Skip to main content

from abah

thanks abah..
sebab bawak kami pi berbuka di The Summit...
hehe..
sebenarnya ni utk mama..
sempena birthday nya on the 12th..
so abah decided to treat her berbuka puasa..

kalau tak silap pengkiraan aku ler kan..
mmg tiap2 tahun abah akan bawak kami sekeluarga berbuka di hotel..
sekali pun dah syukur sesangat (amin.. semoga Allah murahkan rezeki abah aku)
kecuali tahun lepas jer tak dapat pergi..
sebabnya mama aku sakit..

adoiii tak boleh lupa time tuh..
masa tu bulan puasa jugak..
mama kena tahan kat wad banyak hari jugak..
sebab bleeding..
mujur mama n dik wan ke hospital utk check..

masa tu aku dekat ipsah..
malam tu dapat mesej dari abah.. then aku return his call..
terus pederas balik kulim..
esoknya aku amik emergency leave dari sek tmpt aku praktikal..
sedihnya masa tuh...
risau sesangat..
syukur skrg mama dah ok..
(Ya Allah, aku doakan semoga ibuku di kurniakan kesihatan tubuh badan dan dipermudahkan segala urusan pekerjaannya)

okies back to the real story..
lepas gi bershopping sakan di Jusco..
abah bawak ke The Summit..
hotel ni bersekali dengan supermarket The Summit..
hehe ni dulu tempat aku dating ngan first BF aku
(yeke dia first Bf aku)
haha tak ingatler..

dah lama mana tak penah mai sini..
tmpt dia pun dah jadi cam suram jer..
jadi supermarket yang hidup segan mati tak mau..
tapi menurut adik aku..
tmpt ni hidup lagi pun sebab ada kepentingannya..

hotel ni rupanya milik Bumiputera..
not bad..
ni gambar kami sewaktu melahap dengan jayanya..

makanan dia best jugak..

banyak jugak kami makan..
haha...

twin as usual ler...
dorang ni susah sikit nak makan tau...
aku pun confuse masalah per...
yang depa makan malam tu hanyalah sate, aiskrim, nasi (boleh bilang baper kali suap)
dan minum air sirap.. tu jer..

pas dah abis makan..
syukur alhamdulillah atas rezeki kurniaan Allah..
abah nak turun belikan kasut tuk tok aku (his mother ler kan)

ni satu lagi kes..
tapi nantilah aku citer ek.. 
pasal tok aku pulak..
tok yang aku sayang..
dan aku tau dia pun sayang aku jugak..

dekat kul 9 lebih baru kami sampai umah semalam..
thanks to all yang bawak aku pi shopping dan jalan2 sampai sakit kaki..
haha...
i love u alls.....

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…