Skip to main content

cerita semalam..

kami sekeluarga (plus MIL and 2 SIL) pegi celebrate bday my MIL..
kami bawak semua gi makan2 di kola perlis..
Hn suka pi satu kedai nih sebab sotong goreng tepung dia sedap..

so lepas maghrib..
kami siap2.. then terus gi amik the rest of the family..
and off we go..

kat sini lah tempat kami makan.. kedai dia nama Lynda (kalau tak silap) mmg takde view cantik ler sebab semua nak makan sedap.. 
haha..
Hn order ikan siakap masak tiga rasa, ketam buat sweet sour, ada sotong goreng tepung, kailan ikan masin and oso kerang bakar (katanya tuk tambah darah aku)..



so melantak ler dengan jayanya.. tapi Hn pulak takdak selera nak makan.. haha.. pening kepala katanya.. duhhh.. sian hubbyku.. dia makan pun sikit jer.. tapi yang lain makan mmg dengan begitu bergaya sekali..

kami idakler beli kek ke hapa.. cuma belanja makan jer.. kira oklah kan..  lepas dah abis makan.. dekat kul 10 ler jugak baru kami balik.. semua dah kekenyangan dan alhamdulillah syukur atas rezeki yang Allah kurniakan...

sepatutnya pagi nih aku kena pi sekolah.. ada pendaftaran pelajar tahun 1 dan pra sekolah.. tapi aku tak pi pun.. badan aku rasa sedap n sakit belakang... Hn pun pergi ngan twin jer uruskan pendaftaran pra sekolah dorang.. aku terbaring jer atas katil... then bila rasa dah ok sikit baru aku gagahkan bangun n buat kerja rumah sikit.. 

hmm.. sekolah dah nak buka nih.. hopefully aku masih bertenaga tuk mulakan proses pengajaran.. sebab tahun nih aku handle kelas yang boleh tahan 'ganas'.. papepun all the best to me...

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...