Skip to main content

raya episod 2

Selamat Hari Raya..
Selamat Hari Raya..

Malam raya sebelum tido n kuar ke Dataran..
kami (aku n Hn) dah bagitau si kembar yang esok kena pi semayang raya..
malam tu depa try solat isyak dengan Hn..
aku dok kat luar bilik nak gelak pun ada tapi terselit rasa bangga n kagum..
punyalah kuat budak berdua tu bantai baca al-Fatihah..
mungkin di tadika depa di ajar baca kuat kan..
so pas semayang bagitau dekat dorang kena baca pelan2 sebab ikut jer abah baca..
depa macam paham..

so pagi raya..
bangun solat subuh..
then kejutkan yana n nisa..
mudah je bangun...
mandikan sunat aidilfitri..
pastu siap2 serba ringkas then terus gi semayang..

ramai jugak jemaah di masjid..
so aku bawak yana n nisa semayang di luar..
takut kang berlaku kejadian tidak diingin..
berkali2 nih pesan jgan dok baca kuat2..
alhamudillah walaupun belum cukup tertib dan mengerti
tapi yana n nisa..
takde bagi masalah besar masa solat sunai aidilfitri..




pastu semayang raya..
balik umah..
sessi minta ampun dan maaf..
huhu..
banyak buat salah weiii..
esp kat suami terchenta..
emememe..
ampun ye sayang..

then siap2 sikit..
almaklum baru beli alat2 mekap kan semalam..
so try tengok ok dak (walaupun aku ni kurang arif sikit bab nak bersolek bagai nih)
oklah..


try jugak pakai tudung cam Iza (tima kasih leed atas cadangan camner nak pakai)
walaupun aku bantai tudung 4 segi biasa tu jer tapi kira ok ler kan..
haha poyo jer.. tapi nak buat camner.. nak jugak try pakai tudung cam gituh.. haha dan aku rasa kira menjadi jugak ler kan.. walaupun idak ler secantik mana.. sebabnya aku pun bukannya cantik bagai cuma ayu jer.. haha.. poyossss

tapi kan pastu cam best pulak pakai tudung mcm nih.. boleh ler nak buat selalu.. hehe..

pas tu pi jalan umah keluarga sebelah Hn..
then pi kedai gambar nak buat family portrait..
dah jadi satu rutin utk amik gambar family sejak Hn tengok rumah PK dia penuh dengan gambar keluarga (gambar raya) so dia pun nak buat jugak..

best jugak sebenarnya.. dapat ler tengok perubahan kami sekeluarga dari setahun ke setahun..

cuma tahun depan aku plan takmo dah amik dekat kedai.. mungkin kami boleh amik sendiri jer.. pi mana2 tmpt yang menarik sikit then suruh ler sesapa tolong amik.. sebabnya kalau gambar di kedai ni background dia limited n tak bernyawa kekadang tuh.. tapi kalau scenery yang betul musti lagi cantik kan.. hehe.. insyaallah kita tunggu dan lihat tahun hadapan.

pastu sambung gi jalan2 beraya..
dalam tengah hari kami balik semula ke rumah sebab lepas zuhur bebudak sekolah Hn nak datang beraya..
alkisahnya Hn buat kenduri makan2 sikit aka open house le kan
buat bihun sup..

.
.
.
...
..
.
.
.
.
...


....

petang kami bertolak balik ke Kepala Batas..
kampung sebelah abah aku pulak..

to be continued

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…