Skip to main content

raya episod 3

petang raya pertama...
kami balik ke Kepala Batas aka kampung sebelah abah..
di sana sedang menanti semua ahli keluarga lah..
aku sampai jer sepupu aku dah nak balik Perlis sebab nak beraya kat sana..
sempat ler beraya kejap then terus flat..

lepak2 sambil makan nasi..
sebabnya belum pun sentuh nasi lagi hari raya tuh..
yg aku makan hanyalah kuih2 dan bihun sup..
adik ipar aku buat laksa..
tapi dek kerana dah habis so kena ler tunggu rebusan kali ke berapa aku pun tak tau..
sabar jelah..
sempat ler aku merakamkan beberapa keping gambar raya..
walaupun tidak berbaju raya tapi mood raya tuh masih ada..
tok aku masih belum berapa sihat..
tapi sebab semua pakat ada di rumah dia cukup seronok..
aku harap tok akan segera sembuh..
dan dia akan terus gembira bersama anak2 dan cucu serta cicitnya..
malam tuh ada jugak ke rumah adik-beradik sebelah abah..
beraya lah kan apa lagi..

balik je dari beraya..
semua dah flat gilorr..
so pe lagi bantai le tido..
satu yg aku regret sikit..
tak sempat nak amik gambar beramai2 bersama keluarga di sebelah abah nih..
hmm..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..