Skip to main content

Sepetang di Arau....


apa ye nak tulis nih

owh tadi petang pas Zuhur aku bawak twin kuar jap..
nak gi carik bebarang tuk kelas aku..
sesambil tuh boleh ler rehatkan minda aku di luar pulak kan...


lagipun sian no aku tengok kembar aku asyik terperap dalam rumah..
ulang alik dok tengok channel PHDC n Cartoon Network tuh..
aku pun dah jemu...


so kami ke kedai stationeries yang selalu Hn singgah...
kalau dia ada pape tuk diphotocopy...
mulanya aku ingat nak suruh dorang photocopy my class timetable to size a3..
tapi bila pk balik kang nanti kena isi jadual besa yang disediakan oleh office
so aku batalkan niat tuh..
aku cuma beli plastic cover tuk meja, some color paper for the bulletin board
n other related tools for the class...

since aku cikgu kelas tuk 3 Arif so aku rasa tak salah aku
sediakan sikit bebarang keperluan kelas...
otak aku mmg plan mcam2 nak sedia dalam kelas
cuma aku takut aku tak cukup tenaga tuk buat semua tuh...

yolah kalau budak tuh dah besa lain citernya
nih nak suruh balut meja pun tunggang langgang
camner ler aku nak harap suruh buat mural semua dalam kelas...


so biarlah aku buat pelan2....

plan nanti nak buat kutipan tuk keceriaan kelas...


owhhh
Isnin ni dah sekolah semula....

Comments

  1. mcm mls la tu nak g keja erk..lg2 tgh sarat kan..teringat time sek dulu balut meja guna pembalut..letak gambo2 artis yg minat gila..rindu time sek

    ReplyDelete
  2. Ena.. yolah dulu pun suka benor main balut2 nih..
    skrg kena tolong balut pulak kat budak.. haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...