Skip to main content

Problem - part 2

so memula tuh.. 
aku tanya ler dulu pasal mcm mana anak dia dekat pra..
yolah time tu dia nak menulis pe tah kat buku pink aku tuh..

then sembang2 skit..
idakler dia bercakap pasal berat badan aku..
tup2... aku pun tanya..


'tadi nurse kat luar tu cakap berat saya naik banyak.. betul ke'
then baru dia check balik previous weight dengan yang current..
lorrr aku ingatkan dia perasaan.. ropanya idak..
mujur aku tanya...

'a'ah le.. berat naik banyak nih..'
'lalu makan ker'
aku bagitau aku macam cam biasa jer..
aku cuma makan nasi sekali jer sehari..
sebab malam mmg aku tak selera nak makan nasi..
between that adalah aku makan kuih ke.. roti ker..

'yelah berat ni sepatutnya naik dalam sekilo lebih jer..'
'ni dah sampai 3 kg nih'
then dia mula tanya nurse sorang lagi yang dalam bilik tuh..
aku pulak dah mula risau sikit..
pe masalah laks nih..


aku tanya dia..
naper ye berat boleh jadi gini..
mmg bermasalah ke kalau berat bada naik sangat cam gini..
'takut ada masalah air ketuban lebih ada masalah lain jer'
'tapi tekanan darah semua ok kan'
lorrr dia tanya aku pulak.. dia yang dok pegang buku tuh..


then dia bgtau kena refer doktor..
hehe..
bulan lepas datang pun refer doc jugak.. masa tuh sebab aku
batuk n sakit tekak..
ni refer sebab over weight pulak..
takpelah..
aku tengok jam dah kul 10..
'biar doc yang check ler.. kang tak refer jadi masalah kemudian hari
susah pulak'..
adoiiii ayat dia.. merunsingkan betul..



so kuar le balik n tunggu di luar..
sempat sms Hn bagitau tapi no reply..
busy kot..


tiba masa aku jumpa doc...
dia belek2 previous notes then dia tanya kondisi aku..

aku cakap aku ok jer cuma mmg rasalah badan aku berat sikit..
takde apa penjelasan yang aku dapat berkaitan masalah nih..
cuma dia suggest tuk check kandungan gula dalam darah n tekanan darah..
so esok aku kena pi klinik lagi...
lepas tuh dia pas aku dekat sorang staff nurse nih..

baik jer.. India orangnya..
lagi banyak pulak info yang dia bgtau aku dari doc tadi..
dia cakap Hb aku pun dah mula menurun..
setakat ni ok lagi.. cuma dia risau sebab aku belum pun 5 bulan.
tapi Hb dah turun ke angka 11.9...
aku dengar bertambah risau..
dia pesan banyak makan lauk.. especially tuk tambah Hb..
selain tuh adalah lagi info2 tambahan dia maklumkan..
mmg aku cepat letih sekarang.. buat kerja lebih sikit mulalah rasa penat..
dan itu mmg satu simptom kurangnya Hb dalam badan..









Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...