Skip to main content

Masuk Hospital...




tengah hari tuh aku ngan Hn ngan twin gi lah
ke Hosp.

hehe..
sempat twin main2 dekat playground tuh..
tak sedar diri..
tengah panas2 hari tuh...




so naik tingkat satu..
register bagai...
tkar baju...
then
bye2 all.....







bermula lah sesi paling bosan..
duhhh..
nape duduk hosp bosan ek..
mujur aku bawak buku Ayat-ayat Cinta..


then tibalah masa observation...
memula dok yang check tuh
jugak tidak mesra...
garang nooo...
maybe sebab dia tengah dengan pelatih2..

sian dok yang tengah bagi report aku tuh...
kena sound direct jer...
depan2 patient yang ada kat situ..
yolah wad 3...
so ramai jugak ler dekat situ..


then malam..
dok yang baik pun datang...
hehe...
mesra sangat...
dengan senyum..
ramah...
orang yang sakit pun ilang sakitnya...

wpun si doktor pelatih nih cam tak confident bagi report tapi..
doktor tuh senyum jer...



and esok paginya...
doktor lain pulak yang datang observe...
pun doktor yang baik..
dia yang decide aku boleh discharge..
hehe..
thanks doc...

cam dia tahu jer aku amat kebosanan di sini..


yolah...
korang tau tak..
malam tido kat situ..
aku mmg tak boleh tido...
ya Allah panas betul ler...
aku tido dalam keadaan berpeluh2..
dah ler tuh...

kejap2 nurse datang check itulah inilah...
adehhh...
camner nak rehat nih...
(komplen banyak pulak aku nih)


tapi apapun..
aku nak ucap tima kasih ler dekat nurse2 yang ada kat situ...
tima kasih ler sebab sudi jaga orang2 sakit cam aku nih..

hehe...
ni ubat2 yang aku dapat...
n the report







musti korang nak tau aku sakit pe kan..
actually aku pun tak pasti tapi menurut doktor lah kan...

dok first cakap..
tulang rawan dkt bahagian pelvik aku mungkin regang sikit...
tu pasal leh sakit..
especially bila bergerak..
aku hanya mampu dengar sebab seriously aku tak boleh nak describe
tapi cara dia tunjuk tuh aku paham ler...

dok kedua pulak cakap...
.. hmmm dia cakap pe ek 
oh ye... dia cuma suruh aku rehat sebab berdiri terlalu banyak
mmg boleh menyebabkan kesakitan
especially bila kita dah semakin berat..
dan aku rasa dia menyokong pendapat yang pertama..


dok ketiga pulak...
hehe.. sempat tau dok nih buat lawak..
dia cuma cakap.. 
this happen because u had a twin pregnancy first..
so cam aku punya struktur body cam ada yang longgar..
tapi no need to worry..
cuma banyakkan rehat...
n jgn buat kerja berat..



thanks to all the doctors..



Comments

  1. alhamdulillah kak iena dah sehat...i'allah takdak apa2...kak iena,bb cam ilang semangat laa...taktau knapa...maybe sbb terlampau sakit haritu...ingat lepas operate dh makin sembuh,tp 2hari lepas cam sakit balik ckit2...bb takut sgt2...n betol2 rasa xdak semangat....plz kak iena..advice me...

    ReplyDelete
  2. eh jgn gitu bie..
    semua nih dugaan..
    ingat tuh Allah duga hambanya sebab dia sayangkan kita..

    biasalah bie..
    early pregnancy mmg kita mudah murung.. cepat tension... dan kekadang bila timbul pulak masalah bagai kita cepat putus asa..

    tapi bie kena ingat.. masih ada insan kerdil yang perlukan perhatian kita..
    kalau bie asyik murung n takdak semangat.. nanti baby bie akan terasa..

    so kuatkan semangat.. jgn putus asa..
    insyaallah kesusahan sekarang pasti menjanjikan kemudahan dan kesenangan kelak..

    sabar ye bie

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...