Skip to main content

Al-kisah Bubur Asyura


harini sekolah aku buat Program Bubur Asyura...
7 kawah sekali kacau..
macam kenduri wooo..
sungguh happening...

aku punya group member pun best abis..
kiranya group kami antara yang last le masukkan bahan2..
tapi towards the end..
kumpulan kami yang masak dulu...
tima kasih ler kepada tukang kacau kami... Pak Tam n Abg Long..
hehe sorang cikgu sekolah aku n sorang lagi import dari Sg Petani..
husband sorang akak nih.. gorup kitaorg ler..

memula tuh cuak jugak sebab adunan kami mcm tak baper menjadi..
tapi alhamdulillah bila dah siap..
sedap ler pulak..
walaupun ada rasa n bau hangit sikit.. sikit jer okey..


bebudak nih walaupun sepatutnya kena pi duduk dewan
dengar ceramah... tapi tak payahler..
penat suruh jer..
nak mengacau jugak kerjanya..

haha...
kalau waktu aku sekolah dulu..
cikgu siap panggil budak welfare dah..
tapi ok lah..
at least dorang tahu jugak buat bubur asyura nih..

lebih kurang kul 1140am semua 6 kawah dan siap..
cuma tinggal 1 jer yang lewat sikit..
tapi kira ok lah sebab bebudak semua dah dapat
bekalan sorang sebekas bubur asyura n cikgu cikgi ada yang dapat 3-4 bekas..

siap dapat agihkan tuk GB2 yang attend meeting dekat skolah kami lagi..
so..
kira puas hati ler..
balik umah around 12.. aku siap dapat 4 bekas..
so daripada dibiarkan beku dalam peti sejuk..
aku bagi dekat jiran sebelah aku sebekas n dekat best friend Hn sebekas..
tinggal 2...
satu dah makan..
cam sedap ler pulak kan.. alamak... bangga aku..
sebab aku pun ada sumbang jugak.. bab potong labu.. potong ubi.. rebus kacang..
haha.. poyo jer..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…