip to main content

citer tok aku

ingat entry ini..
aku ada sebab pasal satu kes..
so nilah citernya

hmm tadi dapat call dari pak ngah aku..
dia cakap ngan abah aku..

dari citernya aku dapat tau tok aku tak boleh jalan pulak dah..
ni kejadian ke dua dalam tempoh 2 bulan nih..
adoiii la...

yang aku nak citer nih..
sebabnya tok aku nih orang suruh mai duduk sini dengan mama aku
tapi dia tak mau..
nak jugak duduk kat umah dia tu sorang2..
aku bukan marah..
aku tak dak hak tuk buat gitu kat tok aku yang aku sayang..
cuma kami semua risaukan dia..

sejak arwah wan aku meninggal..
tok tinggal sorang kat umah sana..
kekadang mak long aku pi teman..
kekadang sepupu aku pi tunggu..
tapi most of the time dia duduk sorang..
kalau suruh mai duduk sini..
ada je alasan yang dia bagi..
sayang nak tinggai rumah lah.. nanti rumah takdak sapa jaga lah..
aduhaiii...

sebelum puasa aritu..
mama bagitau tok tak boleh berjalan for the first time..
time tu dia sorang kat umah..
bayangkan lepas subuh tuh dia dah tak boleh gerak..
dekat kul 10 baru ler paklong aku perasan..
tu pun sebab dia tergerak hati nak pi kebun nenas kat sebelah umah tok aku...
tok aku waktu tu dok mengesot bergerak panggil pak long aku..
adoiii sedihnya aku dengar time mama aku citer..

lepas tu dia duduk umah maklong aku waktu siang ler...
waktu malam dia kata nak balik tido kat umah dia balik..
aku rasa dia segan nak duduk umah mak long aku tu sebab
sepupu aku baru je pas bersalin anak kembar..

abah n mama aku dah banyak kali ajak suruh mai duduk sini..
yelah kat sini walaupun mama aku kerja..
at least ada maid mama tuk tengokkan tok..
(aku bukan boleh bab nih aku sensitip sikit)
kang ada yang nangis pulak..

tadi abah n mama aku terus balik kg..
dengan harapan akan bawak tok aku mai sini..
alasan yang pertama nak bawak dia mai mengurut
dekat taman bersatu tu dengar kata ada orang pandai mengurut..
then hopefully dia akan stay dekat sini..
(Ya Allah moga di buka pintu hati tok aku untuk datang duduk di sini bersama mama aku)

aku sayang tok aku..
aku doakan semoga Allah panjangkan usia tok aku..
kawan2 yang baca blog aku tolong doakan semoga tok aku mau duduk sini dengan mama aku ye..
aku sian dekat dia duduk kat kg sorang2..
kalau dah tak boleh gerak sapa nak tolong jaga dia..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…