Skip to main content

ari Selasa part 2


around 10 am...
Hn datang amik aku kat klinik...
then terus gi Klinik Arau...

macam2 ler Hn dok tanya...
aku cam ala...
nak jawab pun den tak tau...
so sampai dekat Klinik Arau..

aku sempat call sekolah cakap maybe aku tak dapat gi sekolah..
sampai gi je dekat pendaftaran..
cakap referred case dari Klinik Gial..

so tunggu lah lagi...
perut aku dah berkeroncong...
lapar beb....

yolah pagi tadi aku cuma santap roti 2 keping ngan susu..
huhu...
cepatler...








jumpa doktor..
adehhh sungguh tidak mesra alam punya doktor...
aku tau le dah tengah hari...
ko pun dah lapar...
tapi layan ler molek sikit...


masa nih bp aku dah turun sikit...
tapi bila aku cakap aku dok sakit2 kat bahagian bawah tuh..
dia terus cakap nak admit aku kat hospital...
aku cam...
haha.... knp plak kena admit doktor

dia cakap...
'yelah dah ada contraction... wpun mild contraction...
tapi takut nanti premature delivery'


aku cam
biar betul doktor nih.

'tapi doktor saya baru 24 minggu... takkan dah nak bersalin kot'
Hn pun cam dah confuse...

'yelah kalau dah ada sakit2. manalah tau kan kot2 dah nak bersalin'
aku cam senyum2 tak cayalah kan

'eh saya serius nih... ingat main2 ke' doktor tuh cakap..

huhu tension jer aku...
then kami kuar...

dia suruh gi rekod dekat klink ibu dan anak...
aku cakap ngan Hn nak gi toilet...
so dia uruskan..

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…