Skip to main content

so here goes..


apa benda yang aku buat arinih..
haha..
banyak wooo..

seawal pagi tadi dah mula kemas2 rumah..
basuh baju n sidai..
memandangkan Hn ada meeting so idak ler dapat dia menolong..

then around 2 pm..
kami sekeluarga ke satu wedding yang agak grand..
haha..
kawan sekolah Hn...
kawin dengan awek lama dia dah dekat 14 tahun dorang kawan..
kiranya menurut Hn awek tuh..
dulunya adik angkat Hn..
dia yang rekemenkan dekat kawan lelaki dia tuh..

syukurlah dorang pun dah selamat diijabkabulkan..
aku suka tengok wedding nih sebab..
very nice and simple jer..
tapi grand..
bagi akulah kan..



tak sempat aku nak amik gambar banyak2 lagi especially ngan pengantin
sebabnya we are expecting my uncle to arrive from Bangi..
so kelam kabut ler skit memandangkan umah pun belum abis kemas..
(tu pun kemarin dah amik Indon minta kemas kan rumah)
okeh nih gambar the twin masa kenduri tuh
pas dah sampai umah.. then sambung kemas rumah..
hehe.. sebenarnya kami mengubahsuai kedudukan perabot alkisahnya..
tu pasal tak siap2 mengemas..
yelah nak siapkan bilik tuk twin..
so dengan harapan pasni twin akan tido di bilik dorang sendiri..
dah alang2 kemas bilik dorang so kemas ler sekali..
living room n oso the dining room..
sebelum nih makan sokmo kat ruang tamu
walaupun ada meja makan semua kan..
tapi tulah semua makan nak ngadap tv..
tapi tadi dah berlaku perubahan..
makan di ruang makan..
haha..
nilah hasilnya.. tapi belum siap lagi masa amik gambar nih...
sekarang dah kemas so cam lega sikit..
sampai sakit kaki2 punyalah pulun aku dok buat kerja..
hopefully baby aku okeh..
then pastu time tuk masak pulak..
yelah orang nak datang kan..
Hn dah cakap masak simple jer.. 
so aku decide tuk buat tomyam ayam, goreng udang n goreng ikan..
haha so simple..
(aku kan tak pandai masak)
ignore the bground of the pictures cause its not related at all...
then Hn dapat call..
it's from my uncle..
saying that he cannot make it due to his BIL passed away..
innalillah...
so mujur ler Hn dapat call tu awal n aku belum sempat masak beria..
apapun aku doakan my uncle n family had a safe trip back sebab masa 
call tuh dorang dah pun sampai Bukit Merah..
takpelah..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…