Skip to main content

tomorrow is a BIG day...


memandangkan esok twin dah nak ke pre school..
so the following are thing to check...

1. school bags..

ada 2 versi.. satu tuk ke pra sekolah

n the other one is for them after 1130..

memandangkan pra sekolah abis kul 1130 so me n Hn decided to send them to

their previous nursery/school..
boleh ler dorang lepak2 sambil belajar pape yang patut..
mengaji ke doa2 harian ker..


status: checked

2. school uniform..

dah siap gosok petang tadi..

huhu..
tengok sekali cam besar le pulak bajunya..
tapi takpelah..
nak pakai pun on Monday jer..

status: checked

3. baju di Pasti..


pun dah masuk dalam beg ke 2..
siap sekali ngan towel...
sebab dorang mmg bagi mandi kat situ..
so senang sikit..
takdelah lewat sangat dorang mandi lepas balik sekolah..

status : checked

4. shoes..


juga sudah siap ngan socks sekali..
siap dah menerai dah pun tadi..
haha..



aku siap label dalam kasut dorang nama..
sebabnya dah dok tengok selalu ada jer kes tertukar kasut kat sek aku..

so hopefully dorang takkan tertukar kasut..

sebab susahnya aku tengokkan situasi tuh..

status : checked

5. stationeries


aritu masa beli.. kami beli yang siap dalam file folder..
semua ada kotak pensel, pemadam, pensil dan sebagainya..
so senang..
Hn dah transfer semua masuk dalam kotak pensel..
then terus masuk dalam bag..
including their color pencil...

status : checked

so now they are off to bed.. risau takut tak leh bangun awal..
yelah masa cuti nih asyik bangun lambat jer..
especially Adriana..

n owh.. esok Hn yg akan uruskan the twin ke sekolah..
my tugas is to pick them after school (Pasti)
hopefully dorang akan ok di sekolah esok..

huhu my lil kids..
dah masuk pre school..
cuak ler pulak..

Comments

  1. bestnye....biler anak2 membesar depan mate kite ekh.... sob..sob..sob...

    ReplyDelete
  2. sis, you ke yg reserved tudung? leh tak email me at tokeikedai@gmail.com

    thanks:)

    ReplyDelete
  3. to kak long: sabar ye kak long.. insyaallah nanti masa kak long pula.. pape pun yang penting dorang kenal mak bapak dorang n faham apa yang kita buat demi kebahagiaan dorang cukup ler..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…