Skip to main content

2nd check up...

ke klinik jam 8 pagi..
lepas dah daftar smua..
aku kena pi dengar ceramah pasal penyusuan ibu yang dibuat oleh jururawat pelatih..
dorang nak exam dengar katanya..
oklah..
ada jugak beberapa fakta yang terpaksa diperbetulkan tapi overall ok lah..

then.. tunggu giliran..
aku no 6..
bosannya menunggu dan rasa tak selesa tu datang..
memula kena timbang..
waaa berat aku sekarang dah sama dengan berat masa aku masa 15 minggu mengandungkan twin.. dah 61.5kg...
tapi tak dinafikan aku lalu makan..
cuma lepas makan mmg aku flat betul..

then amik darah..
huhu..
nurse terpaksa buat dua kali sebab kali pertama dia buat di lengan kiri aku tak dapat/salah cari urat..
then ubah ke lengan kanan... mujur kali nih ok jer...
lepas tu tunggu lagi.. tuk check up..

nurse check keadaan perut then tanyalah ada masalah tak..
aku pun cakap ler aku selalu gak dok sakit kat bahagian perut n pinggang..
boleh nurse tu gelak and cakap 'ai awal lagi takkan dah sakit kot'
duh... tadi tanya aku ada masalah pe ke tak..
bila aku dah cakap dia buat gitu pulak...
so tergantung mcm tu jer masalah aku..

then aku tanya dia..
since aku kena cabut gigi aritu..
dentist ada bagi antibiotik...
aku tanya lah boleh ke aku makan...
pastu dia cakap..
'kalau dah doktor gigi tu bagi boleh ler kot..., kenapa dok bagi ubat tuh'
'gigi saya kena cabut so doktor bagilah antibiotik tu suruh makan'
'doktor tu tau kan akak mengandung, kalau dia tau dia bagi ubat tu kira boleh ler kot'
adoiila tak meyakinkan langsung jawapan yg diberi..
mmg ler aku ada bagitau dok gigi tu aku mengandung..

pape tah
pastu bagi aku vitamin 4 jenis..
then suruh mai pulak bulan depan..
hmm..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…