Skip to main content

MGTT- part 2

balik le aku ke sekolah..
sempat masuk satu kelas jer for 30 mins..
then gerak ke klinik semula..



waktu aku sampai tuh..
lengang je klinik..
mungkin sebab harini mmg depa cuma amik kes2 tertentu je kot..
kalau ari selasa aritu mmg padat..
so memandangkan waktu aku sampai tu baru kul 950 lebih.. so dorang suruh tunggu..


lagipun aku cam penat sikit..
so takpelah..



kul 10 lebih skit.. nurse tu panggil..
'tak makan apa2 kan'
aku geleng jer..

'tadi amik darah tangan mana'
'kiri'
'ok sekarang amik sebelah kanan pulak'
so dia pun lakukan lah prosedur tuk amik darah..
masa nak cucuk tuh aku rasa mungkin dia tersilap skit kot..
sebab dia ada sebut mcam dia tersilap skit..
takpelah..
nak buat camne lagi dah..


then dia suruh antar darah dekat next counter..
aku gi jer..
pastu lepak jap...
pastu dah siap..
aku tanya..

'aritu cakap kena check air kencing sekali ngan tekanan darah'
nurse tuh tengok aku cam blur pulak dah..
'abis tu kena buat ke tak payah'
sebab dia cam dah takde pape tugas lagi dengan aku..


pastu dorang check balik buku aku..
'owh kena check jugak la.. tapi baru je amik tekanan darah kan'
aku angguk je..
'takpelah dah dorang suruh amik kita buat jelah'
then aku gi toilet n antar sample dekat counter darah tadi..
then amik pulak blood pressure..


tangan kiri aku rasa lenguh sangat time nih..
so check semua dah ok..
'result harini ok.. tapi selang sehari kena mai klinik balik na'
meaning this friday..
'lepas tuh hari ahad dan seterusnya sampai hari check dgn doc'
aku bagitau le aku nak balik kampung..
'ala klinik kerajaan ni ada satu Malaysia.. kat mana pun boleh buat'
ler gitu pulak dah jawapannya..




then terus balik semula ke sekolah..
waktu nih badan aku dah rasa letih semacam..
sampai sekolah terus gi kantin n makan..
pedas pulak sambal aritu..

sempat masuk kelas2 aku..
then balik..
sampai rumah terus flat..
walaupun belum solat Zuhur tapi aku baring jugak sekejap..
sebab mmg rasa letih sesangat... ditambah dengan sakit perut..


sedar2 dah kul 3 lebih.. ada latihan rumah sukan..
tapi badan aku tak bermaya sangat.. so sms orang2 tertentu maklumkan
ketidakhadiran aku.. hope they understand..

lepas mandi n solat aku sambung baring lagi..
twin pun aku minta Hn gi amik..

aku cuma dengar Hn pesan dekat twin..
'jgn kacau mama ye.. mama penat sangat tuh'
aku juga sedar dorang masuk dalam blik tgk aku then terus gi depan
tengok tv




sorry mama letih sesangat



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…