Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2008

Macam tak percaya...

alhamdulillah..
semua dah selesai kul 10 pagi tadi..
aku bersyukur sangat..

nantilah aku ceritakan pasal interview aku tuh..
for the time being..
mcm tak caya..
kami sekeluarga sekarang berada di Cameron Highlands...

memula tadi kami bawak the twin n Hn's friend ke Lost World of Tambun..
haha..
bebudak ni berjalan sakan betul cuti sekolah kali nih..
pasni hopefully takdak lagi...
serancak nih..
huh.. kejam punya mother...
wah..wah.. wah..
hehe..
mmg dah lama plan nak bawk twin either ke Sunway Lagoon or Lost World nih..
sebabnya depa suka bangat main air..
tapi asyik bertangguh jer..
so kali nih memandangkan dah nak ke Ipoh so dah alang2 orang kata..
so kami pergi jelah..

kawan Hn ikut sekali..
best ler jugak..
ramai sikit..
then lepas jer balik dari LWoT...
depa pulak ajak gi CH...
dah dua kali kami ke CH dengan family nih..
best ler jugak...
at least boleh temankan Hn time drive...

gegambar nanti ye diuploakan..
sebab aku tak bawak cable..
nak slot in jer memory card aku malas nak cabut dari phone..
so nanti …

Oh dear..

tak taulah nape..
perut aku rasa tak sedap..
pinggang aku pun rasa sakit jer..
Hn tolong sapukan minyak angin tadi..
tapi dia tak berani nak urut...
so sapukan jer...

tapi aku tetap rasa tak puas..
so aku pun urut ler sikit2..
supaya ilang rasa sengal tuh..
tapi still sakit jugak..
huhu..
walaupun bukannya sakit teruk tapi aku tak suka
dalam keadaan tak berdaya cam gini...
uwaaaa..

bukan aku nak merungut tapi aku cuma nak luahkan apa yang aku rasa...
Hn pun kekadang tak berapa nak faham dengan situasi aku nih..
yelah dia takder pengalaman betul2 jaga orang mengandung yang loya, ngidam itu ini..
sebabnya masa aku mengandungkan twin..
tuk masa 3-4 bulan pertama tu aku jauh dari dia..
jumpa pun cuma weekend or maybe 2 minggu sekali..
sebabnya aku di Ipoh waktu tuh..
lagipun loya n tahap ngidam aku takdelah semacam nih..

so sekarang nih bila aku mengaduh sikit..
atau muka aku semacam jer..
dia pun mula serabut..
tak tau pe nak buat..

aku cuma harap benda nih tak berlarutan..
esok nak jalan jauh..
nak bertolak ke Ip…

finally...

alhamdulillah...
dokumen utk proses interview semua dah selesai..
cuma yang tinggal nak gi cuci gambar jer..

tadi pi sekolah amik laporan tatatertib dari gb..
dia suruh aku tengok dulu..
walaupun sebenarnya benda tu sulit..

aku tak tengok detail pun cuma pastikan yang semua part tuk dia isi
diisi dengan betul..
ropanya ada satu part yang aku terlupa nak isi..
mujur gb suruh check..
kalau tak lagi haru.. sebab dokumen tu kena seal..

so pas isi semua.. dah check bagai..
then minta akak kerani tlg seal kan..
lega dah settle..
alhamdulillah gb bagi markah pun ok..
tima kasih cikgu..

then on the way balik..
aku mula rasa tak selesa..
ntah badan aku lately cepat sangat rasa tak selesa..
kalau ada bau2 yang kurang menyenangkan aku mula rasa pening n loya...
bau bedak baby pun aku boleh rasa nak muntah..
mujur selamat jugak sampai ke umah..

so sampai je umah tadi terus susun2 semua dok yang diperlukan..
aku buat extra copies just in case..
sempat bual dengan one of my friend..
dia dah interview..
thanks for wishing m…

2nd check up...

ke klinik jam 8 pagi..
lepas dah daftar smua..
aku kena pi dengar ceramah pasal penyusuan ibu yang dibuat oleh jururawat pelatih..
dorang nak exam dengar katanya..
oklah..
ada jugak beberapa fakta yang terpaksa diperbetulkan tapi overall ok lah..

then.. tunggu giliran..
aku no 6..
bosannya menunggu dan rasa tak selesa tu datang..
memula kena timbang..
waaa berat aku sekarang dah sama dengan berat masa aku masa 15 minggu mengandungkan twin.. dah 61.5kg...
tapi tak dinafikan aku lalu makan..
cuma lepas makan mmg aku flat betul..

then amik darah..
huhu..
nurse terpaksa buat dua kali sebab kali pertama dia buat di lengan kiri aku tak dapat/salah cari urat..
then ubah ke lengan kanan... mujur kali nih ok jer...
lepas tu tunggu lagi.. tuk check up..

nurse check keadaan perut then tanyalah ada masalah tak..
aku pun cakap ler aku selalu gak dok sakit kat bahagian perut n pinggang..
boleh nurse tu gelak and cakap 'ai awal lagi takkan dah sakit kot'
duh... tadi tanya aku ada masalah pe ke tak..
bila aku dah …

Aktiviti harini...

around 11 this morning..
we headed to my school..
to settle a few things..
acehhh cakap omputih ler pulak..

so surat dari spp dah ada..
pengesahan gb pun dah ada..
tapi esok nak gi jumpa gb lagi sebab nak kena bagi dia isi borang tatatertib segala
hopefully by tomorrow semua dah settled...
nak kena study sikit..

oh ye pas gi sekolah kami gi lunch...
nak dijadikan citer on the way balik..
terperasan one of my best friend mkn dekat situ..
haha punyalah lama plan nak jumpa dia...
last2 nampak kat kedai makan
...

then gi solat dekat masjid di Kangar..
n headed to dentist..
kena gi check gigi..
almaklum sekarang kan tengah pregnant..
so kena buat tampalan n sikit cabut...
n now am heaving a headache..
tapi tetap nak online..
bosan ler..

twin tadi bukan main riuh..
sekrang dah senyap dok tengok Handy Manny...
adoiii berdenyut pulak kat tempat cabut nih...
nak makan ubat...
tapi aku risau gak..
tapi doktor cakap boleh jer makan...

hmm takpelah esok aku ada check up...

well i guess

one problem settled..
tadi dah call spp..
ropanya surat tu mmg dah di hantar ke sekolah lama..
tapi di kembalikan semula ke spp...

so tadi dorang dah fax kan surat ke sek baru..
kerani kat sekolah pun dah call cakap fax dah diterima..
alhamdulillah..

tapi tadi aku online dengan one of my kpli friend...
the question is..
bolehker aku bawak surat (fax) gi interview...
ke aku kena jugak minta dorang pos kan surat ke sek baru aku..

Makan-makan

sat lagi nak gi umah IL..
mak buatkan laksa dengan lauk ikan rebus yang tak abis kemarin..
haha..
tu pun Hn ingat ikan rebus tu tak cukup..
ropanya kuah sup yang tak cukup..
oh...
ni cerita kenduri kitaorang kemarin..
masak lauk simple jer.. sup daging, ikan rebus cicah air asam n daging masak kicap..
abis licin..
tapi sempatler tapaukan tuk orang2 yg membantu..

so ikan rebus yang tak abis tu kami bagi dekat mak..
suruh mak buatkan laksa..
tadi ayah dah call suruh mai makan..
haha..
bertuah punya menantu..

tapi aku tak berasa nak makan laksa pun..
ntah mulut aku rasa cam tak baper nak lalu..
mengandung kali nih aku rasa aku suka bangat makan buger..
tak kisah buger apa pun..
tapi yang paling suka buger ayam special..
boleh kata selang 2-3 hari musti aku mintakan Hn beli..
haha..
sian dia..
dah nak buat camner..
aku rasa itu jer yang aku bernafsu nak makan..

kalau dulu masa aku mengandungkan twin..
my mostly eat food are fast food..
boleh kata tiap2 minggu musti ke mana2 fast food outlets..
be it Mc D, KFC, Kenny…

dance... n yoga...

am blogging sambil dok tengok malam sehati berdansa..
hehe comel plak tengok artis2 ni dok menari..

hehe.. teringat dulu masa zaman sekolah2 best jugak kalau dapt menari nih..
dulu masa sek rendah.. pernah join team tarian ulik mayang tuk sekolah..
sek menengah jarang nari tapi kami ada team dikir barat..
hehe..

sekarang cam suka sangat buat aerobik..
menari jugak ler tu kan..
tapi sekarang jarang dah buat sebab takde geng..
boring ler kalau buat aerobik sorang2..
dulu masa dekat kolej.. ada kelab senamrobik..
mmg follow..
siap dapat sijil jurulatih lagi..
haha..
thanks to my akak.. sebab sudi bawak gi kursus jurulatih senamrobik..
pengalaman semua tuh..

ohye..
one big thing...
yoga is banned..
huhu..
ntahler..
mungkin mereka lebih arif dalam menilai apa itu yoga sebenarnya..
hmm

tima kasih nooo...

harini aku flat sungguh..
betul2 tak berdaya nak buat satu apa pun..

since our house pun dah macam tongkang pecah..
n di tambah dengan keadaan aku yang nak bgn pun tak lalu..
so Hn decide to hire a maid..
dorang cuma datang bersihkan rumah for half day...

so tadi dalam kul 3 lebih dorang sampai..
aku ingatkan sorang jer ropanya Hn amik sampai 2..
haha..
so bayangkan betapa tongkang pecahnya rumah aku..

dorang mmg buat kerja aku puas hati betul..
tak berenti sampailer aku suruh dorang berenti lebih kurang kul 8 tadi..
buatkan air sebab aku dah suruh banyak kali tapi depa dok kata
nanti...
papepun thanks sangat sebab sudi kemas rumah kami nih..
lagipun esok Hn nak buat kenduri sikit kat bebudak asrama..
so kalau nak harap aku kemas..
rasanya aku akan tumbang dulu..

skrg aku rasa tak sedap badan masih..
tak tau lah..
silap makan ke apa..
tapi mmg aku rasa tak berdaya nak buat apa..
mujur ler update blog nih tak memerlukan aku buat kerja berat2..

My Lunch

baru lepas lunch..
Hn belikan nasi berlaukkan ikan keli goreng, asam pedas ikan pari n sayur kerabu..
berselera gak makan..

lately aku suka bangat makan ikan keli goreng..
huhu..
rasanya acam tiap2 ari aku makan lauk ikan keli goreng..

preparation for spp interview..
dok baca skit2 pasal pendidikan..
kena sentiasa update pasal latest and current issues..
kena pi sekolah sebab gb kena fill in a few forms...

but then again..
am worried sebab surat panggilan interview akan di hantar ke sekolah lama...
so sampai sekarang belum lagi sampai..
this made me worried..

Dunno why..

hehe..
jarang kan citer pasal kondisi ku sepanjang pregnant nih..
ok here is something about me..

buat masa sekarang nih..
keadaan loya tuh masih ada..
walaupun selalu rasa nak muntah tapi jarang sangat ler aku muntah..
tak tau le kenapa..
tapi aku selalu sangat kepenatan..
badan rasa tak bermaya jer..
mulut rasa tak sedap jer..

selalunya lepas makan aku akan rasa sangat letih...
cam pelik kan..
orang lepas makan cam bertenaga tapi aku sebaliknya..
lepas makan mmg flat terus..
nak bangun pun segan..

like last night..
petang tuh Hn bawak gi makan kuayteow kerang dekat simpang jalan..
ntah mulut aku rasa susah sangat nak terima tapi gagahkan juga..
kang tak makan jadi benda lain pulak..
so makan ler..
tapi sampai je dekat rumah..
kondisi badan aku sungguh melemahkan..
gagahkan jugak tuk semayang maghrib pastu terus terbaring...

tapi all the way aku dok terbaring tuh..
perut aku rasa sangat tidak selesa..
sakit pun ada..
hajat nak tido utk hilang kan sikit rasa kepenatan tuh mmg tak dapat..
pastu aku semayang isya…

Oh my..

so i guess..
i need to prepare myself for this..
lots of thing to read..
hopefully everything will go well...
pray for me..

Langkawi trip 2

antara aktiviti yg melibatkan semua guru SKTT adalah makan malam.. sepatutnya ada bbq tapi last minute pihak chalet terpaksa cancel.. takde rezeki kami nak berbbq..pastu geng cikgu2 laki plan nak g tengok citer james bond yang baru tuh.. tapi Hn cuma nak bawak kami gi pusing pekan Kuah jer..
tapi kejap jelah sebab semua dah penat..

the next morning.. since twin nak mandi kat laut..so bawak ler gi mandi laut..
hehe mujur ramai kengkawan tolong tengokkan twin mandi sebabnya aku dah tak daya nak berdiri lama2 di pantai tuh.. around kul 930 kami gerak gi breakfast and kawan Hn nak gi Bird Park..

memandangkan feri kul 430 ptg.. so lepas gi Bird Park kami ke Idaman Suri n pusing pekan Kuah.. belilah bebarang utk rumah skit (nanti letak gambar)..

our Langkawi trip

bila dok atas feri..
mulalah sesi amik gambar.. haha..
happening betul group tambun tulang nih..
kiranya atas bot tuh dok dengar sora geng nih jer..
hehe..


smp je di jeti..
terus gerak gi carik kereta sewa..
wpun ada bas disediakan utk ke chalet tapi Hn decide tuk sewa kereta
senang le nak gerak gi mana2 nanti...
so then terus ke Pantai Chenang..
tunggulah di sana..
ropanya geng naik bas tadi singgah makan dulu di Kuah..
aku yang dah tahap kebuluran ni mengelupur ler dalam kereta..
lepas call dorang cakap check in kul 3..
terus gerak semula ke Kuah..
gi makan Mc D..
haha.. mai Langkawi nih..
makan ler ada yang takdak kat Perlis

pas makan terus balik semula ke chalet..
huhu..
bilik oklah..
bukan depan laut tapi seberang sebelah sini..
so kalau nak ke laut jauh le jugak..

lepak2.. rehat jap..
then Hn ajak kawan dia aka cikgu sekolah aku ler tuh..
gi jalan..
depa nak gi naik cable car..
so kami pun naik ler..
dah 2 kali naik..
huhu..

ni gambar dekat atas gunung tuh..

ni gambar dari dalam cable car dan satu tuh dari de…

Dah jemu...

i'm trying to do something with the layout of my blog..
tapi cam bosan jer nak edit banyak2..

tapi cam dah bosan jer dengan design blogger nih..
kalau amik dari blogskin mmg banyak nak kena edit..

huhu maybe later lah..
now i'm going to pack our things..
esok nak ke Langkawi..
ada family trip sekolah buat..
sehari je pun..

hehe..
so off for now..
talk again later..

Sudah insaf...

okeh aku dah insaf dah..
takkan lagi blog guna hp aku tuh..
wpun aku belum tahu lagi berapa yg aku harus bayar..
tapi cukupler..
sebelum aku tersandar tengok bil biarlah aku stop kan..

haha lagipun..
aku dah dapat toy baru..
aku berterima kasih benar dekat Hn..
sebab rezeki dia tersangat murah bulan nih..
so aku dapat banyak adiah dari dia..
haha dia cakap ni hadiah sempena our anniversary..
hphone yang dia bagi tuh sempena birthday aku..
so da new broadband is for our anniversary..
haha cam tak caya jer kan..

alkisah bila citer nak beli broadband ni kuar..
sama jer dengan apa yang aku baca dalam blog vp..
hehe..
bila Hn cakap the reason why dia belikan bband nih..
terus aku teringat content dalam blog akak vp..
hehe Hn cakap tujuan dia beli sebab nanti bila perut aku dah besar
dan aku dah tak larat nak gerak so senang ler ada bband nih aku
boleh jer surf internet dari mana2.
haha..
cam sama jer kan idea dia ngan abg laloque..
haha..
apapun..
thanks alot dear..
this month has been the most interesting month fo…

dah kuar dah....

UPSR result is out..
only 3 manage to get 5A's..
tahniah ler yer..

aku takdelah sumbangan pape kali nih rasanya..
cuma mungkin kata2 nasihat dan semangat serta kelas tambahan buat kelas 6C...
semoga mereka2 ini terus cemerlang..

Papetah...

Adakah xtra charge akan dkenakan bl aku surf internet through gprs... Huhu now gm blogging n blog hoping guna my new hp.. Nokia 5610.. So aku dlm kebluran... Ada charge xtra ke.. Rasa mcm ada... Tp nak buat mcm mana.. Mcm best je dok surf internet ni... Xpelah dah guna so byr jelah nanti.. Pe leh buat

Akibatnya...

Mc arini.. Bdn aku penat sgt.. Kemarin ada hari anugerah kat sek.. Wpun aku cuma kena buat brochure tp aku juga tpaksa jg org yg uruskan penerima anugerah.. So all those standing n managing the pupils make me feel so tired.. Blik je umah mlm nak bgn pun x larat.. Hn dah risau.. So aku pun cutilah arini.. Adding up to that yana pun dmam skit n batuk.. Dah lama gak dia x batuk.. So now the three of us is in resting mode

Kesudahannya

Lepas dah pengsan bgai tu.. Aku dgr ada org minta crkan kerusi dan sbgainya.. Aku sdr aku duduk n bpeluh satu bdn.. Lps dah ok skit kami decide trus ke umah IL.. Smp je hn dah sbuk ajak g klinik tp sbb dah tghari n ari ahad so km tgu ptg skit.. Rasa satu bdn letih then aku ttdo.. X tlg pun kat dapur.. Pendek cite.. G klinik check dok ckp ok je tekanan darah semua.. Maybe x cukup mkn or x cukup rehat.. Huhu..

My 1st experience

Td aku hmpr pengsan or aku mmg dah pengsan.. Alkisahnya km sefamily ke pasar nak beli brg tuk lunch kat umah IL.. Masa hn nak beli daging i felt smtg.. Then ckp kat hn aku rasa nak jatuh then trus gelap..

My new toy

Salam, hehe mcm x caya je.. Blogging using my new toy.. Hn bought me a new hp.. He said its my pregnancy gift.. Thanks.. I really need a new hp and eventhough its not my dream phone but am happy.. Nanti me post gmbr

sebelum connection off..

hi all..
am blogging again..
sempat ler kot..

harini last day exam..
utk tahap 2...
tahap 1 dah abis kemarin..
alhamdulillah paper BI pun dah siap tanda..

hmm as usual ramai le yang gagal dari yang lulus especially for year 3 and year 5..
year 4 tu mujur dapat satu kelas yang budaknya ok dan mahu BELAJAR...

sekarang tengah sibuk dengan hari anugerah kecemerlangan dan hari jamuan kelas..
haha...
makan time..

but now i'm not feeling so good..
having headache..
loya..
perut rasa tak sedap..
semuanya lengkap..

semalam Hn bawak gi makan capati..
sedapnya..
walaupun mungkin tak sesedap mana tapi bagi aku sedapnya..
sebab dah lama teringin nak makan.. sian kat aku..