Skip to main content

hasil rembatan

haha..
pe kebendalah tajuk entry aku kali nih..
hehe..
tapi mmg pun..

today we decided to go out shopping..
it's for hari raya..
we managed to get something for all four of us..

around 12 we went to Sunway City..
best gak kat sini sebab shoppping mall dia agak besar dan ada parkson..

masa kami sampai tuh..
tengah ada marhaban at astro punya program..
ada ust akhil hayy, aishah n sapa tah sorang lagi jadik juri..

benda pertama yang di rembat adalah kasut utk aku..
hehe..

eh silap..
turun bawah belikan stokin tuk twin n mama..
pastu si kakak nampak subang colour pink..
so belilah..
4 pasang.. RM10..

pakainya adalah dalam 30min pastu dah taknak pakai..
mujur aku pun suka n boleh dipakai..

then baru naik Level 1..
beli kasut baru..
aku rasa ni wedges kan..


aku bukan arif sangat bab2 kasut nih..
tapi cam ok pulak pakainya..
boleh ler dengan reganya pun cuma RM19.95..
sajer jer padahal boleh jer letak RM20...
(tima kasih Hn for paying)

then proceed to bata..
kalau tak silap aku ler.
sebab aku kelam kabut dok pegang anak..
si kembar dapat ler kasut sorang sepasang..
form bubblegummers...


aku rasa kasut ni oklah nak pakai dengan jeans..
(thanks to Hn jugak)

lepas tu baru masuk parkson..
beli baju tuk twin..
banyak jugak Hn borong baju dorang..
ada overall skirt.. shirts.. pants..
tu jer dekat RM 2++...
mahal sunggoh noo baju bebudak zaman sekarang..



dipendekkan citer.. turn bawah balik
Hn nak beli jeans...
so aku pun dapat jugak jeans sepasang..
(dah lama tak beli jeans alkisahnya)

pastu around 4pm my dad sampai dekat Tol Juru..
amik abah kat sana seblum gerak ke Jusco pulak..
abah nak bawak mama shopping kat situ..
so kami pun sambung shopping..
tapi tak banyak benda yang berkenan di hati..
Hn cakap barang dekat Sunway Cty lagi best..
so aku manage to get 2 more tops...
Hn 2 shirts and sehelai suar kerja..



hehe..
hajat dihati nak rembat kasut sepasang lagi
sebab Hn nak sangat belikan isteri dia yang comel nih kasut baru..
hahaha..
aku ada ler nampak n berkenan kat satu kasut nih..
reganya dia dekat RM 80..
masa aku tunjuk kat Hn dia cakap
"mak ai mahalnya kasut"
aku tau dia lawak jer..
tapi ntah aku macam terasa sikit then terus tak jadi beli..

sebelum balik dia tanya lagi nak ke tidak kasut tuh..
aku cakap
"takpelah carik kasut abang dulu"
"ler beli jer lah dulu kasut tadi tuh.. kasut abang takdak yang berkenan"

tapi disebabkan aku dah cam merajuk tadi terus tak mau jugak beli..
nah rasakan sekarang baru aku rasa cam nyesal jer..
nak kasut tadi tuh..
huhu padan muka aku..


sad

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...