Skip to main content

Problem - part 3

so pas dah setel check segala..
aku dapat ler senarai appointment tuk esok n on the 29th..

untuk esok..
malam ni aku kena puasa start kul 10 malam..
sebab esok dorang nak buat ujian glukos dalam darah..
(amik darah lagi)..

then selang sehari kena pi lagi check tekanan darah..
huhu..
tak kisah lah janji aku tahu kondisi aku yang terkini..
harapan aku agar apa pun masalahnya biarlah dekat aku jer..
jgn dekat baby aku..
hopefully semuanya ok..





sampai je sekolah aku terus makan..
lapar sangat..
yolah dah kul 11 belum makan lagi..
pagi tadi cuma makan cereal n minum susu jer..
masa makan tuh dorang bagitau ada kenduri nasi ayam dkt bilik guru..
takpelah aku dah makan pun masa tuh..
hehe..

sempat ler aku sms Hn bagitau dah sampai sekolah..
then sms pulak sorang akak cikgu sekolah jugak..
yang baru pas bersalin bgtau apa yang berlaku..
dia kata selamat minum air glukos..
(erksss tak sedap ke weii)..
then sempat lagi bagitau berat tu sebab twin lagi kot..


kengkawan kat sekolah ramai yg dok berbunyi kata twin lagi kot..
(orang kata apa yang kita cakap ni doa kan)..
yeke twin lagi..
kalau betul alhamdulillah..
kalau tak pun aku syukur jugak..
doa aku sekarang hanyalah kesihatan aku baik dan bayi yang aku kandung juga
sihat hendaknya...




baru je baca blog bie..
ropanya she is pregnant..
but the way she found out..
agak mencemaskan..
dahler di tempat orang masa tuh..
siap2 sakit2 bagai..
adoiiii sian dkat bie..
kuatkan semangat ye..


Comments

  1. time ena dulu berat ena lebih sgt sbb air ketuban ena byk sgt, kena refer kat doc gak..

    psl hb rendah tu iena kena la bykkan mkn sayur hijau..klu blh air teh jgn minum sgt skang nie..sbb air teh akan meneutralkan blk semua ubat n zat2 mknan yg kita mkn sblm nie..

    harap hari nie iena jumpa doc akan selamat semuanya :D

    ReplyDelete
  2. salam singgah.... kita add link yea... kalu rhajin meh la singgah umah kita nurulsharul.blogspot.com.... tahniah.... air gula tue laa paling x suka bila ngandung...:P

    ReplyDelete
  3. Ena: tulah dorang ada jugak cakap pasal air ketuban lebih.. tapi ntahler.. tunggu 29 ler baru tau keputusannya... so far dah minum air glukos tu.. ok jer

    Nurul: thanks for visiting.. datangler lagi.. isnyaallah nanti kita pi singgah umah Nurul ye

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...