Skip to main content

Eyeland Optical Kangar.....



okeh pas citer dapat tudung tadi tu kan..
kan aku cakap nak kuar gi Kangar...
so around 4pm.. kami bergerak ke sana...
ada sorang budak asrama nak gi buat spec baru...

hehe..
so bagus ler sebab aku pun mmg nak tuju tempat yang sma...
singgah gi amik twin dekat Pasti...
ropanya depa dok tidoq lagi...


lahaiiii hancus belajar ngaji satu hari...
ke dah banyak hari gini..
hmm kena gi check ngan cikgu nih...

sian lahai anak mama penat ye....
haha....
lawak je tgk muka sorang2 baru bangun tido...

masuk dalam GL sambung tido...
sampai Kangar aku ngan bebudak asrama tuh turun dekat kedai nih...
sementara Hn bawak twin gi beli bebrang tuk dijual malam nih
kan kami ada bisnes fries.... goreng...


so aku pun hadap le buat lense aku sekali...
ni tinggal last dah...
so aku buat siap2...
sebelum nih aku dok buat kat Alor Star..
tapi cam malas jer nak ke sana...
so carik kedai barulah dekat sini...
dah hasilnya....



tunggu dlam 2-3 ari baru leh siap...
sebab aku punya lenses nih exclusip sikit...
sebelah kanan power tinggi silau rendah...
sebelah kiri power rendah silau tinggi...
naaa amik ko...
dah jadi lanun aku....
okeh gak sebab price pun a bit cheaper than di AS tuh...



Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…