Skip to main content

apa aku nak buat ...




adehhh cam takde mende lak nak buat kat umah nih...
kalau badan aku kuat sikit nak jer aku kemas sikit2..

tapi idakler dapat nak buat gitu..
(eh bukan ler sampai nak angkat kain pun tak larat)
buat jugak tapi sikit2 ler..

so apa aku buat..
selain blog surfing..
aku mencari newborn checklist..
yolah..
dah 6 tahun aku tinggalkan pengalaman pertama itu..
so aku mmg kena godek2 carik balik..
what shud i get for my newborn baby..

hehe..
mmg tak banyak benda yang aku plan nak beli...
stroller, katil mmg takdak dalam senarai aku...
sebab yang dulu masih ada...
eh tapi playpen jelah pun
tupun ada dekat Nurul..
boleh guna lg ke Nurul playpen tuh...

stroller yang aku beli dulu pun ok lagi...
ntah kalini akan berguna or tak stroller tuh..
sebab dulu twin..

stroller tuh tdk digunakan sangat...
aku belipun yang second hand jer...

beli dulu yang twin satu... then bila dorang dah besar skit
aku beli pulak satu lagi yang one seater...
hehe...

bukan per aku teringin nak bawak anak gi shopping ke mana2 ke dengan stroller
tapi sampai ke sudah boleh bilang baper kali je guna...

haha..
hopefully akan fully utilize this time around..

nanti aku update checklist tuh ek..

Comments

  1. mcm maner keadaan ari nie..still sengal2 lg ker badan..

    time ena pregnnat dulu kaki ena mmg selalu skt2 mlm lg la selalu cramp..try la pki socks halle nano..link dia:

    http://zh-niceladiesstuff.blogspot.com/

    bila dh pki soks nie mmg lega sgt sbb mcm ada rasa kaki kita kena massege..

    ReplyDelete
  2. yup still lagi cam tu Ena..
    to make it worst asyik dok sakit perut jer..
    tak tau naper...

    malam dah jarang cramp kaki..
    tapi tulah bila nak pijak mesti rasa cam menyucuk jer kat tapak kaki..
    owwwhhhh ada jual produk ek..
    nanti kita gi tengok

    ReplyDelete
  3. nurul ada baby cheklist .. dlm words format .. playpen tu dah tak bleh guna dah sis .. adam dah tak guna pun .. kami plan beli baru jer ganti nanti for ur baby ;-)

    ReplyDelete
  4. Nurul : erksss yeke playpen tuh dah takleh guna... meaning kenalah beli yang baru... hehe... sonoknya tak sabar nak gi shopping barang baby... ada ek checklist tuh.. emailkan yang...

    eh u are planning to buy the playpen for us ker.. hehe.. betul ke nih..

    kak iena malas nak beli baby cot sebab susah nak bawak kalau travel.. tu pasal ingat nak playpen jer...

    hehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...