Skip to main content

cerita semalam..

kami sekeluarga (plus MIL and 2 SIL) pegi celebrate bday my MIL..
kami bawak semua gi makan2 di kola perlis..
Hn suka pi satu kedai nih sebab sotong goreng tepung dia sedap..

so lepas maghrib..
kami siap2.. then terus gi amik the rest of the family..
and off we go..

kat sini lah tempat kami makan.. kedai dia nama Lynda (kalau tak silap) mmg takde view cantik ler sebab semua nak makan sedap.. 
haha..
Hn order ikan siakap masak tiga rasa, ketam buat sweet sour, ada sotong goreng tepung, kailan ikan masin and oso kerang bakar (katanya tuk tambah darah aku)..



so melantak ler dengan jayanya.. tapi Hn pulak takdak selera nak makan.. haha.. pening kepala katanya.. duhhh.. sian hubbyku.. dia makan pun sikit jer.. tapi yang lain makan mmg dengan begitu bergaya sekali..

kami idakler beli kek ke hapa.. cuma belanja makan jer.. kira oklah kan..  lepas dah abis makan.. dekat kul 10 ler jugak baru kami balik.. semua dah kekenyangan dan alhamdulillah syukur atas rezeki yang Allah kurniakan...

sepatutnya pagi nih aku kena pi sekolah.. ada pendaftaran pelajar tahun 1 dan pra sekolah.. tapi aku tak pi pun.. badan aku rasa sedap n sakit belakang... Hn pun pergi ngan twin jer uruskan pendaftaran pra sekolah dorang.. aku terbaring jer atas katil... then bila rasa dah ok sikit baru aku gagahkan bangun n buat kerja rumah sikit.. 

hmm.. sekolah dah nak buka nih.. hopefully aku masih bertenaga tuk mulakan proses pengajaran.. sebab tahun nih aku handle kelas yang boleh tahan 'ganas'.. papepun all the best to me...

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..