Skip to main content

How to be Happy...

aku baca blog vp tadi..
dia a bit moody n stress..
aku rasa aku pun sama..
cuma stress aku mungkin disebabkan kondisi aku yang tidak baper sihat nih..
aku rasa sekarang badan aku sangat lemah..
almost all of the time..
aku rasa sleepy jer..

so i went websurfing..
and i found this..

Don't ever stop dreaming your dreams;
they're a very essential part of you.

Do whatever you can to make them a
reality by the course you take,
the plans you make,
and all the things you do.

Don't dwell on past mistakes; leave
yesterday behind you --- along with any
of its problems, worries, and doubts.

Do realize you can't change the past,
but just ahead is the future --- and
you can do something about that.

Don't try to accomplish everything at
once; life can be difficult enough ---
without adding frustration to the list.

Do travel one step at a time, and reach
for one goal at a time. That's the way
to find out what real accomplishment is.

Don't be afraid to do the impossible,
even if others don't think you'll succeed.

Do remember that history is filled with
incredible accomplishments of those who
were foolish enough ..... to believe.

Don't forget that there are so many
things that are wonderful, rare,
and unique about you.

And do remember that if you can search
within and find a smile ..... that smile
will always be a reflection
of the way people feel ..... about YOU!

the music..
is nice..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata