Skip to main content

so here goes..


apa benda yang aku buat arinih..
haha..
banyak wooo..

seawal pagi tadi dah mula kemas2 rumah..
basuh baju n sidai..
memandangkan Hn ada meeting so idak ler dapat dia menolong..

then around 2 pm..
kami sekeluarga ke satu wedding yang agak grand..
haha..
kawan sekolah Hn...
kawin dengan awek lama dia dah dekat 14 tahun dorang kawan..
kiranya menurut Hn awek tuh..
dulunya adik angkat Hn..
dia yang rekemenkan dekat kawan lelaki dia tuh..

syukurlah dorang pun dah selamat diijabkabulkan..
aku suka tengok wedding nih sebab..
very nice and simple jer..
tapi grand..
bagi akulah kan..



tak sempat aku nak amik gambar banyak2 lagi especially ngan pengantin
sebabnya we are expecting my uncle to arrive from Bangi..
so kelam kabut ler skit memandangkan umah pun belum abis kemas..
(tu pun kemarin dah amik Indon minta kemas kan rumah)
okeh nih gambar the twin masa kenduri tuh
pas dah sampai umah.. then sambung kemas rumah..
hehe.. sebenarnya kami mengubahsuai kedudukan perabot alkisahnya..
tu pasal tak siap2 mengemas..
yelah nak siapkan bilik tuk twin..
so dengan harapan pasni twin akan tido di bilik dorang sendiri..
dah alang2 kemas bilik dorang so kemas ler sekali..
living room n oso the dining room..
sebelum nih makan sokmo kat ruang tamu
walaupun ada meja makan semua kan..
tapi tulah semua makan nak ngadap tv..
tapi tadi dah berlaku perubahan..
makan di ruang makan..
haha..
nilah hasilnya.. tapi belum siap lagi masa amik gambar nih...
sekarang dah kemas so cam lega sikit..
sampai sakit kaki2 punyalah pulun aku dok buat kerja..
hopefully baby aku okeh..
then pastu time tuk masak pulak..
yelah orang nak datang kan..
Hn dah cakap masak simple jer.. 
so aku decide tuk buat tomyam ayam, goreng udang n goreng ikan..
haha so simple..
(aku kan tak pandai masak)
ignore the bground of the pictures cause its not related at all...
then Hn dapat call..
it's from my uncle..
saying that he cannot make it due to his BIL passed away..
innalillah...
so mujur ler Hn dapat call tu awal n aku belum sempat masak beria..
apapun aku doakan my uncle n family had a safe trip back sebab masa 
call tuh dorang dah pun sampai Bukit Merah..
takpelah..

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…