Skip to main content

si Seri....

ni story pasal helper kami..
kan aku dah story sikit pasal si Seri kan..
hehe..


alhamdulillah..
so far walaupun baru 2 kali dia datang kemaskan rumah aku..
tapi aku puas hati..
lega
dan berbaloi..

yolah aku pun bukannya nak suruh dia cuci sampai berkilat segala..
cukuplah seminggu sekali rumah aku di mop, di cuci tingkap dan baju di gosok..
selebihnya aku serahkan kepada kebijaksanaan dia..

dah
aku ok..


so far yang aku tahu..
she is 30..
married and ada 2 putera...
anak ketiga meninggal sejurus selepas dilahirkan..
and a few month after dia ke sini..
husband dia pulak meninggal.. accident..


sebelum nih dia pernah kerja di Taiwan..
mengikut cerita dia..
di sana lebih senang..
gaji pun lebat berbanding di sini..

dan kedatangannya ke sini pun
bukan atas tiket menjadi maid or helper..
tapi sebab dijanjikan kerja di kilang..

tapi dia mengaku sekarang..
setelah beberapa bulan bekerja dengan beberapa majikan
(sebab dia bukan permenant di satu2 tempat)
dia suka...

dan dia kalau boleh tak nak stay permenant dengan satu majikan..

ok lah..

tapi aku tak delah letak 100% kepercayaan dekat dia..
walaupun datang hanya seminggu sekali..

Comments

  1. betul betul betul..jgn letakn 100% kepercayaan pd org luar..bukan taknak make a frends tapi kekadang bila kita dah anggap mcm saudara sendiri, keja nnti terbengkalai..dh terjd pd akak ipar..dia pun ada amik maid yg dtg sminggu sekali tapi tu la sekejap ajer sbb tangan panjang sgt..

    iena tak bwk ank2 pegi tgk wayang citer upin n ipin ker

    ReplyDelete
  2. haha
    mmg nak bawak pi tengok..
    tapi nantilah dulu..
    hehe..

    Ena dah g tengok ker..
    best ker

    ReplyDelete
  3. tak tgk pun..ialah ngan umairah kecik lg mcm tak sesuai ajer nak tgk wayang..tggu la umairah besar skit..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata