Skip to main content

Mari Menggoreng


so nak goreng apa plak arini..
owh ye..
badan aku start gatal2 ler lately..
nape ek..

adoiiillla..
nak kata sebab kulit kering idak juga..
masalah air kot kan..
tapi mmg satu badan senang2 je rasa gatal..
huhu..
nak sapu pe nih..


tadi gi amik twin di sekolah ijau (haha dorang panggil sekolah ijau)
so bila dah amik kenalah p kedai..
kakak siap pesan
'nak coklat ngungu, ijau, oren ngan pink'
(ungu dia jadi ngungu)
haha.
adik pulak
'nak aiskrim biru'

hmm cam tulah..
kalau pas balik sekolah jer musti nak kena beli jajan..
(jajan ni bahasa jawa kalau tak silap aku.. maksudnya cam gula2 atau makanan ringan)




so aku pun sempat ler singgah beli kuih barang 2-3 jenis..
petang2 ni lapar pulak kekadang tuh..
tadi tengah hari aku makan pasembor..
orang kantin buat..

n owh esok aku ada check up..
tak sabar nak bagitau pasal badan aku yang gatal2 nih..
hopefully ada solutionnya..


dan owh..
harini jugak hari gaji tuk kktgn kerajaan..

so aku pun dah buat beberapa pembayaran penting..
aka rumah, kereta, sekolah ijau anak dan yang sewaktu dengannya..
hopefully dapat buat tabungan sikit tahun nih..
sebabnya...

hehe nanti aku storykan di lain enty deh..


k lah..
semoga semuanya bergumbira dengan tugasan harian..
take care..

Comments

  1. sama la..mmg gatal satu badan..kat punggung la, kat kaki la, kat paha la..nak garu takut nnti bg kesan..

    ada satu tahap tu mmg gatal tak ingat sampai ena nangis la..

    pg klinik doc bg ubat cream..ok la pasdh sapu tapi tak ilang sgt la still gatal gak..doc ckp nie hanya time pregnant jea..

    skang nie pas dh deliver bby, gatal pun dh takder..time pregnant mmg mcm2 hal yg kita kena kan..hormon mmg byk yg berubah..

    sabar erk

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata