Skip to main content

ari Selasa part 2


around 10 am...
Hn datang amik aku kat klinik...
then terus gi Klinik Arau...

macam2 ler Hn dok tanya...
aku cam ala...
nak jawab pun den tak tau...
so sampai dekat Klinik Arau..

aku sempat call sekolah cakap maybe aku tak dapat gi sekolah..
sampai gi je dekat pendaftaran..
cakap referred case dari Klinik Gial..

so tunggu lah lagi...
perut aku dah berkeroncong...
lapar beb....

yolah pagi tadi aku cuma santap roti 2 keping ngan susu..
huhu...
cepatler...








jumpa doktor..
adehhh sungguh tidak mesra alam punya doktor...
aku tau le dah tengah hari...
ko pun dah lapar...
tapi layan ler molek sikit...


masa nih bp aku dah turun sikit...
tapi bila aku cakap aku dok sakit2 kat bahagian bawah tuh..
dia terus cakap nak admit aku kat hospital...
aku cam...
haha.... knp plak kena admit doktor

dia cakap...
'yelah dah ada contraction... wpun mild contraction...
tapi takut nanti premature delivery'


aku cam
biar betul doktor nih.

'tapi doktor saya baru 24 minggu... takkan dah nak bersalin kot'
Hn pun cam dah confuse...

'yelah kalau dah ada sakit2. manalah tau kan kot2 dah nak bersalin'
aku cam senyum2 tak cayalah kan

'eh saya serius nih... ingat main2 ke' doktor tuh cakap..

huhu tension jer aku...
then kami kuar...

dia suruh gi rekod dekat klink ibu dan anak...
aku cakap ngan Hn nak gi toilet...
so dia uruskan..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata