Skip to main content

Al-kisah Bubur Asyura


harini sekolah aku buat Program Bubur Asyura...
7 kawah sekali kacau..
macam kenduri wooo..
sungguh happening...

aku punya group member pun best abis..
kiranya group kami antara yang last le masukkan bahan2..
tapi towards the end..
kumpulan kami yang masak dulu...
tima kasih ler kepada tukang kacau kami... Pak Tam n Abg Long..
hehe sorang cikgu sekolah aku n sorang lagi import dari Sg Petani..
husband sorang akak nih.. gorup kitaorg ler..

memula tuh cuak jugak sebab adunan kami mcm tak baper menjadi..
tapi alhamdulillah bila dah siap..
sedap ler pulak..
walaupun ada rasa n bau hangit sikit.. sikit jer okey..


bebudak nih walaupun sepatutnya kena pi duduk dewan
dengar ceramah... tapi tak payahler..
penat suruh jer..
nak mengacau jugak kerjanya..

haha...
kalau waktu aku sekolah dulu..
cikgu siap panggil budak welfare dah..
tapi ok lah..
at least dorang tahu jugak buat bubur asyura nih..

lebih kurang kul 1140am semua 6 kawah dan siap..
cuma tinggal 1 jer yang lewat sikit..
tapi kira ok lah sebab bebudak semua dah dapat
bekalan sorang sebekas bubur asyura n cikgu cikgi ada yang dapat 3-4 bekas..

siap dapat agihkan tuk GB2 yang attend meeting dekat skolah kami lagi..
so..
kira puas hati ler..
balik umah around 12.. aku siap dapat 4 bekas..
so daripada dibiarkan beku dalam peti sejuk..
aku bagi dekat jiran sebelah aku sebekas n dekat best friend Hn sebekas..
tinggal 2...
satu dah makan..
cam sedap ler pulak kan.. alamak... bangga aku..
sebab aku pun ada sumbang jugak.. bab potong labu.. potong ubi.. rebus kacang..
haha.. poyo jer..

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…