Skip to main content

apa aku nak buat ...




adehhh cam takde mende lak nak buat kat umah nih...
kalau badan aku kuat sikit nak jer aku kemas sikit2..

tapi idakler dapat nak buat gitu..
(eh bukan ler sampai nak angkat kain pun tak larat)
buat jugak tapi sikit2 ler..

so apa aku buat..
selain blog surfing..
aku mencari newborn checklist..
yolah..
dah 6 tahun aku tinggalkan pengalaman pertama itu..
so aku mmg kena godek2 carik balik..
what shud i get for my newborn baby..

hehe..
mmg tak banyak benda yang aku plan nak beli...
stroller, katil mmg takdak dalam senarai aku...
sebab yang dulu masih ada...
eh tapi playpen jelah pun
tupun ada dekat Nurul..
boleh guna lg ke Nurul playpen tuh...

stroller yang aku beli dulu pun ok lagi...
ntah kalini akan berguna or tak stroller tuh..
sebab dulu twin..

stroller tuh tdk digunakan sangat...
aku belipun yang second hand jer...

beli dulu yang twin satu... then bila dorang dah besar skit
aku beli pulak satu lagi yang one seater...
hehe...

bukan per aku teringin nak bawak anak gi shopping ke mana2 ke dengan stroller
tapi sampai ke sudah boleh bilang baper kali je guna...

haha..
hopefully akan fully utilize this time around..

nanti aku update checklist tuh ek..

Comments

  1. mcm maner keadaan ari nie..still sengal2 lg ker badan..

    time ena pregnnat dulu kaki ena mmg selalu skt2 mlm lg la selalu cramp..try la pki socks halle nano..link dia:

    http://zh-niceladiesstuff.blogspot.com/

    bila dh pki soks nie mmg lega sgt sbb mcm ada rasa kaki kita kena massege..

    ReplyDelete
  2. yup still lagi cam tu Ena..
    to make it worst asyik dok sakit perut jer..
    tak tau naper...

    malam dah jarang cramp kaki..
    tapi tulah bila nak pijak mesti rasa cam menyucuk jer kat tapak kaki..
    owwwhhhh ada jual produk ek..
    nanti kita gi tengok

    ReplyDelete
  3. nurul ada baby cheklist .. dlm words format .. playpen tu dah tak bleh guna dah sis .. adam dah tak guna pun .. kami plan beli baru jer ganti nanti for ur baby ;-)

    ReplyDelete
  4. Nurul : erksss yeke playpen tuh dah takleh guna... meaning kenalah beli yang baru... hehe... sonoknya tak sabar nak gi shopping barang baby... ada ek checklist tuh.. emailkan yang...

    eh u are planning to buy the playpen for us ker.. hehe.. betul ke nih..

    kak iena malas nak beli baby cot sebab susah nak bawak kalau travel.. tu pasal ingat nak playpen jer...

    hehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…