Skip to main content

Mari Menggoreng


so nak goreng apa plak arini..
owh ye..
badan aku start gatal2 ler lately..
nape ek..

adoiiillla..
nak kata sebab kulit kering idak juga..
masalah air kot kan..
tapi mmg satu badan senang2 je rasa gatal..
huhu..
nak sapu pe nih..


tadi gi amik twin di sekolah ijau (haha dorang panggil sekolah ijau)
so bila dah amik kenalah p kedai..
kakak siap pesan
'nak coklat ngungu, ijau, oren ngan pink'
(ungu dia jadi ngungu)
haha.
adik pulak
'nak aiskrim biru'

hmm cam tulah..
kalau pas balik sekolah jer musti nak kena beli jajan..
(jajan ni bahasa jawa kalau tak silap aku.. maksudnya cam gula2 atau makanan ringan)




so aku pun sempat ler singgah beli kuih barang 2-3 jenis..
petang2 ni lapar pulak kekadang tuh..
tadi tengah hari aku makan pasembor..
orang kantin buat..

n owh esok aku ada check up..
tak sabar nak bagitau pasal badan aku yang gatal2 nih..
hopefully ada solutionnya..


dan owh..
harini jugak hari gaji tuk kktgn kerajaan..

so aku pun dah buat beberapa pembayaran penting..
aka rumah, kereta, sekolah ijau anak dan yang sewaktu dengannya..
hopefully dapat buat tabungan sikit tahun nih..
sebabnya...

hehe nanti aku storykan di lain enty deh..


k lah..
semoga semuanya bergumbira dengan tugasan harian..
take care..

Comments

  1. sama la..mmg gatal satu badan..kat punggung la, kat kaki la, kat paha la..nak garu takut nnti bg kesan..

    ada satu tahap tu mmg gatal tak ingat sampai ena nangis la..

    pg klinik doc bg ubat cream..ok la pasdh sapu tapi tak ilang sgt la still gatal gak..doc ckp nie hanya time pregnant jea..

    skang nie pas dh deliver bby, gatal pun dh takder..time pregnant mmg mcm2 hal yg kita kena kan..hormon mmg byk yg berubah..

    sabar erk

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..