Skip to main content

from abah

thanks abah..
sebab bawak kami pi berbuka di The Summit...
hehe..
sebenarnya ni utk mama..
sempena birthday nya on the 12th..
so abah decided to treat her berbuka puasa..

kalau tak silap pengkiraan aku ler kan..
mmg tiap2 tahun abah akan bawak kami sekeluarga berbuka di hotel..
sekali pun dah syukur sesangat (amin.. semoga Allah murahkan rezeki abah aku)
kecuali tahun lepas jer tak dapat pergi..
sebabnya mama aku sakit..

adoiii tak boleh lupa time tuh..
masa tu bulan puasa jugak..
mama kena tahan kat wad banyak hari jugak..
sebab bleeding..
mujur mama n dik wan ke hospital utk check..

masa tu aku dekat ipsah..
malam tu dapat mesej dari abah.. then aku return his call..
terus pederas balik kulim..
esoknya aku amik emergency leave dari sek tmpt aku praktikal..
sedihnya masa tuh...
risau sesangat..
syukur skrg mama dah ok..
(Ya Allah, aku doakan semoga ibuku di kurniakan kesihatan tubuh badan dan dipermudahkan segala urusan pekerjaannya)

okies back to the real story..
lepas gi bershopping sakan di Jusco..
abah bawak ke The Summit..
hotel ni bersekali dengan supermarket The Summit..
hehe ni dulu tempat aku dating ngan first BF aku
(yeke dia first Bf aku)
haha tak ingatler..

dah lama mana tak penah mai sini..
tmpt dia pun dah jadi cam suram jer..
jadi supermarket yang hidup segan mati tak mau..
tapi menurut adik aku..
tmpt ni hidup lagi pun sebab ada kepentingannya..

hotel ni rupanya milik Bumiputera..
not bad..
ni gambar kami sewaktu melahap dengan jayanya..

makanan dia best jugak..

banyak jugak kami makan..
haha...

twin as usual ler...
dorang ni susah sikit nak makan tau...
aku pun confuse masalah per...
yang depa makan malam tu hanyalah sate, aiskrim, nasi (boleh bilang baper kali suap)
dan minum air sirap.. tu jer..

pas dah abis makan..
syukur alhamdulillah atas rezeki kurniaan Allah..
abah nak turun belikan kasut tuk tok aku (his mother ler kan)

ni satu lagi kes..
tapi nantilah aku citer ek.. 
pasal tok aku pulak..
tok yang aku sayang..
dan aku tau dia pun sayang aku jugak..

dekat kul 9 lebih baru kami sampai umah semalam..
thanks to all yang bawak aku pi shopping dan jalan2 sampai sakit kaki..
haha...
i love u alls.....

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...