Skip to main content

2nd check up...

ke klinik jam 8 pagi..
lepas dah daftar smua..
aku kena pi dengar ceramah pasal penyusuan ibu yang dibuat oleh jururawat pelatih..
dorang nak exam dengar katanya..
oklah..
ada jugak beberapa fakta yang terpaksa diperbetulkan tapi overall ok lah..

then.. tunggu giliran..
aku no 6..
bosannya menunggu dan rasa tak selesa tu datang..
memula kena timbang..
waaa berat aku sekarang dah sama dengan berat masa aku masa 15 minggu mengandungkan twin.. dah 61.5kg...
tapi tak dinafikan aku lalu makan..
cuma lepas makan mmg aku flat betul..

then amik darah..
huhu..
nurse terpaksa buat dua kali sebab kali pertama dia buat di lengan kiri aku tak dapat/salah cari urat..
then ubah ke lengan kanan... mujur kali nih ok jer...
lepas tu tunggu lagi.. tuk check up..

nurse check keadaan perut then tanyalah ada masalah tak..
aku pun cakap ler aku selalu gak dok sakit kat bahagian perut n pinggang..
boleh nurse tu gelak and cakap 'ai awal lagi takkan dah sakit kot'
duh... tadi tanya aku ada masalah pe ke tak..
bila aku dah cakap dia buat gitu pulak...
so tergantung mcm tu jer masalah aku..

then aku tanya dia..
since aku kena cabut gigi aritu..
dentist ada bagi antibiotik...
aku tanya lah boleh ke aku makan...
pastu dia cakap..
'kalau dah doktor gigi tu bagi boleh ler kot..., kenapa dok bagi ubat tuh'
'gigi saya kena cabut so doktor bagilah antibiotik tu suruh makan'
'doktor tu tau kan akak mengandung, kalau dia tau dia bagi ubat tu kira boleh ler kot'
adoiila tak meyakinkan langsung jawapan yg diberi..
mmg ler aku ada bagitau dok gigi tu aku mengandung..

pape tah
pastu bagi aku vitamin 4 jenis..
then suruh mai pulak bulan depan..
hmm..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..