Skip to main content

Problem - part 3

so pas dah setel check segala..
aku dapat ler senarai appointment tuk esok n on the 29th..

untuk esok..
malam ni aku kena puasa start kul 10 malam..
sebab esok dorang nak buat ujian glukos dalam darah..
(amik darah lagi)..

then selang sehari kena pi lagi check tekanan darah..
huhu..
tak kisah lah janji aku tahu kondisi aku yang terkini..
harapan aku agar apa pun masalahnya biarlah dekat aku jer..
jgn dekat baby aku..
hopefully semuanya ok..





sampai je sekolah aku terus makan..
lapar sangat..
yolah dah kul 11 belum makan lagi..
pagi tadi cuma makan cereal n minum susu jer..
masa makan tuh dorang bagitau ada kenduri nasi ayam dkt bilik guru..
takpelah aku dah makan pun masa tuh..
hehe..

sempat ler aku sms Hn bagitau dah sampai sekolah..
then sms pulak sorang akak cikgu sekolah jugak..
yang baru pas bersalin bgtau apa yang berlaku..
dia kata selamat minum air glukos..
(erksss tak sedap ke weii)..
then sempat lagi bagitau berat tu sebab twin lagi kot..


kengkawan kat sekolah ramai yg dok berbunyi kata twin lagi kot..
(orang kata apa yang kita cakap ni doa kan)..
yeke twin lagi..
kalau betul alhamdulillah..
kalau tak pun aku syukur jugak..
doa aku sekarang hanyalah kesihatan aku baik dan bayi yang aku kandung juga
sihat hendaknya...




baru je baca blog bie..
ropanya she is pregnant..
but the way she found out..
agak mencemaskan..
dahler di tempat orang masa tuh..
siap2 sakit2 bagai..
adoiiii sian dkat bie..
kuatkan semangat ye..


Comments

  1. time ena dulu berat ena lebih sgt sbb air ketuban ena byk sgt, kena refer kat doc gak..

    psl hb rendah tu iena kena la bykkan mkn sayur hijau..klu blh air teh jgn minum sgt skang nie..sbb air teh akan meneutralkan blk semua ubat n zat2 mknan yg kita mkn sblm nie..

    harap hari nie iena jumpa doc akan selamat semuanya :D

    ReplyDelete
  2. salam singgah.... kita add link yea... kalu rhajin meh la singgah umah kita nurulsharul.blogspot.com.... tahniah.... air gula tue laa paling x suka bila ngandung...:P

    ReplyDelete
  3. Ena: tulah dorang ada jugak cakap pasal air ketuban lebih.. tapi ntahler.. tunggu 29 ler baru tau keputusannya... so far dah minum air glukos tu.. ok jer

    Nurul: thanks for visiting.. datangler lagi.. isnyaallah nanti kita pi singgah umah Nurul ye

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata