Skip to main content

1 Januari 2009

yesterday morning..
mmg aku tak larat sangat nak bangun..
so aku tak pergi pun sekolah..
walhal kena pi sebab ada pendaftaran pelajar tahun 1 n pra sekolah..
even pendaftaran twin pun Hn yang gi uruskan..

alhamdulillah twin dapat masuk SK Tenku Budriah tuk pra sekolah..
so pasni dorang akn ke SKTB until 1130..
then Hn akan amik n hantar dorang ke Pasti sampai waktu aku balik sekolah..
semoga mereka akan lebih bersedia untuk sesi persekolahan sebenar nanti..

so lepas zuhur..
Hn ajak ke AS tuk beli baju sekolah dorang..
memandangkan setiap Isnin kena pakai baju sekolah so we decided to get
each of them a pair of school uniform..
kami ke Tesco jer..
ntah lebih seronok ke sana..

sebelum tu makan dulu..
then terus gi carik baju sekolah dorang..
mujur ada saiz dan cukup2 tuk dorang jer..
haha..
kalau lewat sikit alamat takdelah baju sekolah..
then kami carik kasut sekolah pulak..
semua Hn yang pilihkan..
comel jer..
(nanti aku letak gambarnya)

Hn pilih satu design kasut nih..
sebab katanya lebih feminin..
haha..
lawak jer aku dengar..
then berterusan ke beg sekolah dan beberapa perkakasan sekolah..

erksssss....
which then make me feel so terharu..
sudah besar anak2ku..
dah nak masuk sekolah dah..
kejap je masa berlalu...

semoga di sekolah nanti..
adik dan kakak akan menjadi pelajar yang bertanggungjawab..
menjadi pelajar yang baik dan cemerlang..
sebab mama tak mampu jadi cikgu yang baik buat adik n kakak..
tapi insyaallah mama berjanji akan menyediakan segala yang perlu
utk adik dan kakak belajar sebaik mungkin..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata