Skip to main content

apa aku nak buat ...




adehhh cam takde mende lak nak buat kat umah nih...
kalau badan aku kuat sikit nak jer aku kemas sikit2..

tapi idakler dapat nak buat gitu..
(eh bukan ler sampai nak angkat kain pun tak larat)
buat jugak tapi sikit2 ler..

so apa aku buat..
selain blog surfing..
aku mencari newborn checklist..
yolah..
dah 6 tahun aku tinggalkan pengalaman pertama itu..
so aku mmg kena godek2 carik balik..
what shud i get for my newborn baby..

hehe..
mmg tak banyak benda yang aku plan nak beli...
stroller, katil mmg takdak dalam senarai aku...
sebab yang dulu masih ada...
eh tapi playpen jelah pun
tupun ada dekat Nurul..
boleh guna lg ke Nurul playpen tuh...

stroller yang aku beli dulu pun ok lagi...
ntah kalini akan berguna or tak stroller tuh..
sebab dulu twin..

stroller tuh tdk digunakan sangat...
aku belipun yang second hand jer...

beli dulu yang twin satu... then bila dorang dah besar skit
aku beli pulak satu lagi yang one seater...
hehe...

bukan per aku teringin nak bawak anak gi shopping ke mana2 ke dengan stroller
tapi sampai ke sudah boleh bilang baper kali je guna...

haha..
hopefully akan fully utilize this time around..

nanti aku update checklist tuh ek..

Comments

  1. mcm maner keadaan ari nie..still sengal2 lg ker badan..

    time ena pregnnat dulu kaki ena mmg selalu skt2 mlm lg la selalu cramp..try la pki socks halle nano..link dia:

    http://zh-niceladiesstuff.blogspot.com/

    bila dh pki soks nie mmg lega sgt sbb mcm ada rasa kaki kita kena massege..

    ReplyDelete
  2. yup still lagi cam tu Ena..
    to make it worst asyik dok sakit perut jer..
    tak tau naper...

    malam dah jarang cramp kaki..
    tapi tulah bila nak pijak mesti rasa cam menyucuk jer kat tapak kaki..
    owwwhhhh ada jual produk ek..
    nanti kita gi tengok

    ReplyDelete
  3. nurul ada baby cheklist .. dlm words format .. playpen tu dah tak bleh guna dah sis .. adam dah tak guna pun .. kami plan beli baru jer ganti nanti for ur baby ;-)

    ReplyDelete
  4. Nurul : erksss yeke playpen tuh dah takleh guna... meaning kenalah beli yang baru... hehe... sonoknya tak sabar nak gi shopping barang baby... ada ek checklist tuh.. emailkan yang...

    eh u are planning to buy the playpen for us ker.. hehe.. betul ke nih..

    kak iena malas nak beli baby cot sebab susah nak bawak kalau travel.. tu pasal ingat nak playpen jer...

    hehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…