Skip to main content

Problem....

hi all..
seperti yang aku bgtau aku ada check up arini...
so kul 8 pagi tadi aku pun gi ke klinik dengan drive GL..

aku sampai orang dah agak ramai tapi takpelah
sebab aku dah pun maklum kat sekolah yang aku akan lewat
sikit sebab gi klinik...


so rutinnya cam biasalah..
cek air kencing.. then timbang berat..
2 kali aku kena timbang sebab nak kepastian..
nurse tu heran sebab pa berat aku naik banyak sangat..
aku pun terus cam confuse seketika..

so takpe dia check pulak tekanan darah..
ok jer...
so utk pengetahuan korang..
last month berat aku adalah 64kg..
n this month berat aku sudah naik 3 kg..

mmg aku pun rasa aku semakin berisi n berat..
so memandangkan nurse tu pun takde cakap pape lagi
n terus jer suruh aku gi amik darah..

proses amik darah pun ok..
tunggu lagi..
masa nih dah kul 9 lebih..

mmg orang ramai tul..
then giliran aku pun tiba..
masa tu Hn pun sempat antar capati tuk sarapan pagi aku..
tapi aku tapaukan jer tuk dibwa ke sekolah..
mujur pagi sebelum kuar aku sempat makan cereal n minum susu..



k..
dah masuk bilik..
nurse tuh suruh aku baring sebab dia nak check perut aku..
hehe sempat lagi bagitau aku yang anak dia pra sekolah sama ngan twin..
then dia cakap.. 
'jgn buat keras perut nih, nanti susah saya nak ukur'
aku senyum jer.. sorry tapi aku geli sikit n rasa sakit masa dia
dok picit2 tuh..
then dia ukur segala bagai..
kiranya ukuran tinggi rahim aku sekarang dah 21 cm..

pastu dia suruh aku turun dari katil tuh..
utk sesi temubual pulak...









Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…