Skip to main content

How to be Happy...

aku baca blog vp tadi..
dia a bit moody n stress..
aku rasa aku pun sama..
cuma stress aku mungkin disebabkan kondisi aku yang tidak baper sihat nih..
aku rasa sekarang badan aku sangat lemah..
almost all of the time..
aku rasa sleepy jer..

so i went websurfing..
and i found this..

Don't ever stop dreaming your dreams;
they're a very essential part of you.

Do whatever you can to make them a
reality by the course you take,
the plans you make,
and all the things you do.

Don't dwell on past mistakes; leave
yesterday behind you --- along with any
of its problems, worries, and doubts.

Do realize you can't change the past,
but just ahead is the future --- and
you can do something about that.

Don't try to accomplish everything at
once; life can be difficult enough ---
without adding frustration to the list.

Do travel one step at a time, and reach
for one goal at a time. That's the way
to find out what real accomplishment is.

Don't be afraid to do the impossible,
even if others don't think you'll succeed.

Do remember that history is filled with
incredible accomplishments of those who
were foolish enough ..... to believe.

Don't forget that there are so many
things that are wonderful, rare,
and unique about you.

And do remember that if you can search
within and find a smile ..... that smile
will always be a reflection
of the way people feel ..... about YOU!

the music..
is nice..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...