Skip to main content

Problem....

hi all..
seperti yang aku bgtau aku ada check up arini...
so kul 8 pagi tadi aku pun gi ke klinik dengan drive GL..

aku sampai orang dah agak ramai tapi takpelah
sebab aku dah pun maklum kat sekolah yang aku akan lewat
sikit sebab gi klinik...


so rutinnya cam biasalah..
cek air kencing.. then timbang berat..
2 kali aku kena timbang sebab nak kepastian..
nurse tu heran sebab pa berat aku naik banyak sangat..
aku pun terus cam confuse seketika..

so takpe dia check pulak tekanan darah..
ok jer...
so utk pengetahuan korang..
last month berat aku adalah 64kg..
n this month berat aku sudah naik 3 kg..

mmg aku pun rasa aku semakin berisi n berat..
so memandangkan nurse tu pun takde cakap pape lagi
n terus jer suruh aku gi amik darah..

proses amik darah pun ok..
tunggu lagi..
masa nih dah kul 9 lebih..

mmg orang ramai tul..
then giliran aku pun tiba..
masa tu Hn pun sempat antar capati tuk sarapan pagi aku..
tapi aku tapaukan jer tuk dibwa ke sekolah..
mujur pagi sebelum kuar aku sempat makan cereal n minum susu..



k..
dah masuk bilik..
nurse tuh suruh aku baring sebab dia nak check perut aku..
hehe sempat lagi bagitau aku yang anak dia pra sekolah sama ngan twin..
then dia cakap.. 
'jgn buat keras perut nih, nanti susah saya nak ukur'
aku senyum jer.. sorry tapi aku geli sikit n rasa sakit masa dia
dok picit2 tuh..
then dia ukur segala bagai..
kiranya ukuran tinggi rahim aku sekarang dah 21 cm..

pastu dia suruh aku turun dari katil tuh..
utk sesi temubual pulak...









Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..