Skip to main content

raya episod 4

pagi raya ke dua kami bergerak balik ke Kulim..
tapi sebelum tuh.. kami sempat gi beraya di rumah kenalan2 di sekitar Kepala Batas, Sungai Dua n Sg Petani...
rumah kengkawan Hn jer nih..
aku tak baper pasti sape kawan2 aku di sekitar area nih..

ropanya kawan aku yang sorang nih (dia jugak sebenarnya kawan Hn)
dah jadi orang kuat di JPN Penang..
waduhhh rezeki hang sungguh noo..
baru 4 tahun servis dah berjawatan grand gitu..
papepun tahniah yer..
sempat makan2 tengah hari lagi di rumah dia..
terima kasih daun keladi..



raya ke dua warna tema kami hijau nih..
haha.. mujur ler Hn ada baju melayu rona hijau..
walaupun ijau dia lain sikit dari hijau kami..
tapi janji ijau ler kan..
hehe..

owh.. lupa nak bagitau gegambar nih semua aku amik guna camera baru yang Hn beli..
bukan kamera hak persendirian kami tapi hak kelab rugby sekolah dia..
banyak ler duit bebudak ragbi nih sebenarnya..
ni kamera ke dua kelab dorang..
yg first tuh dah rosak..
aku ler yang merasmikan penggunaan kamera baru nih..
haha..

kamera nih kami beli di Kangar..

depa dok buat promosi kat bawah Kayangan Square tuh..
memula aku ingat nak beli guna duit sendiri..
tapi Hn cakap kamera kelab dah rosak..
so nak beli yang baru dan dia cakap biar beli tuk kelab je dulu..
kami beli yang rona hitam tuh..

hehe kalau aku yang nak beli boleh ler amik warna-warni skit tapi sebab
kelab punya so amik warna standard
tapi kalau amik kaler pink tuh aku rasa cam pelik ler pulak..
takpelah..

balik jumpa adik aku yang kecik..
dia dok sibuk cakap pasal dslr..
adoiii..
kami berdua plan nak kumpul duit tuk beli..
hehe..
doakan kami berdua berjaya memperolehinya ek

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...