Skip to main content

Al-kisah Bubur Asyura


harini sekolah aku buat Program Bubur Asyura...
7 kawah sekali kacau..
macam kenduri wooo..
sungguh happening...

aku punya group member pun best abis..
kiranya group kami antara yang last le masukkan bahan2..
tapi towards the end..
kumpulan kami yang masak dulu...
tima kasih ler kepada tukang kacau kami... Pak Tam n Abg Long..
hehe sorang cikgu sekolah aku n sorang lagi import dari Sg Petani..
husband sorang akak nih.. gorup kitaorg ler..

memula tuh cuak jugak sebab adunan kami mcm tak baper menjadi..
tapi alhamdulillah bila dah siap..
sedap ler pulak..
walaupun ada rasa n bau hangit sikit.. sikit jer okey..


bebudak nih walaupun sepatutnya kena pi duduk dewan
dengar ceramah... tapi tak payahler..
penat suruh jer..
nak mengacau jugak kerjanya..

haha...
kalau waktu aku sekolah dulu..
cikgu siap panggil budak welfare dah..
tapi ok lah..
at least dorang tahu jugak buat bubur asyura nih..

lebih kurang kul 1140am semua 6 kawah dan siap..
cuma tinggal 1 jer yang lewat sikit..
tapi kira ok lah sebab bebudak semua dah dapat
bekalan sorang sebekas bubur asyura n cikgu cikgi ada yang dapat 3-4 bekas..

siap dapat agihkan tuk GB2 yang attend meeting dekat skolah kami lagi..
so..
kira puas hati ler..
balik umah around 12.. aku siap dapat 4 bekas..
so daripada dibiarkan beku dalam peti sejuk..
aku bagi dekat jiran sebelah aku sebekas n dekat best friend Hn sebekas..
tinggal 2...
satu dah makan..
cam sedap ler pulak kan.. alamak... bangga aku..
sebab aku pun ada sumbang jugak.. bab potong labu.. potong ubi.. rebus kacang..
haha.. poyo jer..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...