Skip to main content

Dunno why..

hehe..
jarang kan citer pasal kondisi ku sepanjang pregnant nih..
ok here is something about me..

buat masa sekarang nih..
keadaan loya tuh masih ada..
walaupun selalu rasa nak muntah tapi jarang sangat ler aku muntah..
tak tau le kenapa..
tapi aku selalu sangat kepenatan..
badan rasa tak bermaya jer..
mulut rasa tak sedap jer..

selalunya lepas makan aku akan rasa sangat letih...
cam pelik kan..
orang lepas makan cam bertenaga tapi aku sebaliknya..
lepas makan mmg flat terus..
nak bangun pun segan..

like last night..
petang tuh Hn bawak gi makan kuayteow kerang dekat simpang jalan..
ntah mulut aku rasa susah sangat nak terima tapi gagahkan juga..
kang tak makan jadi benda lain pulak..
so makan ler..
tapi sampai je dekat rumah..
kondisi badan aku sungguh melemahkan..
gagahkan jugak tuk semayang maghrib pastu terus terbaring...

tapi all the way aku dok terbaring tuh..
perut aku rasa sangat tidak selesa..
sakit pun ada..
hajat nak tido utk hilang kan sikit rasa kepenatan tuh mmg tak dapat..
pastu aku semayang isyak n gosok baju kerja Hn..
then aku gagahkan jugak tuk tido..
sebab aku rasa penat sangat..
my heart beat are faster than my normal condition..
ntah kul baper aku tertido pun aku tak tau...

so note to myself - maybe aku tak boleh makan terlalu pedas n oily, banyak sangat pun tak boleh..

Comments

  1. ohh mcm ni kaa time pregnant? kesian kak iena..bykan rest ok..
    tgcare sis!

    ReplyDelete
  2. bie..
    idak jugak dulu masa 1st pregnancy..
    alah amatler kurang..
    rasanya cam takde jer..
    tapi kali ni agak berbeza..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…