Skip to main content

haluuuu....

lama tak buka blog kengkawan sekolah aku..
tadi gi jengah ropanya aku telah di tag oleh Puan Wan Nur Intan..
haha..

so here goes...


Here are the rules
-List these rules on your blog.
-Share 7 facts about yourself on your blog.
-Tell 6 unspectacular quirks of yours.
-Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
-Link the person who tagged you.-Leave a comment for each blogger.


okeh kena ikut rules ye tuan2 dan puan2

rule no 1- selesai (sudah di paste kan)
rule no 2

7 facts about yourself

1. aku anak sulung dari 4 adik beradik (2 pompuan dan 2 laki)
2. sekarang aku adalah isteri kepada Hn, ibu kepada 2 puteri kembar dan sedang mengandung anak ketiga
3. aku hantu nescafe ais ( tapi sejak pregnant nih aku kurangkan skit.. and change to Radix - sebab disarankan oleh orang HPA sendirik)
4. antara aku 4 beradik.. skrg aku yang paling rendah.. so kekadang tuh orang selalu anggap aku nih adik kepada adik2 aku.. uuuu i like
5. aku rasa aku ada 2 identiti.. when i'm with my family i'm totally a different person (UUUU scary)
6. aku tak boleh bosan or tension.. harus barang dalam rumah aka perabot berubah tempat
7. aku suka kuay teow bandung...

okeh rule no 2 - selesai

6 unspectacular quirks

1. aku seorang yang suka memendam rasa.. serius it is not a good thing to do..
aku penah mengakui perkara nih masa aku di BTN dulu.. dan fasi nasihatkan aku untuk cuba luahkan setiap ketidakpuasan hati aku.. (the reason why i have this blog i guess, some of it are here)
2. aku gila garang dengan anak aku.. serious kekadang aku naik takut dengan diri aku sendiri.. dan kekadang aku boleh buat dunno jer ngan dorang ( what a mother )
3. i plan to save my money but i just couldn't.. ( very bad thing - musti berubah dari sekarang )
4. aku cepat sangat rasa bosan..
5. aku mampu ubah perabot dalam bilik tidor aka katil, lemari baju, tanpa bantuan orang lain ( haha.. tolak je kan bukan susah pun)
6. aku tak suka sangat memasak....

okeh rule no 3 - selesai

Tag 7 people

adeh honestly aku pun tak tau sapa yang dah buat n sapa yang belum buat..
so kalau nama korang tersenarai n korang dah buat abaikan jelah ek..

1. Ena - hehe buat ena....
2. An - ish tak tau le dia baca ke idak blog aku
3. Leed - leed tengah sibuk tapi kalau free boleh buat ek
4. Babe - she is in hiatus.. but if u are back.. feel free to do this
5. Nurul - nurul dah buat ke belum tag nih
6. Akak Red - ishhh tak pasti lak akak red buat tag or not 
7. Kak Long - kak long kalau rajin buat nooo

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…