Skip to main content

Maybe..

esok atau lusa nak balik ke Kulim semula..
Hn ada training ngan bebudak rugby dia..
so its kinda bored staying here doing nothing..

kalau dekat kulim nanti insyaallah my SIL pun akan ada di sana..
hopefully its going to be fun..
cause right now my emotion is not so very stable...
senang sangat rasa lonely n bored..
happy tu kekadang jer..
walhal i want to be happy..
yelah..
it's not good for the baby kan..

camner yer...

about my pregnancy..
its already the 15th week now..
yesterday was my 4th check up...
semua ok...

cuma masa nurse tuh nak check my tummy..
dia cakap "eh dah besar yer"
aku senyum jer..

mmg aku pun rasa perut aku agak besar berbanding usianya..
tapi apapun aku bersyukur sebab semuanya ok..
idakler ada masalah ke apa..
kalau dah dia nak besar nak buat camner kan...
selebihnya..
aku rasa aku masih lagi ada alahan..
walaupun sikit tapi ada lagi..
setiap kali aku brush my teeth i feel like vomitting...
setiap kali aku bau bedak baby Johnson sama jugak...
adoilaaa...

bab makan alhamdulillah ok jer..
kalau awal dulu aku suka sangat makan nasi goreng ikan masin..
tapi Hn tak galakkan...
awal2 dulu burger pun makanan yang aku paling suka..

sekarang aku suka makan bihun goreng..
cam sedapnya.. yummy..
air pulak suka air tembikai..
hehe..

Comments

  1. anak dlm perut kak ina suka bihun goreng yerr...sama cam auntie bie lerrr heheheh

    ReplyDelete
  2. bie: haha.. ish tak tau le baby yang suka or mak dia yang suka.. tapi kalau dapat bihun goreng sedapnya...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…