Skip to main content

bila depa buat kerja rumah


hehe..
ni gambar aku amik masa dok suruh twin siapkan kerja rumah dorang..

haha..
si kakak siap nangis2..

adehhh..
sian pulak dia..


tapi aku ingat dulu pun masa zaman aku sekolah..
lagilah selalu aku nangis..
yolah abah aku garang wooo..
silap sikit je naik ler tali pinggang..

tapi aku syukur sebab ke'garang'an abah lahaku boleh sampai ke tahap nih..
walaupun idak ler jadi orang yang terlalu berjaya
tapi aku bersyukur aku dah berjaya ke tahap ini..

n owh..
bilik dorang pun aku dah ubah sikit kedudukan katil tuh..
kalau aritu ada satu katil di sebelah tingkap..
sekarang aku rapatkan katil adik/kakak ke dinding..

biar senang skit angin masuk kot tingkap tuh..


tapi tulah masalah skrg nih..
kat kawasan aku di landa hujan habuk hitam..
hasil pembakaran hampas tebu kalau tak silap aku..

so mmg kena rajin menyapu n mengelap ler



Comments

  1. sama la ayah ena pun garang gila..salah sikit confirm kena rotan..zashhhhhh berbelang la kat tapak tangan..takut skit la ngan ayah..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...