Skip to main content

Problem....

hi all..
seperti yang aku bgtau aku ada check up arini...
so kul 8 pagi tadi aku pun gi ke klinik dengan drive GL..

aku sampai orang dah agak ramai tapi takpelah
sebab aku dah pun maklum kat sekolah yang aku akan lewat
sikit sebab gi klinik...


so rutinnya cam biasalah..
cek air kencing.. then timbang berat..
2 kali aku kena timbang sebab nak kepastian..
nurse tu heran sebab pa berat aku naik banyak sangat..
aku pun terus cam confuse seketika..

so takpe dia check pulak tekanan darah..
ok jer...
so utk pengetahuan korang..
last month berat aku adalah 64kg..
n this month berat aku sudah naik 3 kg..

mmg aku pun rasa aku semakin berisi n berat..
so memandangkan nurse tu pun takde cakap pape lagi
n terus jer suruh aku gi amik darah..

proses amik darah pun ok..
tunggu lagi..
masa nih dah kul 9 lebih..

mmg orang ramai tul..
then giliran aku pun tiba..
masa tu Hn pun sempat antar capati tuk sarapan pagi aku..
tapi aku tapaukan jer tuk dibwa ke sekolah..
mujur pagi sebelum kuar aku sempat makan cereal n minum susu..



k..
dah masuk bilik..
nurse tuh suruh aku baring sebab dia nak check perut aku..
hehe sempat lagi bagitau aku yang anak dia pra sekolah sama ngan twin..
then dia cakap.. 
'jgn buat keras perut nih, nanti susah saya nak ukur'
aku senyum jer.. sorry tapi aku geli sikit n rasa sakit masa dia
dok picit2 tuh..
then dia ukur segala bagai..
kiranya ukuran tinggi rahim aku sekarang dah 21 cm..

pastu dia suruh aku turun dari katil tuh..
utk sesi temubual pulak...









Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...