Skip to main content

ari Selasa part 2


around 10 am...
Hn datang amik aku kat klinik...
then terus gi Klinik Arau...

macam2 ler Hn dok tanya...
aku cam ala...
nak jawab pun den tak tau...
so sampai dekat Klinik Arau..

aku sempat call sekolah cakap maybe aku tak dapat gi sekolah..
sampai gi je dekat pendaftaran..
cakap referred case dari Klinik Gial..

so tunggu lah lagi...
perut aku dah berkeroncong...
lapar beb....

yolah pagi tadi aku cuma santap roti 2 keping ngan susu..
huhu...
cepatler...








jumpa doktor..
adehhh sungguh tidak mesra alam punya doktor...
aku tau le dah tengah hari...
ko pun dah lapar...
tapi layan ler molek sikit...


masa nih bp aku dah turun sikit...
tapi bila aku cakap aku dok sakit2 kat bahagian bawah tuh..
dia terus cakap nak admit aku kat hospital...
aku cam...
haha.... knp plak kena admit doktor

dia cakap...
'yelah dah ada contraction... wpun mild contraction...
tapi takut nanti premature delivery'


aku cam
biar betul doktor nih.

'tapi doktor saya baru 24 minggu... takkan dah nak bersalin kot'
Hn pun cam dah confuse...

'yelah kalau dah ada sakit2. manalah tau kan kot2 dah nak bersalin'
aku cam senyum2 tak cayalah kan

'eh saya serius nih... ingat main2 ke' doktor tuh cakap..

huhu tension jer aku...
then kami kuar...

dia suruh gi rekod dekat klink ibu dan anak...
aku cakap ngan Hn nak gi toilet...
so dia uruskan..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...