Skip to main content

hasil rembatan

haha..
pe kebendalah tajuk entry aku kali nih..
hehe..
tapi mmg pun..

today we decided to go out shopping..
it's for hari raya..
we managed to get something for all four of us..

around 12 we went to Sunway City..
best gak kat sini sebab shoppping mall dia agak besar dan ada parkson..

masa kami sampai tuh..
tengah ada marhaban at astro punya program..
ada ust akhil hayy, aishah n sapa tah sorang lagi jadik juri..

benda pertama yang di rembat adalah kasut utk aku..
hehe..

eh silap..
turun bawah belikan stokin tuk twin n mama..
pastu si kakak nampak subang colour pink..
so belilah..
4 pasang.. RM10..

pakainya adalah dalam 30min pastu dah taknak pakai..
mujur aku pun suka n boleh dipakai..

then baru naik Level 1..
beli kasut baru..
aku rasa ni wedges kan..


aku bukan arif sangat bab2 kasut nih..
tapi cam ok pulak pakainya..
boleh ler dengan reganya pun cuma RM19.95..
sajer jer padahal boleh jer letak RM20...
(tima kasih Hn for paying)

then proceed to bata..
kalau tak silap aku ler.
sebab aku kelam kabut dok pegang anak..
si kembar dapat ler kasut sorang sepasang..
form bubblegummers...


aku rasa kasut ni oklah nak pakai dengan jeans..
(thanks to Hn jugak)

lepas tu baru masuk parkson..
beli baju tuk twin..
banyak jugak Hn borong baju dorang..
ada overall skirt.. shirts.. pants..
tu jer dekat RM 2++...
mahal sunggoh noo baju bebudak zaman sekarang..



dipendekkan citer.. turn bawah balik
Hn nak beli jeans...
so aku pun dapat jugak jeans sepasang..
(dah lama tak beli jeans alkisahnya)

pastu around 4pm my dad sampai dekat Tol Juru..
amik abah kat sana seblum gerak ke Jusco pulak..
abah nak bawak mama shopping kat situ..
so kami pun sambung shopping..
tapi tak banyak benda yang berkenan di hati..
Hn cakap barang dekat Sunway Cty lagi best..
so aku manage to get 2 more tops...
Hn 2 shirts and sehelai suar kerja..



hehe..
hajat dihati nak rembat kasut sepasang lagi
sebab Hn nak sangat belikan isteri dia yang comel nih kasut baru..
hahaha..
aku ada ler nampak n berkenan kat satu kasut nih..
reganya dia dekat RM 80..
masa aku tunjuk kat Hn dia cakap
"mak ai mahalnya kasut"
aku tau dia lawak jer..
tapi ntah aku macam terasa sikit then terus tak jadi beli..

sebelum balik dia tanya lagi nak ke tidak kasut tuh..
aku cakap
"takpelah carik kasut abang dulu"
"ler beli jer lah dulu kasut tadi tuh.. kasut abang takdak yang berkenan"

tapi disebabkan aku dah cam merajuk tadi terus tak mau jugak beli..
nah rasakan sekarang baru aku rasa cam nyesal jer..
nak kasut tadi tuh..
huhu padan muka aku..


sad

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…