Skip to main content

MGTT- part 2

balik le aku ke sekolah..
sempat masuk satu kelas jer for 30 mins..
then gerak ke klinik semula..



waktu aku sampai tuh..
lengang je klinik..
mungkin sebab harini mmg depa cuma amik kes2 tertentu je kot..
kalau ari selasa aritu mmg padat..
so memandangkan waktu aku sampai tu baru kul 950 lebih.. so dorang suruh tunggu..


lagipun aku cam penat sikit..
so takpelah..



kul 10 lebih skit.. nurse tu panggil..
'tak makan apa2 kan'
aku geleng jer..

'tadi amik darah tangan mana'
'kiri'
'ok sekarang amik sebelah kanan pulak'
so dia pun lakukan lah prosedur tuk amik darah..
masa nak cucuk tuh aku rasa mungkin dia tersilap skit kot..
sebab dia ada sebut mcam dia tersilap skit..
takpelah..
nak buat camne lagi dah..


then dia suruh antar darah dekat next counter..
aku gi jer..
pastu lepak jap...
pastu dah siap..
aku tanya..

'aritu cakap kena check air kencing sekali ngan tekanan darah'
nurse tuh tengok aku cam blur pulak dah..
'abis tu kena buat ke tak payah'
sebab dia cam dah takde pape tugas lagi dengan aku..


pastu dorang check balik buku aku..
'owh kena check jugak la.. tapi baru je amik tekanan darah kan'
aku angguk je..
'takpelah dah dorang suruh amik kita buat jelah'
then aku gi toilet n antar sample dekat counter darah tadi..
then amik pulak blood pressure..


tangan kiri aku rasa lenguh sangat time nih..
so check semua dah ok..
'result harini ok.. tapi selang sehari kena mai klinik balik na'
meaning this friday..
'lepas tuh hari ahad dan seterusnya sampai hari check dgn doc'
aku bagitau le aku nak balik kampung..
'ala klinik kerajaan ni ada satu Malaysia.. kat mana pun boleh buat'
ler gitu pulak dah jawapannya..




then terus balik semula ke sekolah..
waktu nih badan aku dah rasa letih semacam..
sampai sekolah terus gi kantin n makan..
pedas pulak sambal aritu..

sempat masuk kelas2 aku..
then balik..
sampai rumah terus flat..
walaupun belum solat Zuhur tapi aku baring jugak sekejap..
sebab mmg rasa letih sesangat... ditambah dengan sakit perut..


sedar2 dah kul 3 lebih.. ada latihan rumah sukan..
tapi badan aku tak bermaya sangat.. so sms orang2 tertentu maklumkan
ketidakhadiran aku.. hope they understand..

lepas mandi n solat aku sambung baring lagi..
twin pun aku minta Hn gi amik..

aku cuma dengar Hn pesan dekat twin..
'jgn kacau mama ye.. mama penat sangat tuh'
aku juga sedar dorang masuk dalam blik tgk aku then terus gi depan
tengok tv




sorry mama letih sesangat



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...