Skip to main content

cerita-cerita


bab jadual nih..
ni jadual kerja aku di sekolah..
hehe..

seminggu 31 waktu... tu kira termasuk dengan perhimpunan..


memandangkan tugas aku sekarang adalah tukang buat jadual waktu..
dengan menggunakan software yang diberi
(sebab aku attend course nih dengan PK 1 aku dulu)

so GB letak kepercayaan kepada aku utk buat..
tapi dia akan semak ler..
idakler aku gila kuasa sorang2..


so..
tahun lepas lagi (penghujung Dec dah mula buat versi 1)
lepas buat aku bagi PK 1 dan GB sorang satu salinan utk
disemak sebelum aku print..
tugas print pun aku amik..
haha..
rajin nooo aku nih..


kiranya sebelum cuti lagi dah siap versi yang no 1 tuh..





tapi nak dijadikan citer..
masuk tahun baru..
versi satu tuh terpaksa di ubah..
memandangkan sek hanya terima seorang guru tambahan utk subjek Muzik..
tu pun sampai sekarang belum sampai..
yang ada sekarang adalah guru ganti kepada sorang cikgu yang bersalin bebaru nih..


naper le lambat sangat aku pun tak tau...
so buatler 2nd adjustment...
takpe aku pun dah mula faham camner nak buat..
tapi kali nih banyak pulak constraint yg kena set..
nak masukkan kelas petang lepas sekolah..
nak masukkan slot tuk Buddy Support System..
dan yang sewaktu dengannya...



so aku pun preparelah 2nd draft tuk disemak GB..
lepas dua hari dia kata ok..
then aku proceed tuk print..

bila dah print.. n cikgu dah dapat..
baru dapat tahu ada prob lagi..
kali nih agak kesian dekat beberapa cikgu..
yang terpaksa masuk kelas 8-10 masa direct tanpa rehat..
seriously aku mmg tak perasan langsung..
yang pelik tuh..
GB pun tak perasan ker (hmm pelik di situ walhal dia dah tahu dan penah
guna s'ware ni sebelum aku)..
so takpelah..
takkan aku nak blame dia pulak kan..
so bila dengan problem itu dan ini..
aku jadik susah hati..
aku cuba buat yang terbaik tapi silap jua...



so ubah lagi for the 3rd time..
kali nih mmg aku cuba check satu2.. sebab kalau boleh nak elakkan masalah..
tapi aku hanya merancang kan..

so far tadi hanya ada sorang dua je yang maklumkan kepada aku
pasal jadual dorang..
sebenarnya masalah kecik jer..
tapi sebab aku yang buat so aku rasa bersalah sangat..
sebab yolah aku cuba puaskan hati semua pihak..
tapi bila dah jadi gini aku rasa tak best ah kan..









so pe nak buat..
redha jelah..
kalau orang suruh aku redo lagi..
nak buat camner..

ada sorang cikgu senior tuh dah bunyi2 cakap guna komputer pun susah
banyak masalah.. baik buat manual jer..


adoiiii pedih jer aku dengar..
tapi tak pelah tu hak dia utk bercakap..
yolah dia dah baper tahun dok buat jadual..
aku........

Comments

  1. kak iena nie mmg baik la..klu ena mesti dh hot hehehe

    ReplyDelete
  2. ish idak le baik sangat..
    haha..
    cuma bila bab kerja guna komputer nih cam i like jer..
    tapi tulah kekdg tuh..
    tension jer..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...