Skip to main content

aktip ler baby aku nih..




salam...

eh korang....
apa ek..
aku nak tulis...

owh ye..
pasal baby dalam perut aku nih..

hehe sekarang kan aku baru je 5 bulan lebih dah nak masuk 6 ler minggu depan..
so kan..
setakat harini...
aku rasa pergerakan baby aku amatler aktip..

semedang jer aku rasa baby dok bermain2 kat dalam perut aku..
hehe..
mcam sekrang tengah aku menaip nih..
boleh rsa dia dok tendang2 sana sini..
hehe..
aku suka tapi kekadang tuh sakit sikit bila dia mula bergerak..

papepun..
rasa cam penuh jer perut aku sekarang nih..
serious..
dekat sekolah pun..
ramai yang cakap perut aku lagi besar dari
perut sorang lagi akak yang dah 9 bulan..
akak tuh menunggu hari jer...
tapi kecik jer...
(idakler kecik sangat.. cumanya perut aku lagi besar dari dia)

camner tuh...

ish kalau ler aku ada scanner kan..
nak jer aku scan perut aku tiap kali baby aku gerak..
aku nak tengok apa lah si kecik aku buat dalam perut tuh...
apapun aku mendoakan yang terbaik buat anak kecil aku nih..
tak lupa jugak buat adriana n annisa...



Comments

  1. hehe.. best kan.. bila baby dok tendang2 cenntu... mima dah scan ke bby apa? minta2ler bby boy..

    take care yerk...

    ReplyDelete
  2. rasa senak sgt bila bby tendangkan..tapi kan seronok sgt bila dpt rasa pergerakan bby kita kan :D

    ReplyDelete
  3. Eera... dah scan itu hari tapi tak nampak pun jantina baby sebab masa tuh kecik lagi baru baper bulan ek...
    insyaalah nanti bila dah scan iena bagitau... haha..

    best mmg best tapi erksss terkedu jugak kadang tuh...

    Ena... tulah pasal... senak semacam jer... tambah2 kalau kekadang tuh di mengeliat ke apa.. rasa keras jer dalam perut... adehhh..

    tapi cam best jer bila rasa pergerakan dia

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…