Skip to main content

it's time to answer some questions

haha.. cam lawak pulak.. sebab aku nih jarang kena tag.. so bila SIL aka Puan Diana
mentagkan aku.. so cam.. hehe aku kena tag.. (sekali lagi poyo)


oklah dik.. akak jawab nooo..

soklan pertama : Do u think U are HOT?
adoiii hot ke.. hot in term of what? hot temper? hot.. hot.. or hot apakah..
kalau bab temper.. kekadang aku boleh hot jugak tapi sangat jarang.. cuma bila dengan anak2 aku senang jer hot especially dgn keadaan aku sekarang..

kalau hot lain2 tuh.. ish aku tak pasti ler pulak... idak kot.. aku nih sempoi2 n biasa jer orangnya..


soklan ke dua : Upload a fav pic of u...

soklan ke tiga: Why do u like this picture?
Sebabnya dalam gambar nih aku punya gambar masa kecik dulu n sekarang.. hehe.. aku buat dalam bentuk collage nih dah lama.. bila tengok2 balik cam comel jer aku dulu.. haha.. sape lagi yg nak puji aku kan.. so aku pujilah diri aku sendirik..

soklan ke empat: When was the last time u ate pizza?
Last year.. fuyooo cam dah lama je kan.. yolah bulan 12 tahun 2008... kalau tak silap masa gi kuar ke JJ ngan mama n my family.. hehe.. cam terasa nak makan pizza ler pulak.. camno nih..

soklan ke lima: The last song u listen too?
Ayat2 Cinta - sebab hp aku berbunyik daaa...

soklan ke enam: What are u doing right now beside this?
Tengok Big Muzzy - layan anak2 aku dok nengok dvd Big Muzzy yang aku beli dari Grolier

soklan ke tujuh: What name u prefer besides yours?
hmm soklan nih nak nama lain yang aku suka kan selain nama aku kan.. so aku rasa aku suka nama nih.. nafisa...

soklan ke lapan: People to tag?
1. Ernie
2. Babe
3. Zh-Ena
4. Bie
5. Akak VP
6. Akak Red
7. Mak su (haha.. nasib ler maksu, nurul pun dah tag mak su jugak)
8. Leed (leed pun sama, nurul dah tag jugak)

lorr tak abis lagi ropanya..
k sambung..

soklan ke sembilan: Who is no.1?
my secondary school mate.. dulu kami berenam geng sekolah (cam tajuk Geng Bas Sekolah) plak.. dalam geng kami (ikut birthday) ni kiranya kak long kami.. n aku paling bongsu..

soklan ke sepuluh: No.3 is having relationship with?
she is married to erks apa pulak nama hubbynya.. aku baru je kenal.. through blog hoping.. hehe.. sorry ek ena.. cek tak tau nama husband mu..

soklan ke sebelas: Say something about no.5
ala haruskah diperkenalkan lagi.. sape tak kenal akak VP (sila angkat tangan).. hehe.. aku kenal akak VP masa zaman fp lagi.. waktu tu setiap hari membaca perkembangan arwah alesha... tapi sekarang aku gumbira tengok wajah gumbira mereka sekeluarga.. dan tak lama lagi nica nak dpat adik.. dan kami sama2 tengah pregnant..

soklan ke dua belas: How about no. 4?
owh.. Puan Bie aku kenal melalui Leed... hehe.. dia orang Perlis jugak sekarang kerja pensyarah dekat UniMap.. tapi tadi aku baca blog leed dapat tau kata dia tengah sakit.. erksss... Bie, iena doakan bie segera sembuh.. sakit pe tu yang?

soklan ke tiga belas: Who is no.2?
owh.. Babe aka Marina... ni pun aku kenal melalui Leed.. kami hanya kenal di dunia siber.. melalui blog dia aku rasa dia ni sorang yang sangat strong n independent.. aku bangga dia mampu backpacking sensorang ke beberapa benua.. semoga terus sukses beb..


lorrr abis dah.. hehe.. kojap jer.. so i guess kalau korang yang ditag membaca n ada masa terluang n tak tau nak buat pe.. silalah buat nooo... bukan paksaan tau..

Comments

  1. akak pun kene ke? adoiyaiii hikhikhik

    byk soalan tu

    eden torai yo laling

    ReplyDelete
  2. hehe..
    yolah den faham kondisi akak.
    samalah ngan den ni ha..

    tapi kalau ada masa boleh cuba ye
    thanks for visiting

    ReplyDelete
  3. ena pun kena gak :D
    hubby ena namanyer amar
    ok bila ena free ena akan buat tag dr akak tu erk

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…