Skip to main content

cerita semalam..

kami sekeluarga (plus MIL and 2 SIL) pegi celebrate bday my MIL..
kami bawak semua gi makan2 di kola perlis..
Hn suka pi satu kedai nih sebab sotong goreng tepung dia sedap..

so lepas maghrib..
kami siap2.. then terus gi amik the rest of the family..
and off we go..

kat sini lah tempat kami makan.. kedai dia nama Lynda (kalau tak silap) mmg takde view cantik ler sebab semua nak makan sedap.. 
haha..
Hn order ikan siakap masak tiga rasa, ketam buat sweet sour, ada sotong goreng tepung, kailan ikan masin and oso kerang bakar (katanya tuk tambah darah aku)..



so melantak ler dengan jayanya.. tapi Hn pulak takdak selera nak makan.. haha.. pening kepala katanya.. duhhh.. sian hubbyku.. dia makan pun sikit jer.. tapi yang lain makan mmg dengan begitu bergaya sekali..

kami idakler beli kek ke hapa.. cuma belanja makan jer.. kira oklah kan..  lepas dah abis makan.. dekat kul 10 ler jugak baru kami balik.. semua dah kekenyangan dan alhamdulillah syukur atas rezeki yang Allah kurniakan...

sepatutnya pagi nih aku kena pi sekolah.. ada pendaftaran pelajar tahun 1 dan pra sekolah.. tapi aku tak pi pun.. badan aku rasa sedap n sakit belakang... Hn pun pergi ngan twin jer uruskan pendaftaran pra sekolah dorang.. aku terbaring jer atas katil... then bila rasa dah ok sikit baru aku gagahkan bangun n buat kerja rumah sikit.. 

hmm.. sekolah dah nak buka nih.. hopefully aku masih bertenaga tuk mulakan proses pengajaran.. sebab tahun nih aku handle kelas yang boleh tahan 'ganas'.. papepun all the best to me...

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata