Skip to main content

Interview SPP Part 1

tak sedap mulut betul lately..
tak tau ler...
....

hmm arini nak story sikit pasal interview aritu..
citer dah basi..
tapi sebab dah janji dengan a few of my kpli's friends.. so here goes...


SEBELUM
kitaorang gerak dari Perlis ari Khamis sebab tak mau terlalu keletihan bila sampai di Ipoh nun...
pi dua family...
singgah di Sg Petani amik kawan Hn.. lepas tu aku dah lapar gila...
so singgah dekat Radix FC...
Hn belikan aku burger ayam dia n banana split..
yummy..
time tuh perut aku dah tak boleh terima nasi..
masuk angin dah kot..
then terus gerak...

lebih kurang kul 8 jugak ler baru kami sampai n pusing2 cari hotel yang paling dekat dengan tmpt interview...
then we settled down at the Heritage Ipoh


lepas dah semayang segala.. rehat jap.. then gi makan..
fuyooo...
letih sangat.. dah aku amat risau sebab takut tak sempat buat last minute preparation for the interview...
tapi gamble jer lah...
lagipun kalaunak study sangat pun takut dah tak masuk pape..
haha cam nak periksa laks...

lepas makan.. balik ... tido...

esok kul 630pagi aku dah siap...
kejutkan Hn...
twin tak mandi pun...
kul 7 terus gi antar aku ke Politeknik Ungku Omar..
masa sampai tuh.. adalah 3-4 orang aku tengok pakai formal jer..
soheh geng nak kena interview ler tuh..
tmpat interview pun belum buka lagi..
mujur beli roti semalam..
so tulah breakfast aku...

SEMASA
kul 730 pagi aku dah masuk bilik menunggu..
terjumpa kawan masa di IPSAH dulu...
haha pe lagi.. happening ler kejap bilik menunggu tuh..
hilang kejap debaran di dada.. cewah..
then ada orang urusetia tuh suruh semak segala dokumen dan pastikan di susun ikut susunan yang ditetapkan dalam surat panggilan temuduga...
then ada sorang masuk bilik menunggu...
Encik urusetia nih greet him as 'Dato'...
so semua kami pun tahulah yang he is one of the interviewer...
yg sorang lagi belum sampai..
dah setel kemaskini folder Encik Urusetia suruh semak nama n sign...
dan dia mula panggil beberapa nama...
Dato' tadi dah masuk bilik temuduga 2... bilik yg bakal aku masuk..
masa tengah sign tu aku tengok aku no 5 ke 6 tah...
then sebelum kul 8 orang pertama dah masuk ke blk temuduga 2..
huhu dan2 tu jugak aku rasa gabra tapi sebab ada member so kami lebih banyak sembang..

Kes 1
ada sorang akak nih.. masa folder dia kena semak dengan Encik Urusetia.. tetiba Encik urusetia tuh cakap..
'Puan punya diploma nih tahu tak belum diiktiraf oleh JPA'
kami yang mendengar nih dah cuak n kesian dekat akak tuh..
'Kalau nak ikutkan tak boleh interview nih'
akak tu diam jer.. sian dia.. dah ler pregnant..
'Tapi takpelah nanti puan bagitahu sendiri pada penemuduga'...

-hmm gitulah pulak.. ntah aku pun tak faham... mmg dalam surat panggilan ada dinyatakan bahawa perlu mendapatkan surat pengesahan pengiktirafan dari JPA yang boleh didownload dari website JPA..

then sorang lagi Dato' masuk ke dalam bilik menunggu...
ropanya itu penemuduga di Bilik 1...
muka garang betul...
risau aku..
then akak tadi tuh disuruh masuk...

antara yang aku dengar apa yang disoal pada akak tadi
'apa yang awak faham pasal Falsafah Pendidikan Kebangsaan (FPK)'
tak dengar le pulak akak tu jawab apa.. tapi pastu
'Saya bukan nak dengar awak hafal benda tuh dari buku, saya nak tahu apa awak faham'

memandangkan bilik temuduga tuh betul2 depan kami yang menunggu so mmg dengar ler apa yg ditanya.. cuma bilik temuduga 2 jauh sikit

lama jugak akak tuh kat dalam..
then kawan aku pulak masuk.. dia kena bilik temuduga 2...
orang yang memula masuk tadi..
dia cakap
penemuduga tuh baik jer..
cuma bual2 tentang sekolah dan PnP..
takde pun tanya pasal isu semasa ke hapa..
aku rasa lega sikit...

nanti ye sambung..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata