Skip to main content

Interview SPP Part 1

tak sedap mulut betul lately..
tak tau ler...
....

hmm arini nak story sikit pasal interview aritu..
citer dah basi..
tapi sebab dah janji dengan a few of my kpli's friends.. so here goes...


SEBELUM
kitaorang gerak dari Perlis ari Khamis sebab tak mau terlalu keletihan bila sampai di Ipoh nun...
pi dua family...
singgah di Sg Petani amik kawan Hn.. lepas tu aku dah lapar gila...
so singgah dekat Radix FC...
Hn belikan aku burger ayam dia n banana split..
yummy..
time tuh perut aku dah tak boleh terima nasi..
masuk angin dah kot..
then terus gerak...

lebih kurang kul 8 jugak ler baru kami sampai n pusing2 cari hotel yang paling dekat dengan tmpt interview...
then we settled down at the Heritage Ipoh


lepas dah semayang segala.. rehat jap.. then gi makan..
fuyooo...
letih sangat.. dah aku amat risau sebab takut tak sempat buat last minute preparation for the interview...
tapi gamble jer lah...
lagipun kalaunak study sangat pun takut dah tak masuk pape..
haha cam nak periksa laks...

lepas makan.. balik ... tido...

esok kul 630pagi aku dah siap...
kejutkan Hn...
twin tak mandi pun...
kul 7 terus gi antar aku ke Politeknik Ungku Omar..
masa sampai tuh.. adalah 3-4 orang aku tengok pakai formal jer..
soheh geng nak kena interview ler tuh..
tmpat interview pun belum buka lagi..
mujur beli roti semalam..
so tulah breakfast aku...

SEMASA
kul 730 pagi aku dah masuk bilik menunggu..
terjumpa kawan masa di IPSAH dulu...
haha pe lagi.. happening ler kejap bilik menunggu tuh..
hilang kejap debaran di dada.. cewah..
then ada orang urusetia tuh suruh semak segala dokumen dan pastikan di susun ikut susunan yang ditetapkan dalam surat panggilan temuduga...
then ada sorang masuk bilik menunggu...
Encik urusetia nih greet him as 'Dato'...
so semua kami pun tahulah yang he is one of the interviewer...
yg sorang lagi belum sampai..
dah setel kemaskini folder Encik Urusetia suruh semak nama n sign...
dan dia mula panggil beberapa nama...
Dato' tadi dah masuk bilik temuduga 2... bilik yg bakal aku masuk..
masa tengah sign tu aku tengok aku no 5 ke 6 tah...
then sebelum kul 8 orang pertama dah masuk ke blk temuduga 2..
huhu dan2 tu jugak aku rasa gabra tapi sebab ada member so kami lebih banyak sembang..

Kes 1
ada sorang akak nih.. masa folder dia kena semak dengan Encik Urusetia.. tetiba Encik urusetia tuh cakap..
'Puan punya diploma nih tahu tak belum diiktiraf oleh JPA'
kami yang mendengar nih dah cuak n kesian dekat akak tuh..
'Kalau nak ikutkan tak boleh interview nih'
akak tu diam jer.. sian dia.. dah ler pregnant..
'Tapi takpelah nanti puan bagitahu sendiri pada penemuduga'...

-hmm gitulah pulak.. ntah aku pun tak faham... mmg dalam surat panggilan ada dinyatakan bahawa perlu mendapatkan surat pengesahan pengiktirafan dari JPA yang boleh didownload dari website JPA..

then sorang lagi Dato' masuk ke dalam bilik menunggu...
ropanya itu penemuduga di Bilik 1...
muka garang betul...
risau aku..
then akak tadi tuh disuruh masuk...

antara yang aku dengar apa yang disoal pada akak tadi
'apa yang awak faham pasal Falsafah Pendidikan Kebangsaan (FPK)'
tak dengar le pulak akak tu jawab apa.. tapi pastu
'Saya bukan nak dengar awak hafal benda tuh dari buku, saya nak tahu apa awak faham'

memandangkan bilik temuduga tuh betul2 depan kami yang menunggu so mmg dengar ler apa yg ditanya.. cuma bilik temuduga 2 jauh sikit

lama jugak akak tuh kat dalam..
then kawan aku pulak masuk.. dia kena bilik temuduga 2...
orang yang memula masuk tadi..
dia cakap
penemuduga tuh baik jer..
cuma bual2 tentang sekolah dan PnP..
takde pun tanya pasal isu semasa ke hapa..
aku rasa lega sikit...

nanti ye sambung..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...