Skip to main content

Problem - part 2

so memula tuh.. 
aku tanya ler dulu pasal mcm mana anak dia dekat pra..
yolah time tu dia nak menulis pe tah kat buku pink aku tuh..

then sembang2 skit..
idakler dia bercakap pasal berat badan aku..
tup2... aku pun tanya..


'tadi nurse kat luar tu cakap berat saya naik banyak.. betul ke'
then baru dia check balik previous weight dengan yang current..
lorrr aku ingatkan dia perasaan.. ropanya idak..
mujur aku tanya...

'a'ah le.. berat naik banyak nih..'
'lalu makan ker'
aku bagitau aku macam cam biasa jer..
aku cuma makan nasi sekali jer sehari..
sebab malam mmg aku tak selera nak makan nasi..
between that adalah aku makan kuih ke.. roti ker..

'yelah berat ni sepatutnya naik dalam sekilo lebih jer..'
'ni dah sampai 3 kg nih'
then dia mula tanya nurse sorang lagi yang dalam bilik tuh..
aku pulak dah mula risau sikit..
pe masalah laks nih..


aku tanya dia..
naper ye berat boleh jadi gini..
mmg bermasalah ke kalau berat bada naik sangat cam gini..
'takut ada masalah air ketuban lebih ada masalah lain jer'
'tapi tekanan darah semua ok kan'
lorrr dia tanya aku pulak.. dia yang dok pegang buku tuh..


then dia bgtau kena refer doktor..
hehe..
bulan lepas datang pun refer doc jugak.. masa tuh sebab aku
batuk n sakit tekak..
ni refer sebab over weight pulak..
takpelah..
aku tengok jam dah kul 10..
'biar doc yang check ler.. kang tak refer jadi masalah kemudian hari
susah pulak'..
adoiiii ayat dia.. merunsingkan betul..



so kuar le balik n tunggu di luar..
sempat sms Hn bagitau tapi no reply..
busy kot..


tiba masa aku jumpa doc...
dia belek2 previous notes then dia tanya kondisi aku..

aku cakap aku ok jer cuma mmg rasalah badan aku berat sikit..
takde apa penjelasan yang aku dapat berkaitan masalah nih..
cuma dia suggest tuk check kandungan gula dalam darah n tekanan darah..
so esok aku kena pi klinik lagi...
lepas tuh dia pas aku dekat sorang staff nurse nih..

baik jer.. India orangnya..
lagi banyak pulak info yang dia bgtau aku dari doc tadi..
dia cakap Hb aku pun dah mula menurun..
setakat ni ok lagi.. cuma dia risau sebab aku belum pun 5 bulan.
tapi Hb dah turun ke angka 11.9...
aku dengar bertambah risau..
dia pesan banyak makan lauk.. especially tuk tambah Hb..
selain tuh adalah lagi info2 tambahan dia maklumkan..
mmg aku cepat letih sekarang.. buat kerja lebih sikit mulalah rasa penat..
dan itu mmg satu simptom kurangnya Hb dalam badan..









Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…