Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2008

tak lama dah...

few more hours..
then its new year...





SELAMAT TAHUN BARU 2009..
semoga segala impian dan harapan kan jadi nyata...





























aku punya impian...
dan mengharapkan ianya kan jadi kenyataan..
inysaallah..

stories....

about last week..
since my SIL is back at Kulim.,,
so we had our shopping agenda..

at last dapat jugak ku membeli beberapa helaian baju n suar..
masa krismas tuh kami gi JJ Seberang Prai..
ingatkan JJ akan tutup lewat since it's a public holiday kan..
tapi ropanya the next day baru dia tutup at 12 am..
apa pun sempat jugak rembat baju..
mujur twin di jaga oleh my mom's maid..
and ada geng nak bershopping so it was fun..
here are some of the hasil rembatan..





sorry ler tak edit pun gambar tuh..
sebabnya laptop aku baru jer kena format so photoscape belum install..
haha..
lagipun sekrang nih tengah dalam mood malas nooo
nak install pape dalam laptop..

eh lalut citer lain pulak..

the next day..
we headed to JJ again..
believe it or not..
the same place again..

nih semua gara2 Special J Card day..
lagipun semalam tak puas shopping..
my mom ada berkenan satu baju tuh..
tapi SA tuh cakap datang esok kak sebab ada 50% less..
so apa lagi.. tak ketahuan ler kami..
hehe..

memandangkan my mom kena pi sekolah..
so ju…

Maybe..

esok atau lusa nak balik ke Kulim semula..
Hn ada training ngan bebudak rugby dia..
so its kinda bored staying here doing nothing..

kalau dekat kulim nanti insyaallah my SIL pun akan ada di sana..
hopefully its going to be fun..
cause right now my emotion is not so very stable...
senang sangat rasa lonely n bored..
happy tu kekadang jer..
walhal i want to be happy..
yelah..
it's not good for the baby kan..

camner yer...

about my pregnancy..
its already the 15th week now..
yesterday was my 4th check up...
semua ok...

cuma masa nurse tuh nak check my tummy..
dia cakap "eh dah besar yer"
aku senyum jer..

mmg aku pun rasa perut aku agak besar berbanding usianya..
tapi apapun aku bersyukur sebab semuanya ok..
idakler ada masalah ke apa..
kalau dah dia nak besar nak buat camner kan...
selebihnya..
aku rasa aku masih lagi ada alahan..
walaupun sikit tapi ada lagi..
setiap kali aku brush my teeth i feel like vomitting...
setiap kali aku bau bedak baby Johnson sama jugak...
adoilaaa...

bab makan alhamdulilla…

Sukanya..

hehe..
my laptop sudah baik dari 'demam'
sian kat dia...
yang kebosanannya dah tentulah aku n Hn..
haha..

okies..
tadi gi Alor Star pi amik laptop..
ropanya masalah laptop aku nih kecik jer..
RAM yang di tambah ke dalamnya tak serasi..
so tu pasal dia sikit problem..
barulah aku tahu alkisahnya RAM pun kena serasi kalau nak upgrade..
bukan boleh ikut suka letak jer..

so tokey kedai tuh dah format n we decide to add 1Gb RAM
to replace the old one..
so sekarang aku guna ok lah sikit...

sebelum nih dah antar laptop dekat hometown aku..
ada ler satu kedai tuh..
tapi dia tak tau apa masalahnya dengan laptop nih...
Hn angin..
so terus decide tuk bawak ke AS.. 
tmpt kami beli...
pas dah amik laptop...
kami gi makan dekat Stadium..
Hn nak makan nasi ayam sedap..
hmm ntah aku rasa cam biasa jer..
so aku makan nasi dengan lauk pauk..
sedap gak...

otw balik..
cam pening pulak kepala den..
so sampai umah..
baring jap..
nak tido tak boleh sebab masih kekenyangan..
then solat... pastu godek2 sikit.. laptop yang masih baru…

on the 21st

well since it was my birthday..
we did plan to go out..
but due to my not so good condition plus..
wedding here n there...
plus the laptop is 'demam'

so plan utk kuar lebih awal terpaksa di tunda ke lewat petang..
huhu..
so sad..
there goes my shopping treat..

but anyway..
around 6 we managed to go to JJ..
hehe..
plannya nak gi beli few tops and watched movie..

reached JJ around 715pm..
terus gerak gi carik surau dulu..
sebab nak solat ler kan..
pastu gi Pizza...
belanja the whole family..
hehe..
Hn yang belanja..

pastu sempat ler masuk JJ kejap jer dalam half n hour..
sebab movie kul 9..
half n hour mana sempat nak shopping..
huhu..
sadis sungguh...
adoiiiillla susah ker shopping nih ek..
sebabnya tiap kali aku plan nak bershopping harus tak dapat...

then terus naik tengok Bolt..
bebudak nih suka lah..



haha..
siap pesan masa nak balik tuh nak carik cd citer dog..
haha..
anak2 aku..
bertuah sungguh ler dorang..

aku dulu tak ingat pun baper kali jer mama n abah aku bawak gi tgk wayang..
tapi itu dulu kan..
mana n…

Ku panjatkan....

syukur... alhamdulillah.. aku masih dipanjangkan umur dah diberi kesempatan untuk meneruskan hidup..
aku bahagia.. dan aku gembira... walaupun usia makin meningkat.. namun itu hanyalah pada angka.. hakikatnya aku masih seperti dulu..
aku bersyukur.. tatkalau usiaku bertambah lagi.. aku bersama insan2 yang ku sayang... aku punya suami, anak, ibubapa serta mereka yang menyayangiku.. buat adikku yang jauh nun di KL... terima kasih atas ingatan (emememe... jgn lupa adiah nooo)

Nape ye...

i think my laptop is having a problem..
i dunno what..
tapi dari caranya tuh..
cam dah ada problem menyerang...
huhu..

bila nak browse the Net selalu cam hang sekejap..
ke browse guna Opera jer yang jadi gitu..
bila guna IE..
jarang pulak nak hang nih..

What your baby looks like -- 15 weeks

http://www.babycenter.com/fetal-development-images-15-weeks
it's fun seeing how the baby develop from day to day...
i'm hoping for the best for this one..
and the same goes to my dearest twin..at Babycenter they suggested several activities according to your pregnancy week.. 
so this week..

This Week's Activity:

Talk to your baby. It's a great way to start the bonding process. If having an actual conversation seems odd to you, narrate your activities; read a book, magazine, or newspaper; or share your secret wishes for your child. This is great practice for after your baby's born. Talking to babies is one of the best ways to help them develop language skills

hehe..
sekarang nih si kakak suka nooo ..
dok berlanding di perut aku..
dok dengar baby cakap dia kata..
so semalam aku tanyalah "baby cakap apa kakak"
she answered "baby dah tido, tak cakap pun"

hehe..
love the moments..
nisa jarang nak buat camtuh..


hopefully dorang akan jadi kakak yang baik kelak..

esok kan...

birthday aku..
nak apa ek...











kalau le nak disenaraikan mau banyak..
tapi
ntahler....







* all pictures credit to Google Image Search

Citer aku...

pepagi tadi dah sibuk kan diri menjelaskan bil yang perlu..
pas zuhur nih Hn nak bawak adik aku yang sorang tuh gi tengok Rugby..
have fun yeah..

while i'm doing this..
the twin is playing their game...
ps abah dia punya..
dorang dah terror main..

owh nak citer pasal ari khamis arituh gi scan..
alhamdulillah semuanya ok..
walaupun aku berharap akan dapat gambar scan tuh..
tapi tak dapat ler pulak..
agaknya klinik kerajaan mmg tak bagi kot kan..

masa nak scan tuh..
doktor tanya masih sakit ke tempat operation dulu..
mana de dah..
dah 6 tahun kan..
so dia pun mulakan proses scan...

hehe..
guess what..
i saw the baby kicking...
betul ke ek..
cam tak caya pulak..
yelah it seem small enough..
tapi dah menendang gitu..
the doc pun terkejut..
haha..

so dah check segala bagai..
confrim the due date is the same..
so doc tanya
"Plan nak bersalin di mana nanti"
aku senyum jer n jawab tak tahu lagi..
then doc tuh cakap
"Yelah awal lagi.. ikutlah mana sempat kan"
hehe..

gambar nih hanyalah selingan.. sebab…

Here i am...

at Kulim nih...
Hn decide to be here since...
well esok ada game rugby dekat Alor Star...
and i guess this would be the last time during the school holiday..
that kami balik ke Kulim..

lagipun dah bosan dekat Arau nun takdak sapa..
yelah budak kan tengah cuti sekolah..
some more pasni dah sibuk dengan mesyuarat sekolah n so on..
so glad to be here...

especially..
since my birthday is around the corner..
hopefully dapat celebrate ngan my family..
hehe..

owh..
tadi petang sempat menjengah pc fair di Perlis..
i've never been to a Pc Fair before..
so i dunno what to say..
some of my friends cakap kat perlis is considered as small..
kalau nak dibandingkan dengan tmpt lain..
tapi yelah..
rasanya orang yang nak membeli pun idakler sebegitu ramai..
haha..

whatever..
Hn bought somethings there..
just some accesories for the laptop..
selebihya kami mmg tak plan nak beli apa...

and sempat jugak tapau prosperity burger tadi..
haha..
otw sampai ke Kulim..
kami singgah drive thru..
order..
then balik makan dekat rumah..
ntahl…

ketandusan baju

cantik ler dua baju nih..
kat mana nak carik ek..

kat perlis nih aku jarang nooo shopping baju..
serius stok baju tuk aku pakai sekarang amat kurang..
nak kena gi carik baju

esok hari...

kami akan ke Langkawi lagi..
huhu..
again..
tiap2 bulan pi Langkawi nih...
berjalan sungguh anak dalam perut aku nih..

hehe..
kali ni bawak rombongan bebudak asrama sek Hn..
selected only..
hehe..

katanya feri esok yang paling awal..
tak taule kul baper..
bebudak tuh akan sampai n tido di asrama malam nih..

n the best part is..
semuanya ditanggung..
hehe..
kiranya kuar duit cuma tuk beli barang yang nak beli jer..
duit naik cable car ke apa ke semua ditanggung..
sonoknya...

oklah..
ni kira cuti2 sempena our 6th anniversary..
hehe..
and owh..
i got this from Hn..
dah lama dia beli..
tapi aku saja jer tak guna lagi
sebabnya nak tunggu anniversary baru buka n pakai..


i love the smell.. tapi dengan kondisi ku sekarang nih..  tak boleh nak bau lama2... takut kang aku muntah.. papepun thanks alot Hn.. sorry yer.. tak sempat nak belikan pape.. nanti ek.. hehe..

ememem...

cantik ah crocs nih..
nak buleh tak

done some renovating..

haha..
renovating the blog again..
adding up something here and there..

bila dah malas nak update..
itulah kerja aku..
seronok jer tengok blog aku bertukar2..
kejap rona ini..
pastu rona itu pulak..
haha...

Hn dok tengah tengok Lord of the Ring ngan bebudak..
ntah buat kesekian kalinya..
katanya nak tunggu detik 12 tgh malam..
to celebrate our 6th anniversary...

kejap jer..
pejam celik pejam celik
dah 6 tahun..
alhamdulillah aku bersyukur sangat ke hadra Ilahi...
atas kesempatan dan kebahagiaan yang dikurniakan kepada aku hambanya ini..


doakan agar hubungan ini berkekalan..
kerna aku ingin bahagia..
bersama insan yang aku sayang..

sekejap lagi...

nak pi Sungai Baru..
nak pi bagi kad kenduri sepupu aku dekat tok tiri aku..
dah lama tak gi tengok dia kat sana..
hehe..
Hn pun ajak gi makan bihun sup..
tapi ntahler aku rasa cam tak berapa lalu nak makan..

ni pun baru jer aku lunch..
kul 4 baru lunch..
aku makan spaghetti jer..
buat sendirik..
bolehler...
tu jer yang tekak aku boleh telan sekarang nih..
dengan air ribena..

ni pun dah rasa letih balik...
jgnlah gini..
tak best ler kalau nak pi mana2 nanti..

LWOT.... apa kebendanya nih

sebenarnya dah lama dah citer nih..
kiranya dah basi pun..
tapi sebab aku nak semadikan dalam blog aku..
so kira cerita jugaklah kat sini..

lepas jer aku interview itu ari..
kami gerak ke Lost World of Tambun..
dalam kul 11 gitulah..
kiranya cam dah panas jugakler..
tapi mujur masa sampai tuh...
redup jugak cuacanya..
yo lah musim hujan kan sekarang..

so gambar time mandi manda takdak..
cuma lepas tuh adalah..


so sorry

i really want to blog something..
but am not in the mood to do so..

most of the time..
i will be on my bed..
my body is not in a good mood...
haha..
lawak tuh..

badan pulak takdak mood..
nantilah kalau dah ada mood akan ku mulakan semula
cerita-ceriti ku di sini..

Tahniah buat Iza

am at my mom..
getting ready for Aidiladha..

hehe..
esok nak balik umah tok..
sekarang nih rasa loya2 dah kurang...
cuma badan still lemah n tak larat nak buat apa pun..
most of the time..
am lying or at my bed...
huhu..

apapun syukurlah am still shat..
takdelah sakit ke apa kan..
cuma kekadang bila tak larat nak buat apa nih..
aku jadi bosan..

just found out that Iza dah selamat deliver her baby girl..
congrats dear..
welcome to a new world..
Motherhood...

walaupun aku baru jer 3 bulan lebih..
tapi aku rasa perut aku dah boyot..
maid mak aku pun tak percaya baru 3 bulan..
huhu..
takpelah yang penting aku dan baby nih sihat...

Interview SPP Finale

so akak tadi pun dengan linangan air mata terpaksa balik..
sebab dah sah2 mmg dokumen dia tak lengkap n tak boleh ditemuduga...

so dipendekkan citer tibalah giliran aku..
huhu..
punyalah gabra sampai memula ingat nak baca lah ayat kursi ke apa kan..
terus tak terbaca..

ketuk pintu bilik temuduga dan bagi salam..
then masuk..

Dato' tu persilakan aku duduk..
biasalah ucapler tima kasih kan..
then..

'Nama.'
'Normima Azlina bt Abdul Majid' pendek jer aku jawab tapi yang pasti jelas...
'Sekolah mana'
'Sekolah Kebangsaan Tambun Tulang, Arau, Perlis' jelas...
'Aik dekat sini tulis Sk Seri Besout, Sungkai.. macam mana'
'Saya dah bertukar ke Perlis Dato' gabra beb..
'Macamana boleh cepat sangat tukar nih... pakai kabel apa yang dapat balik Perlis nih' Dato' tu muka dia mmg serius sangat time nih.. takut aku...
'Saya cuma isi borang dan ikut segala prosedur yang disuruh.. takde pakai kabel2 Dato' aku jawab dengan perasaan dup dap dup dap...
&…

Interview SPP Part 2

arituh berenti dekat mana tah..
jap nak refer balik..

time nih..
kawan aku tuh masuk..
dia giliran yang ke 2...
huhu bila dia masuk aku mula gabra..
yelah nak sembang dah tak dak geng...
mujur interview nih ramah2 jugak semuanya...
so kami sembangler sikit2 pasal belajar di maktab dan keadaan di sekolah...

then akak yang masuk bilik temuduga 1 tuh kuar..
apalagi semua pakat tanyalah kena soal apa..
dia cakap soalan berkaitan PIPP, apa yang belajar di maktab dan isu semasa..
owh so maksudnya bilik 1 nih mmg soalannya agak mencabar...
then orang kedua masuk...

Encik Urusetia terus menyemak sijil2..
then..

Kes 2
'Encik, boleh saya minta borang senarai tugas' dia tanya dekat cikgu laki tuh
'Dah disertakan sekali dengan borang tatatertib tuh' jawab cikgu tadi..
'yang ada kat dalam nih.. formatnya bukan yang asal, bukan yang cikgu patut download dari website SPP'
'tapi saya dah minta GB sekolah kepilkan sekali borang yang saya download tu'
'Maaf encik, kami perlu format yang …

Interview SPP Part 1

tak sedap mulut betul lately..
tak tau ler...
....

hmm arini nak story sikit pasal interview aritu..
citer dah basi..
tapi sebab dah janji dengan a few of my kpli's friends.. so here goes...


SEBELUM
kitaorang gerak dari Perlis ari Khamis sebab tak mau terlalu keletihan bila sampai di Ipoh nun...
pi dua family...
singgah di Sg Petani amik kawan Hn.. lepas tu aku dah lapar gila...
so singgah dekat Radix FC...
Hn belikan aku burger ayam dia n banana split..
yummy..
time tuh perut aku dah tak boleh terima nasi..
masuk angin dah kot..
then terus gerak...

lebih kurang kul 8 jugak ler baru kami sampai n pusing2 cari hotel yang paling dekat dengan tmpt interview...
then we settled down at the Heritage Ipoh


lepas dah semayang segala.. rehat jap.. then gi makan..
fuyooo...
letih sangat.. dah aku amat risau sebab takut tak sempat buat last minute preparation for the interview...
tapi gamble jer lah...
lagipun kalaunak study sangat pun takut dah tak masuk pape..
haha cam nak periksa laks...

lepas makan.. balik ... t…

Satu Per Satu

hie all...
alhamdulillah.. masih mampu utk menaip sesuatu di sini...

sekarang nih di umah my mom kat Kulim..
lepas turun dari CH itu hari terus gerak ke sini..
badan aku pun dah keletihan..
banyak benda yang diceritakan tapi akan di masukkan satu persatu ya..

plan arini nak gi tengok Madagascar II..
mungkin malam nanti..
sebab mama pun nak ikut...
dan dia baru je balik dari sekolah...
kesian mama... keletihan..

kat luar guruh dah berdentam-dentum..
hujan nak turun ler tuh kan..
Hn tengah rehat di bilik..
twin pulak dok lari keliling rumah...
puas betul dorang bermain di sini...
tambah pulak ada yang nak melayan (my mom's maid)..

aku baru je habis baca novel kiriman adik iparku..
thanks Nurul.. belikan jugak..
duitnya nanti yer...

Ayat-Ayat Cinta... baru je selesai aku baca...
tak tau apa nak komen..
aku suka