Skip to main content

tomorrow is a BIG day...


memandangkan esok twin dah nak ke pre school..
so the following are thing to check...

1. school bags..

ada 2 versi.. satu tuk ke pra sekolah

n the other one is for them after 1130..

memandangkan pra sekolah abis kul 1130 so me n Hn decided to send them to

their previous nursery/school..
boleh ler dorang lepak2 sambil belajar pape yang patut..
mengaji ke doa2 harian ker..


status: checked

2. school uniform..

dah siap gosok petang tadi..

huhu..
tengok sekali cam besar le pulak bajunya..
tapi takpelah..
nak pakai pun on Monday jer..

status: checked

3. baju di Pasti..


pun dah masuk dalam beg ke 2..
siap sekali ngan towel...
sebab dorang mmg bagi mandi kat situ..
so senang sikit..
takdelah lewat sangat dorang mandi lepas balik sekolah..

status : checked

4. shoes..


juga sudah siap ngan socks sekali..
siap dah menerai dah pun tadi..
haha..



aku siap label dalam kasut dorang nama..
sebabnya dah dok tengok selalu ada jer kes tertukar kasut kat sek aku..

so hopefully dorang takkan tertukar kasut..

sebab susahnya aku tengokkan situasi tuh..

status : checked

5. stationeries


aritu masa beli.. kami beli yang siap dalam file folder..
semua ada kotak pensel, pemadam, pensil dan sebagainya..
so senang..
Hn dah transfer semua masuk dalam kotak pensel..
then terus masuk dalam bag..
including their color pencil...

status : checked

so now they are off to bed.. risau takut tak leh bangun awal..
yelah masa cuti nih asyik bangun lambat jer..
especially Adriana..

n owh.. esok Hn yg akan uruskan the twin ke sekolah..
my tugas is to pick them after school (Pasti)
hopefully dorang akan ok di sekolah esok..

huhu my lil kids..
dah masuk pre school..
cuak ler pulak..

Comments

  1. bestnye....biler anak2 membesar depan mate kite ekh.... sob..sob..sob...

    ReplyDelete
  2. sis, you ke yg reserved tudung? leh tak email me at tokeikedai@gmail.com

    thanks:)

    ReplyDelete
  3. to kak long: sabar ye kak long.. insyaallah nanti masa kak long pula.. pape pun yang penting dorang kenal mak bapak dorang n faham apa yang kita buat demi kebahagiaan dorang cukup ler..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..