Skip to main content

tomorrow is a BIG day...


memandangkan esok twin dah nak ke pre school..
so the following are thing to check...

1. school bags..

ada 2 versi.. satu tuk ke pra sekolah

n the other one is for them after 1130..

memandangkan pra sekolah abis kul 1130 so me n Hn decided to send them to

their previous nursery/school..
boleh ler dorang lepak2 sambil belajar pape yang patut..
mengaji ke doa2 harian ker..


status: checked

2. school uniform..

dah siap gosok petang tadi..

huhu..
tengok sekali cam besar le pulak bajunya..
tapi takpelah..
nak pakai pun on Monday jer..

status: checked

3. baju di Pasti..


pun dah masuk dalam beg ke 2..
siap sekali ngan towel...
sebab dorang mmg bagi mandi kat situ..
so senang sikit..
takdelah lewat sangat dorang mandi lepas balik sekolah..

status : checked

4. shoes..


juga sudah siap ngan socks sekali..
siap dah menerai dah pun tadi..
haha..



aku siap label dalam kasut dorang nama..
sebabnya dah dok tengok selalu ada jer kes tertukar kasut kat sek aku..

so hopefully dorang takkan tertukar kasut..

sebab susahnya aku tengokkan situasi tuh..

status : checked

5. stationeries


aritu masa beli.. kami beli yang siap dalam file folder..
semua ada kotak pensel, pemadam, pensil dan sebagainya..
so senang..
Hn dah transfer semua masuk dalam kotak pensel..
then terus masuk dalam bag..
including their color pencil...

status : checked

so now they are off to bed.. risau takut tak leh bangun awal..
yelah masa cuti nih asyik bangun lambat jer..
especially Adriana..

n owh.. esok Hn yg akan uruskan the twin ke sekolah..
my tugas is to pick them after school (Pasti)
hopefully dorang akan ok di sekolah esok..

huhu my lil kids..
dah masuk pre school..
cuak ler pulak..

Comments

  1. bestnye....biler anak2 membesar depan mate kite ekh.... sob..sob..sob...

    ReplyDelete
  2. sis, you ke yg reserved tudung? leh tak email me at tokeikedai@gmail.com

    thanks:)

    ReplyDelete
  3. to kak long: sabar ye kak long.. insyaallah nanti masa kak long pula.. pape pun yang penting dorang kenal mak bapak dorang n faham apa yang kita buat demi kebahagiaan dorang cukup ler..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...