Skip to main content

Problem - part 3

so pas dah setel check segala..
aku dapat ler senarai appointment tuk esok n on the 29th..

untuk esok..
malam ni aku kena puasa start kul 10 malam..
sebab esok dorang nak buat ujian glukos dalam darah..
(amik darah lagi)..

then selang sehari kena pi lagi check tekanan darah..
huhu..
tak kisah lah janji aku tahu kondisi aku yang terkini..
harapan aku agar apa pun masalahnya biarlah dekat aku jer..
jgn dekat baby aku..
hopefully semuanya ok..





sampai je sekolah aku terus makan..
lapar sangat..
yolah dah kul 11 belum makan lagi..
pagi tadi cuma makan cereal n minum susu jer..
masa makan tuh dorang bagitau ada kenduri nasi ayam dkt bilik guru..
takpelah aku dah makan pun masa tuh..
hehe..

sempat ler aku sms Hn bagitau dah sampai sekolah..
then sms pulak sorang akak cikgu sekolah jugak..
yang baru pas bersalin bgtau apa yang berlaku..
dia kata selamat minum air glukos..
(erksss tak sedap ke weii)..
then sempat lagi bagitau berat tu sebab twin lagi kot..


kengkawan kat sekolah ramai yg dok berbunyi kata twin lagi kot..
(orang kata apa yang kita cakap ni doa kan)..
yeke twin lagi..
kalau betul alhamdulillah..
kalau tak pun aku syukur jugak..
doa aku sekarang hanyalah kesihatan aku baik dan bayi yang aku kandung juga
sihat hendaknya...




baru je baca blog bie..
ropanya she is pregnant..
but the way she found out..
agak mencemaskan..
dahler di tempat orang masa tuh..
siap2 sakit2 bagai..
adoiiii sian dkat bie..
kuatkan semangat ye..


Comments

  1. time ena dulu berat ena lebih sgt sbb air ketuban ena byk sgt, kena refer kat doc gak..

    psl hb rendah tu iena kena la bykkan mkn sayur hijau..klu blh air teh jgn minum sgt skang nie..sbb air teh akan meneutralkan blk semua ubat n zat2 mknan yg kita mkn sblm nie..

    harap hari nie iena jumpa doc akan selamat semuanya :D

    ReplyDelete
  2. salam singgah.... kita add link yea... kalu rhajin meh la singgah umah kita nurulsharul.blogspot.com.... tahniah.... air gula tue laa paling x suka bila ngandung...:P

    ReplyDelete
  3. Ena: tulah dorang ada jugak cakap pasal air ketuban lebih.. tapi ntahler.. tunggu 29 ler baru tau keputusannya... so far dah minum air glukos tu.. ok jer

    Nurul: thanks for visiting.. datangler lagi.. isnyaallah nanti kita pi singgah umah Nurul ye

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…