Skip to main content

MGTT- part 2

balik le aku ke sekolah..
sempat masuk satu kelas jer for 30 mins..
then gerak ke klinik semula..



waktu aku sampai tuh..
lengang je klinik..
mungkin sebab harini mmg depa cuma amik kes2 tertentu je kot..
kalau ari selasa aritu mmg padat..
so memandangkan waktu aku sampai tu baru kul 950 lebih.. so dorang suruh tunggu..


lagipun aku cam penat sikit..
so takpelah..



kul 10 lebih skit.. nurse tu panggil..
'tak makan apa2 kan'
aku geleng jer..

'tadi amik darah tangan mana'
'kiri'
'ok sekarang amik sebelah kanan pulak'
so dia pun lakukan lah prosedur tuk amik darah..
masa nak cucuk tuh aku rasa mungkin dia tersilap skit kot..
sebab dia ada sebut mcam dia tersilap skit..
takpelah..
nak buat camne lagi dah..


then dia suruh antar darah dekat next counter..
aku gi jer..
pastu lepak jap...
pastu dah siap..
aku tanya..

'aritu cakap kena check air kencing sekali ngan tekanan darah'
nurse tuh tengok aku cam blur pulak dah..
'abis tu kena buat ke tak payah'
sebab dia cam dah takde pape tugas lagi dengan aku..


pastu dorang check balik buku aku..
'owh kena check jugak la.. tapi baru je amik tekanan darah kan'
aku angguk je..
'takpelah dah dorang suruh amik kita buat jelah'
then aku gi toilet n antar sample dekat counter darah tadi..
then amik pulak blood pressure..


tangan kiri aku rasa lenguh sangat time nih..
so check semua dah ok..
'result harini ok.. tapi selang sehari kena mai klinik balik na'
meaning this friday..
'lepas tuh hari ahad dan seterusnya sampai hari check dgn doc'
aku bagitau le aku nak balik kampung..
'ala klinik kerajaan ni ada satu Malaysia.. kat mana pun boleh buat'
ler gitu pulak dah jawapannya..




then terus balik semula ke sekolah..
waktu nih badan aku dah rasa letih semacam..
sampai sekolah terus gi kantin n makan..
pedas pulak sambal aritu..

sempat masuk kelas2 aku..
then balik..
sampai rumah terus flat..
walaupun belum solat Zuhur tapi aku baring jugak sekejap..
sebab mmg rasa letih sesangat... ditambah dengan sakit perut..


sedar2 dah kul 3 lebih.. ada latihan rumah sukan..
tapi badan aku tak bermaya sangat.. so sms orang2 tertentu maklumkan
ketidakhadiran aku.. hope they understand..

lepas mandi n solat aku sambung baring lagi..
twin pun aku minta Hn gi amik..

aku cuma dengar Hn pesan dekat twin..
'jgn kacau mama ye.. mama penat sangat tuh'
aku juga sedar dorang masuk dalam blik tgk aku then terus gi depan
tengok tv




sorry mama letih sesangat



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..