Skip to main content

tima kasih nooo...

harini aku flat sungguh..
betul2 tak berdaya nak buat satu apa pun..

since our house pun dah macam tongkang pecah..
n di tambah dengan keadaan aku yang nak bgn pun tak lalu..
so Hn decide to hire a maid..
dorang cuma datang bersihkan rumah for half day...

so tadi dalam kul 3 lebih dorang sampai..
aku ingatkan sorang jer ropanya Hn amik sampai 2..
haha..
so bayangkan betapa tongkang pecahnya rumah aku..

dorang mmg buat kerja aku puas hati betul..
tak berenti sampailer aku suruh dorang berenti lebih kurang kul 8 tadi..
buatkan air sebab aku dah suruh banyak kali tapi depa dok kata
nanti...
papepun thanks sangat sebab sudi kemas rumah kami nih..
lagipun esok Hn nak buat kenduri sikit kat bebudak asrama..
so kalau nak harap aku kemas..
rasanya aku akan tumbang dulu..

skrg aku rasa tak sedap badan masih..
tak tau lah..
silap makan ke apa..
tapi mmg aku rasa tak berdaya nak buat apa..
mujur ler update blog nih tak memerlukan aku buat kerja berat2..

Comments

  1. baik sungguh kak iena ni..x larat2 pun buat kenduri lagi...moga Allah murahkan rezeki yg berlimpah kpd ur family (dan juga baby dlm perut tuuu...)

    nota: kak iena dah scan belum? kembar lagi kaaa??? :D

    ReplyDelete
  2. bie: blum scan lagi.. ntah tak tau ler.. kalau twin jugak.. huhu minta bie tolong jga lah.. haha..
    insyaallah nanti bila dah scan musti bagitau..
    kenduri tu sebab suami dah bernazar nak buat.. mujur bebudak asrama ni rajin menolong.. kalau harapkan kak iena tak terbuat dah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…