Skip to main content

tima kasih nooo...

harini aku flat sungguh..
betul2 tak berdaya nak buat satu apa pun..

since our house pun dah macam tongkang pecah..
n di tambah dengan keadaan aku yang nak bgn pun tak lalu..
so Hn decide to hire a maid..
dorang cuma datang bersihkan rumah for half day...

so tadi dalam kul 3 lebih dorang sampai..
aku ingatkan sorang jer ropanya Hn amik sampai 2..
haha..
so bayangkan betapa tongkang pecahnya rumah aku..

dorang mmg buat kerja aku puas hati betul..
tak berenti sampailer aku suruh dorang berenti lebih kurang kul 8 tadi..
buatkan air sebab aku dah suruh banyak kali tapi depa dok kata
nanti...
papepun thanks sangat sebab sudi kemas rumah kami nih..
lagipun esok Hn nak buat kenduri sikit kat bebudak asrama..
so kalau nak harap aku kemas..
rasanya aku akan tumbang dulu..

skrg aku rasa tak sedap badan masih..
tak tau lah..
silap makan ke apa..
tapi mmg aku rasa tak berdaya nak buat apa..
mujur ler update blog nih tak memerlukan aku buat kerja berat2..

Comments

  1. baik sungguh kak iena ni..x larat2 pun buat kenduri lagi...moga Allah murahkan rezeki yg berlimpah kpd ur family (dan juga baby dlm perut tuuu...)

    nota: kak iena dah scan belum? kembar lagi kaaa??? :D

    ReplyDelete
  2. bie: blum scan lagi.. ntah tak tau ler.. kalau twin jugak.. huhu minta bie tolong jga lah.. haha..
    insyaallah nanti bila dah scan musti bagitau..
    kenduri tu sebab suami dah bernazar nak buat.. mujur bebudak asrama ni rajin menolong.. kalau harapkan kak iena tak terbuat dah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..