Skip to main content

Eyeland Optical Kangar.....



okeh pas citer dapat tudung tadi tu kan..
kan aku cakap nak kuar gi Kangar...
so around 4pm.. kami bergerak ke sana...
ada sorang budak asrama nak gi buat spec baru...

hehe..
so bagus ler sebab aku pun mmg nak tuju tempat yang sma...
singgah gi amik twin dekat Pasti...
ropanya depa dok tidoq lagi...


lahaiiii hancus belajar ngaji satu hari...
ke dah banyak hari gini..
hmm kena gi check ngan cikgu nih...

sian lahai anak mama penat ye....
haha....
lawak je tgk muka sorang2 baru bangun tido...

masuk dalam GL sambung tido...
sampai Kangar aku ngan bebudak asrama tuh turun dekat kedai nih...
sementara Hn bawak twin gi beli bebrang tuk dijual malam nih
kan kami ada bisnes fries.... goreng...


so aku pun hadap le buat lense aku sekali...
ni tinggal last dah...
so aku buat siap2...
sebelum nih aku dok buat kat Alor Star..
tapi cam malas jer nak ke sana...
so carik kedai barulah dekat sini...
dah hasilnya....



tunggu dlam 2-3 ari baru leh siap...
sebab aku punya lenses nih exclusip sikit...
sebelah kanan power tinggi silau rendah...
sebelah kiri power rendah silau tinggi...
naaa amik ko...
dah jadi lanun aku....
okeh gak sebab price pun a bit cheaper than di AS tuh...



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…