Skip to main content

raya episod 4

pagi raya ke dua kami bergerak balik ke Kulim..
tapi sebelum tuh.. kami sempat gi beraya di rumah kenalan2 di sekitar Kepala Batas, Sungai Dua n Sg Petani...
rumah kengkawan Hn jer nih..
aku tak baper pasti sape kawan2 aku di sekitar area nih..

ropanya kawan aku yang sorang nih (dia jugak sebenarnya kawan Hn)
dah jadi orang kuat di JPN Penang..
waduhhh rezeki hang sungguh noo..
baru 4 tahun servis dah berjawatan grand gitu..
papepun tahniah yer..
sempat makan2 tengah hari lagi di rumah dia..
terima kasih daun keladi..



raya ke dua warna tema kami hijau nih..
haha.. mujur ler Hn ada baju melayu rona hijau..
walaupun ijau dia lain sikit dari hijau kami..
tapi janji ijau ler kan..
hehe..

owh.. lupa nak bagitau gegambar nih semua aku amik guna camera baru yang Hn beli..
bukan kamera hak persendirian kami tapi hak kelab rugby sekolah dia..
banyak ler duit bebudak ragbi nih sebenarnya..
ni kamera ke dua kelab dorang..
yg first tuh dah rosak..
aku ler yang merasmikan penggunaan kamera baru nih..
haha..

kamera nih kami beli di Kangar..

depa dok buat promosi kat bawah Kayangan Square tuh..
memula aku ingat nak beli guna duit sendiri..
tapi Hn cakap kamera kelab dah rosak..
so nak beli yang baru dan dia cakap biar beli tuk kelab je dulu..
kami beli yang rona hitam tuh..

hehe kalau aku yang nak beli boleh ler amik warna-warni skit tapi sebab
kelab punya so amik warna standard
tapi kalau amik kaler pink tuh aku rasa cam pelik ler pulak..
takpelah..

balik jumpa adik aku yang kecik..
dia dok sibuk cakap pasal dslr..
adoiii..
kami berdua plan nak kumpul duit tuk beli..
hehe..
doakan kami berdua berjaya memperolehinya ek

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata