Skip to main content

raya episod 2

Selamat Hari Raya..
Selamat Hari Raya..

Malam raya sebelum tido n kuar ke Dataran..
kami (aku n Hn) dah bagitau si kembar yang esok kena pi semayang raya..
malam tu depa try solat isyak dengan Hn..
aku dok kat luar bilik nak gelak pun ada tapi terselit rasa bangga n kagum..
punyalah kuat budak berdua tu bantai baca al-Fatihah..
mungkin di tadika depa di ajar baca kuat kan..
so pas semayang bagitau dekat dorang kena baca pelan2 sebab ikut jer abah baca..
depa macam paham..

so pagi raya..
bangun solat subuh..
then kejutkan yana n nisa..
mudah je bangun...
mandikan sunat aidilfitri..
pastu siap2 serba ringkas then terus gi semayang..

ramai jugak jemaah di masjid..
so aku bawak yana n nisa semayang di luar..
takut kang berlaku kejadian tidak diingin..
berkali2 nih pesan jgan dok baca kuat2..
alhamudillah walaupun belum cukup tertib dan mengerti
tapi yana n nisa..
takde bagi masalah besar masa solat sunai aidilfitri..




pastu semayang raya..
balik umah..
sessi minta ampun dan maaf..
huhu..
banyak buat salah weiii..
esp kat suami terchenta..
emememe..
ampun ye sayang..

then siap2 sikit..
almaklum baru beli alat2 mekap kan semalam..
so try tengok ok dak (walaupun aku ni kurang arif sikit bab nak bersolek bagai nih)
oklah..


try jugak pakai tudung cam Iza (tima kasih leed atas cadangan camner nak pakai)
walaupun aku bantai tudung 4 segi biasa tu jer tapi kira ok ler kan..
haha poyo jer.. tapi nak buat camner.. nak jugak try pakai tudung cam gituh.. haha dan aku rasa kira menjadi jugak ler kan.. walaupun idak ler secantik mana.. sebabnya aku pun bukannya cantik bagai cuma ayu jer.. haha.. poyossss

tapi kan pastu cam best pulak pakai tudung mcm nih.. boleh ler nak buat selalu.. hehe..

pas tu pi jalan umah keluarga sebelah Hn..
then pi kedai gambar nak buat family portrait..
dah jadi satu rutin utk amik gambar family sejak Hn tengok rumah PK dia penuh dengan gambar keluarga (gambar raya) so dia pun nak buat jugak..

best jugak sebenarnya.. dapat ler tengok perubahan kami sekeluarga dari setahun ke setahun..

cuma tahun depan aku plan takmo dah amik dekat kedai.. mungkin kami boleh amik sendiri jer.. pi mana2 tmpt yang menarik sikit then suruh ler sesapa tolong amik.. sebabnya kalau gambar di kedai ni background dia limited n tak bernyawa kekadang tuh.. tapi kalau scenery yang betul musti lagi cantik kan.. hehe.. insyaallah kita tunggu dan lihat tahun hadapan.

pastu sambung gi jalan2 beraya..
dalam tengah hari kami balik semula ke rumah sebab lepas zuhur bebudak sekolah Hn nak datang beraya..
alkisahnya Hn buat kenduri makan2 sikit aka open house le kan
buat bihun sup..

.
.
.
...
..
.
.
.
.
...


....

petang kami bertolak balik ke Kepala Batas..
kampung sebelah abah aku pulak..

to be continued

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…