Skip to main content

Cuti2 Malaysia


memandangkan tajuk pun dah bagitau alkisah cuti kan..
so as u all know ler.
kami balik ke Kulim..

last aku balik tahun lepas...
aceh.. lamanya..

haha.. yolah masa kenduri sepupu aku kan aku balik..
then mana de balik lagi..

hehe..
Hn cuma antar je sebab dia ada Rugby Open dekat2 area Nibong Tebal..
so tadi around 5 something kami gerak dari Arau..
dia bawak sekali sorang ex-student dia naik GL ngan kami..
oklah at least dia ada teman sembang..

Yana tido sebelum kuar dari Perlis lagi..
while Nisa.. dia dah puas tido kat umah sebelum tuh..
so aku kena lah melayan cik limah sorang nih..
haha..
asyik dok tanya aku dah sampai mana..
mujur sekarang musim orang amik padi..
so dia seronok ler dok tengok mesin padi..


terseksa kejap sebab pakai seat belt the whole way to Kulim..
rasa cam tak selesa dengan keadaan perut aku yang semakin boyot..

alkisah sampai Kulim ala2 pas maghrib..
so suruh Hn n anak buah dia tuh solat dulu..
sebelum dorang gerak ke tmpat seterusnya..
Hn sempat beli laksa kesukaan dia.
mmg wajib tiap kali balik Kulim musti beli laksa itu..




mama pun cakap aku sudah besar..
semakin membulat..
haha..
amik ko..


bebudak nih asal balik jer terus terpa bilik pak su dorang..
naik main komputer..
haha.... tapi paksu nya tidak ada..
sian tak balik lagi dari kolej..
tunggu nooo.

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…