Skip to main content

hasil rembatan

haha..
pe kebendalah tajuk entry aku kali nih..
hehe..
tapi mmg pun..

today we decided to go out shopping..
it's for hari raya..
we managed to get something for all four of us..

around 12 we went to Sunway City..
best gak kat sini sebab shoppping mall dia agak besar dan ada parkson..

masa kami sampai tuh..
tengah ada marhaban at astro punya program..
ada ust akhil hayy, aishah n sapa tah sorang lagi jadik juri..

benda pertama yang di rembat adalah kasut utk aku..
hehe..

eh silap..
turun bawah belikan stokin tuk twin n mama..
pastu si kakak nampak subang colour pink..
so belilah..
4 pasang.. RM10..

pakainya adalah dalam 30min pastu dah taknak pakai..
mujur aku pun suka n boleh dipakai..

then baru naik Level 1..
beli kasut baru..
aku rasa ni wedges kan..


aku bukan arif sangat bab2 kasut nih..
tapi cam ok pulak pakainya..
boleh ler dengan reganya pun cuma RM19.95..
sajer jer padahal boleh jer letak RM20...
(tima kasih Hn for paying)

then proceed to bata..
kalau tak silap aku ler.
sebab aku kelam kabut dok pegang anak..
si kembar dapat ler kasut sorang sepasang..
form bubblegummers...


aku rasa kasut ni oklah nak pakai dengan jeans..
(thanks to Hn jugak)

lepas tu baru masuk parkson..
beli baju tuk twin..
banyak jugak Hn borong baju dorang..
ada overall skirt.. shirts.. pants..
tu jer dekat RM 2++...
mahal sunggoh noo baju bebudak zaman sekarang..



dipendekkan citer.. turn bawah balik
Hn nak beli jeans...
so aku pun dapat jugak jeans sepasang..
(dah lama tak beli jeans alkisahnya)

pastu around 4pm my dad sampai dekat Tol Juru..
amik abah kat sana seblum gerak ke Jusco pulak..
abah nak bawak mama shopping kat situ..
so kami pun sambung shopping..
tapi tak banyak benda yang berkenan di hati..
Hn cakap barang dekat Sunway Cty lagi best..
so aku manage to get 2 more tops...
Hn 2 shirts and sehelai suar kerja..



hehe..
hajat dihati nak rembat kasut sepasang lagi
sebab Hn nak sangat belikan isteri dia yang comel nih kasut baru..
hahaha..
aku ada ler nampak n berkenan kat satu kasut nih..
reganya dia dekat RM 80..
masa aku tunjuk kat Hn dia cakap
"mak ai mahalnya kasut"
aku tau dia lawak jer..
tapi ntah aku macam terasa sikit then terus tak jadi beli..

sebelum balik dia tanya lagi nak ke tidak kasut tuh..
aku cakap
"takpelah carik kasut abang dulu"
"ler beli jer lah dulu kasut tadi tuh.. kasut abang takdak yang berkenan"

tapi disebabkan aku dah cam merajuk tadi terus tak mau jugak beli..
nah rasakan sekarang baru aku rasa cam nyesal jer..
nak kasut tadi tuh..
huhu padan muka aku..


sad

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..