Skip to main content

Mari Menggoreng


so nak goreng apa plak arini..
owh ye..
badan aku start gatal2 ler lately..
nape ek..

adoiiillla..
nak kata sebab kulit kering idak juga..
masalah air kot kan..
tapi mmg satu badan senang2 je rasa gatal..
huhu..
nak sapu pe nih..


tadi gi amik twin di sekolah ijau (haha dorang panggil sekolah ijau)
so bila dah amik kenalah p kedai..
kakak siap pesan
'nak coklat ngungu, ijau, oren ngan pink'
(ungu dia jadi ngungu)
haha.
adik pulak
'nak aiskrim biru'

hmm cam tulah..
kalau pas balik sekolah jer musti nak kena beli jajan..
(jajan ni bahasa jawa kalau tak silap aku.. maksudnya cam gula2 atau makanan ringan)




so aku pun sempat ler singgah beli kuih barang 2-3 jenis..
petang2 ni lapar pulak kekadang tuh..
tadi tengah hari aku makan pasembor..
orang kantin buat..

n owh esok aku ada check up..
tak sabar nak bagitau pasal badan aku yang gatal2 nih..
hopefully ada solutionnya..


dan owh..
harini jugak hari gaji tuk kktgn kerajaan..

so aku pun dah buat beberapa pembayaran penting..
aka rumah, kereta, sekolah ijau anak dan yang sewaktu dengannya..
hopefully dapat buat tabungan sikit tahun nih..
sebabnya...

hehe nanti aku storykan di lain enty deh..


k lah..
semoga semuanya bergumbira dengan tugasan harian..
take care..

Comments

  1. sama la..mmg gatal satu badan..kat punggung la, kat kaki la, kat paha la..nak garu takut nnti bg kesan..

    ada satu tahap tu mmg gatal tak ingat sampai ena nangis la..

    pg klinik doc bg ubat cream..ok la pasdh sapu tapi tak ilang sgt la still gatal gak..doc ckp nie hanya time pregnant jea..

    skang nie pas dh deliver bby, gatal pun dh takder..time pregnant mmg mcm2 hal yg kita kena kan..hormon mmg byk yg berubah..

    sabar erk

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...