Skip to main content

Masuk Hospital...




tengah hari tuh aku ngan Hn ngan twin gi lah
ke Hosp.

hehe..
sempat twin main2 dekat playground tuh..
tak sedar diri..
tengah panas2 hari tuh...




so naik tingkat satu..
register bagai...
tkar baju...
then
bye2 all.....







bermula lah sesi paling bosan..
duhhh..
nape duduk hosp bosan ek..
mujur aku bawak buku Ayat-ayat Cinta..


then tibalah masa observation...
memula dok yang check tuh
jugak tidak mesra...
garang nooo...
maybe sebab dia tengah dengan pelatih2..

sian dok yang tengah bagi report aku tuh...
kena sound direct jer...
depan2 patient yang ada kat situ..
yolah wad 3...
so ramai jugak ler dekat situ..


then malam..
dok yang baik pun datang...
hehe...
mesra sangat...
dengan senyum..
ramah...
orang yang sakit pun ilang sakitnya...

wpun si doktor pelatih nih cam tak confident bagi report tapi..
doktor tuh senyum jer...



and esok paginya...
doktor lain pulak yang datang observe...
pun doktor yang baik..
dia yang decide aku boleh discharge..
hehe..
thanks doc...

cam dia tahu jer aku amat kebosanan di sini..


yolah...
korang tau tak..
malam tido kat situ..
aku mmg tak boleh tido...
ya Allah panas betul ler...
aku tido dalam keadaan berpeluh2..
dah ler tuh...

kejap2 nurse datang check itulah inilah...
adehhh...
camner nak rehat nih...
(komplen banyak pulak aku nih)


tapi apapun..
aku nak ucap tima kasih ler dekat nurse2 yang ada kat situ...
tima kasih ler sebab sudi jaga orang2 sakit cam aku nih..

hehe...
ni ubat2 yang aku dapat...
n the report







musti korang nak tau aku sakit pe kan..
actually aku pun tak pasti tapi menurut doktor lah kan...

dok first cakap..
tulang rawan dkt bahagian pelvik aku mungkin regang sikit...
tu pasal leh sakit..
especially bila bergerak..
aku hanya mampu dengar sebab seriously aku tak boleh nak describe
tapi cara dia tunjuk tuh aku paham ler...

dok kedua pulak cakap...
.. hmmm dia cakap pe ek 
oh ye... dia cuma suruh aku rehat sebab berdiri terlalu banyak
mmg boleh menyebabkan kesakitan
especially bila kita dah semakin berat..
dan aku rasa dia menyokong pendapat yang pertama..


dok ketiga pulak...
hehe.. sempat tau dok nih buat lawak..
dia cuma cakap.. 
this happen because u had a twin pregnancy first..
so cam aku punya struktur body cam ada yang longgar..
tapi no need to worry..
cuma banyakkan rehat...
n jgn buat kerja berat..



thanks to all the doctors..



Comments

  1. alhamdulillah kak iena dah sehat...i'allah takdak apa2...kak iena,bb cam ilang semangat laa...taktau knapa...maybe sbb terlampau sakit haritu...ingat lepas operate dh makin sembuh,tp 2hari lepas cam sakit balik ckit2...bb takut sgt2...n betol2 rasa xdak semangat....plz kak iena..advice me...

    ReplyDelete
  2. eh jgn gitu bie..
    semua nih dugaan..
    ingat tuh Allah duga hambanya sebab dia sayangkan kita..

    biasalah bie..
    early pregnancy mmg kita mudah murung.. cepat tension... dan kekadang bila timbul pulak masalah bagai kita cepat putus asa..

    tapi bie kena ingat.. masih ada insan kerdil yang perlukan perhatian kita..
    kalau bie asyik murung n takdak semangat.. nanti baby bie akan terasa..

    so kuatkan semangat.. jgn putus asa..
    insyaallah kesusahan sekarang pasti menjanjikan kemudahan dan kesenangan kelak..

    sabar ye bie

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…