Skip to main content

raya episod 1

salam kembali ke umah sesawang..
hehehe...


alhamdulillah..
dah pun selamat beraya..
dah pun dengan jayanya menambah satu kilo lagi berat badan aku..
dan beberapa kejayaan lain..


2 hari sebelum raya
satu hari di malam kedua sebelum raya... selepas jer solat isyak Hn ajak ke Kangar..
dia nak pi bagi cek dekat member dia..
so kami pun gerak ke bazar aidilfitri..
Hn nak beli air utk hari raya nanti..
beli air botol jer...
senang..


pastu aku jalan2 ngan adik iparku n twin..
pastu nampak satu kasut yang sungguh anggun..
haha..
murah pun murah..
so aku try test tengok muat ke idak....
okeh cantik jer masuk kaki aku...
so cakap ngan Hn dah jumpa kasut raya
Hn bagi RM50 tuk aku membeli belah di situ..
hehe..

aku sebenarnya dah tak berduit (dalam bank ada tapi dalam purse aku ada beberapa keping jer duit biru tuh ha)

so memborong ler beberapa kelengkapan lain aka mekap sikit n kasut..
sukanya rasa di hati..


satu hari di malam raya..
pagi dan petang tuh dah siap kemas2 rumah sebabnya malam tu nak gi jalan2 di bazar
di Dataran..
sajer je tau..
nak jugak kuar gi jalan2 di malam raya..
IL nak beli brooch..
so kami pun bawak ler gi membeli..
aku tak delah nak membeli apa2..
walaupun ada juga keinginan nak beli purse baru..
sebab purse yang dok guna la ni dah koyak sikit..
tapi sebab memikirkan dah banyak jugak belanja bershopping sempena raya nih..
so aku tangguhkan dulu..
sian dekat Hn kang..


ni aktiviti malam raya si kembar



okeh nanti sambung citer ari raya pulak k.. tata

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..