Skip to main content

cerita-cerita


bab jadual nih..
ni jadual kerja aku di sekolah..
hehe..

seminggu 31 waktu... tu kira termasuk dengan perhimpunan..


memandangkan tugas aku sekarang adalah tukang buat jadual waktu..
dengan menggunakan software yang diberi
(sebab aku attend course nih dengan PK 1 aku dulu)

so GB letak kepercayaan kepada aku utk buat..
tapi dia akan semak ler..
idakler aku gila kuasa sorang2..


so..
tahun lepas lagi (penghujung Dec dah mula buat versi 1)
lepas buat aku bagi PK 1 dan GB sorang satu salinan utk
disemak sebelum aku print..
tugas print pun aku amik..
haha..
rajin nooo aku nih..


kiranya sebelum cuti lagi dah siap versi yang no 1 tuh..





tapi nak dijadikan citer..
masuk tahun baru..
versi satu tuh terpaksa di ubah..
memandangkan sek hanya terima seorang guru tambahan utk subjek Muzik..
tu pun sampai sekarang belum sampai..
yang ada sekarang adalah guru ganti kepada sorang cikgu yang bersalin bebaru nih..


naper le lambat sangat aku pun tak tau...
so buatler 2nd adjustment...
takpe aku pun dah mula faham camner nak buat..
tapi kali nih banyak pulak constraint yg kena set..
nak masukkan kelas petang lepas sekolah..
nak masukkan slot tuk Buddy Support System..
dan yang sewaktu dengannya...



so aku pun preparelah 2nd draft tuk disemak GB..
lepas dua hari dia kata ok..
then aku proceed tuk print..

bila dah print.. n cikgu dah dapat..
baru dapat tahu ada prob lagi..
kali nih agak kesian dekat beberapa cikgu..
yang terpaksa masuk kelas 8-10 masa direct tanpa rehat..
seriously aku mmg tak perasan langsung..
yang pelik tuh..
GB pun tak perasan ker (hmm pelik di situ walhal dia dah tahu dan penah
guna s'ware ni sebelum aku)..
so takpelah..
takkan aku nak blame dia pulak kan..
so bila dengan problem itu dan ini..
aku jadik susah hati..
aku cuba buat yang terbaik tapi silap jua...



so ubah lagi for the 3rd time..
kali nih mmg aku cuba check satu2.. sebab kalau boleh nak elakkan masalah..
tapi aku hanya merancang kan..

so far tadi hanya ada sorang dua je yang maklumkan kepada aku
pasal jadual dorang..
sebenarnya masalah kecik jer..
tapi sebab aku yang buat so aku rasa bersalah sangat..
sebab yolah aku cuba puaskan hati semua pihak..
tapi bila dah jadi gini aku rasa tak best ah kan..









so pe nak buat..
redha jelah..
kalau orang suruh aku redo lagi..
nak buat camner..

ada sorang cikgu senior tuh dah bunyi2 cakap guna komputer pun susah
banyak masalah.. baik buat manual jer..


adoiiii pedih jer aku dengar..
tapi tak pelah tu hak dia utk bercakap..
yolah dia dah baper tahun dok buat jadual..
aku........

Comments

  1. kak iena nie mmg baik la..klu ena mesti dh hot hehehe

    ReplyDelete
  2. ish idak le baik sangat..
    haha..
    cuma bila bab kerja guna komputer nih cam i like jer..
    tapi tulah kekdg tuh..
    tension jer..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…