Skip to main content

kisah goreng fries

hehe..
aku tak penah pun citer pasal nih kan..
yelah kan la ni aku jadi penggoreng fries di SMTA..
haha..
tiap malam aku akan berjuang menggoreng fries tuk bebudak asrama SMTA..
hasilnya...



alhamdulillah..
setakat harini dah banyak benda boleh buat dengan duit untung..
benda pertama yang aku buat guna duit keuntungan tuh adalah membayar duit contact lense aku...
RM200 lebih jugak dapat masa tuh..
then dengan duit fries tu jugaklah
dapat kami balik ke kulim lebih kerap dari sebelumnya..
insyaallah pasni duit untung tu akan digunakan samada tuk bayar GL kami or mungkin akan digunakan sebagai duit belanja bulanan..
sebab Hn n aku share bayar duit GL tuh...

sekarang dalam tabung kami tuh ada dekat RM 300 lbh duit keuntungan jualan fries..
aku cakap dekat Hn

"kita guna jelah duit RM 1 tu utk duit raya.. tak payah gi tukar dekat bank"
"ish takkan nak bagi duit tak elok kot"
"ler duit jugak kan.. bukannya duit baru tuh nilai dia lebih"

aku cakap gitu sebab mmg banyak duit RM 1 dekat kami sekarang..
yelah fries tu RM1/cup..
hehe.. lagi satu sebab aku malas nak gi tukar dekat bank..
walaupun hakikatnya itu semua kerja Hn..
tapi kan lebih baik guna jer..
sebab benda dah ada..

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…