Skip to main content

haluuuu....

lama tak buka blog kengkawan sekolah aku..
tadi gi jengah ropanya aku telah di tag oleh Puan Wan Nur Intan..
haha..

so here goes...


Here are the rules
-List these rules on your blog.
-Share 7 facts about yourself on your blog.
-Tell 6 unspectacular quirks of yours.
-Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
-Link the person who tagged you.-Leave a comment for each blogger.


okeh kena ikut rules ye tuan2 dan puan2

rule no 1- selesai (sudah di paste kan)
rule no 2

7 facts about yourself

1. aku anak sulung dari 4 adik beradik (2 pompuan dan 2 laki)
2. sekarang aku adalah isteri kepada Hn, ibu kepada 2 puteri kembar dan sedang mengandung anak ketiga
3. aku hantu nescafe ais ( tapi sejak pregnant nih aku kurangkan skit.. and change to Radix - sebab disarankan oleh orang HPA sendirik)
4. antara aku 4 beradik.. skrg aku yang paling rendah.. so kekadang tuh orang selalu anggap aku nih adik kepada adik2 aku.. uuuu i like
5. aku rasa aku ada 2 identiti.. when i'm with my family i'm totally a different person (UUUU scary)
6. aku tak boleh bosan or tension.. harus barang dalam rumah aka perabot berubah tempat
7. aku suka kuay teow bandung...

okeh rule no 2 - selesai

6 unspectacular quirks

1. aku seorang yang suka memendam rasa.. serius it is not a good thing to do..
aku penah mengakui perkara nih masa aku di BTN dulu.. dan fasi nasihatkan aku untuk cuba luahkan setiap ketidakpuasan hati aku.. (the reason why i have this blog i guess, some of it are here)
2. aku gila garang dengan anak aku.. serious kekadang aku naik takut dengan diri aku sendiri.. dan kekadang aku boleh buat dunno jer ngan dorang ( what a mother )
3. i plan to save my money but i just couldn't.. ( very bad thing - musti berubah dari sekarang )
4. aku cepat sangat rasa bosan..
5. aku mampu ubah perabot dalam bilik tidor aka katil, lemari baju, tanpa bantuan orang lain ( haha.. tolak je kan bukan susah pun)
6. aku tak suka sangat memasak....

okeh rule no 3 - selesai

Tag 7 people

adeh honestly aku pun tak tau sapa yang dah buat n sapa yang belum buat..
so kalau nama korang tersenarai n korang dah buat abaikan jelah ek..

1. Ena - hehe buat ena....
2. An - ish tak tau le dia baca ke idak blog aku
3. Leed - leed tengah sibuk tapi kalau free boleh buat ek
4. Babe - she is in hiatus.. but if u are back.. feel free to do this
5. Nurul - nurul dah buat ke belum tag nih
6. Akak Red - ishhh tak pasti lak akak red buat tag or not 
7. Kak Long - kak long kalau rajin buat nooo

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…