Skip to main content

sudah kena tag daaa

okeh i've been tag my Puan Leed..

so here goes.

State 15 weird things/ habits/ little known facts about yourself.
(well to those reading this.. please forgive me if u think that my writing is out of the topic.. yg sebenarnya aku pun tak tau samada aku menjawab soalan ke idak.. tapi aku rasa ini jer yang dapat aku kuarkan dari hati sanubariku)

waaa banyak tuh rahsia nak kena reveal..

the thing that i think quite weird for me to do are..

1. boleh ubah suai perabot kat umah yang berat2 (example sofa n katil) by myself..
- haha... this is weird i know.. sebab orang akan kata mana de perempuan larat ubah benda2 berat kat umah dan orang akan kata selalunya lelaki jer yang mampu buat benda2 berat... sorry guys i think i managed to do those things.. sebab bila aku nak ubah aku akan usahakan supaya benda2 berat ni bergerak dah berubah...

2.aku rasa aku ada dua identiti..
- haha.. ni aku jer yang rasa.. sebab bila aku dekat office or sekolah aku akan jadi orang lain.. yang aku rasa lebih ceria tapi bila aku dekat rumah aku jadi sangat sensitif dan emosional... aku tahu benda nih tak sepatutnya berlaku tapi that's the weird thing about me...

3. aku boleh jer duduk tak bersembang ngan orang lain bila ada internet connection di sekolah nih..
- contoh cam apa yang dok berlaku sekarang.. honestly aku jarang bersembang dengan rakan2 sekolah aku.. aku lebih suka dok kat meja kerja aku n habiskan kerja aku or surf the net (bila ada connection).. tapi tidakler pulak aku nih sombong.. cuma ada time2 aku boleh bersembang dan ada time aku kena duduk sendirian..

4.ubahsuai meja kerja aku boleh dikatakan setiap hari..
- ni diakui oleh jiran depan meja aku (Cikgu Din).. dia kata tiap2 hari musti tengok meja aku berubah kedudukan barang2nya.. haha.. cian ke dia.. terpaksa berdepan dengan aku yang tak boleh tengok benda duduk setempat pada jangka masa yang lama.. (padahal baru je kemarin ubah bebarang atas meja nih)

aku rasa ni yang paling weird.. next is my habits..

5. minum nescafe setiap pagi.. then tengahari... then kalau boleh malam pun nak minum
- haha.. ni mmg habit aku yang aku rasa agak susah aku nak tinggal.. sebabnya aku akan rasa sakit kepala kalau sehari tak dapat nescafe especially nescafe ais... mujurler bulan puasa ni takdelah rasa ketagihan sangat.. dapat minum sekali waktu pagi (sahur) pun dah cukup..

6. beli stationeries (betul ke aku eja nih) ala alattulis...
- haha.. aku mmg pantang kalau pi mana2 aku akan beli alat tulis.. haha.. dua kali dah aku gelak.. betul masuk ler kedai apa pun kalau ada jual alat tulis mmg aku rasa semacam jer.. aku akan beli.. walaupun pen dalam bekas pencil aku dah belambak2.. kat umah tu dah bersepah2 pencil.. sekarang aku dok suka beli color pulak dekat anak2 aku.. uwaaaa.... syoknya kan kumpul warna cantik2..

7. bawak laptop
- apa ke habit pulak nih... aku rasa tak boleh duduk kalau kat office tmpat aku bekerja takdak laptop.. huhu.. aku perlukan hiburan utk aku buat kerja.. sebab orang cam pelik jer bila aku dok usung laptop mai sekolah tiap2 hari.. tapi aku jarang guna masa kelas.. sebab limited ohp.. so aku guna utk diri sendiri jer.. aku perlu dengar muzik atau tengok citer pape utk siapkan kerja aku di sekolah.. haha tapi so far takde menggangu waktu pengajaran aku..

8.hantar mesej kat orang..
- Hn cukup tak suka n berkenan dengan habit aku yang satu nih.. dia amikkan aku pakej yang jimatkan duit phone kalau aku guna utk call orang.. tapi aku nih jenih yang segan nak bercakap dengan orang melainkan betul2 perlu.. so aku akan lebih banyak sms kengkawan aku.. dan ini amat ler dia tak suka.. hehe.. nak buat camner..

9. nak tulis jugak habit aku suka ubahsuai kedudukan bebarang aku..
- kan aku dah cakap nih mmg habit aku yang paling weird dan yang paling aku suka buat.. dulu masa bermulanya arena blog.. aku rasa blog aku setiap hari akan berubah wajah.. (gila ke aku nih sampai tiap hari).. kalau tak setiap hari pun musti berubah ler.. kot ada yang perasan kan..

okeh then is the little facts about me..

10.seorang yang suka memendam rasa
- aku tak tau nak elobrate macam mana.. benda nih hanya aku saja yang rasa dan tahu..

11. a reminder but sometime tend to forget..
- camner nak citer nih...

12.pemalu...
- haha.. honestly.. maybe others might say that i'm talkative and very friendly.. but the truth is.. u guys need to approach me first..then baruler aku boleh jadi sehappening yang mungkin.. seriously i need to improve my communication skills... nama jer cikgu tapi bab nak bertegur sapa ngan orang.. hancuss.... tu pasal ler biarpun umah kengkawan blog esp leed, n cikgu sharul tu dekat tapi huhu nak harap aku yang pi tak tau le bila.. malunya aku...

13. tak boleh minum air kotak susu perisa strawberry..
- eeeiii tak sedapnya.. rasa nak muntah kalau aku minum... tapi adriana amatler suka minum susu pink ituh..

14. apa lagi ek citer pasal aku... hmm 2 hari lepas aku pi Mbank Kangar... tetiba orang dekat kaunter kata aku budak sekolah..
- haha.. ye aku cikgu sekolah bukan budak sekolah...
boleh dia kata aku amatler kelihatan muda.. haha.. sukanya aku.. tapi hakikat sebenar aku dah hampir 29 tahun... hehe.. hujung tahun depan aku dah 30... aku bersyukur dengan usia aku.. tapi bila depa dok kata aku maca budak sekolah lagi.. adoiii bestnya...

15. the last fact about me is.. hmm besides purple i love black...
- tak tahulah nape.. sekarang suka ngan warna itam.. maybe this is biasa2 jer.. tapi bagi aku hitam tu sungguh unik... walaupun aku tidakler memakai all black sebab begitu sukakan warna itu.. tapi most of my shirts are black.. and i wanted a black jeans so much... i also wears a black stiletto most of the time..and i love wearing them..

so there goes.. after been tag by leed.. inilah hasilnya.. walaupun aku rasa benda nih biasa jer.. tapi mungkin ada yang tak tahu.. dan sebab aku takde benda nak buat.. so nilah hasilnya...

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata