Skip to main content

1 Januari 2009

yesterday morning..
mmg aku tak larat sangat nak bangun..
so aku tak pergi pun sekolah..
walhal kena pi sebab ada pendaftaran pelajar tahun 1 n pra sekolah..
even pendaftaran twin pun Hn yang gi uruskan..

alhamdulillah twin dapat masuk SK Tenku Budriah tuk pra sekolah..
so pasni dorang akn ke SKTB until 1130..
then Hn akan amik n hantar dorang ke Pasti sampai waktu aku balik sekolah..
semoga mereka akan lebih bersedia untuk sesi persekolahan sebenar nanti..

so lepas zuhur..
Hn ajak ke AS tuk beli baju sekolah dorang..
memandangkan setiap Isnin kena pakai baju sekolah so we decided to get
each of them a pair of school uniform..
kami ke Tesco jer..
ntah lebih seronok ke sana..

sebelum tu makan dulu..
then terus gi carik baju sekolah dorang..
mujur ada saiz dan cukup2 tuk dorang jer..
haha..
kalau lewat sikit alamat takdelah baju sekolah..
then kami carik kasut sekolah pulak..
semua Hn yang pilihkan..
comel jer..
(nanti aku letak gambarnya)

Hn pilih satu design kasut nih..
sebab katanya lebih feminin..
haha..
lawak jer aku dengar..
then berterusan ke beg sekolah dan beberapa perkakasan sekolah..

erksssss....
which then make me feel so terharu..
sudah besar anak2ku..
dah nak masuk sekolah dah..
kejap je masa berlalu...

semoga di sekolah nanti..
adik dan kakak akan menjadi pelajar yang bertanggungjawab..
menjadi pelajar yang baik dan cemerlang..
sebab mama tak mampu jadi cikgu yang baik buat adik n kakak..
tapi insyaallah mama berjanji akan menyediakan segala yang perlu
utk adik dan kakak belajar sebaik mungkin..

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…