Skip to main content

si Seri....

ni story pasal helper kami..
kan aku dah story sikit pasal si Seri kan..
hehe..


alhamdulillah..
so far walaupun baru 2 kali dia datang kemaskan rumah aku..
tapi aku puas hati..
lega
dan berbaloi..

yolah aku pun bukannya nak suruh dia cuci sampai berkilat segala..
cukuplah seminggu sekali rumah aku di mop, di cuci tingkap dan baju di gosok..
selebihnya aku serahkan kepada kebijaksanaan dia..

dah
aku ok..


so far yang aku tahu..
she is 30..
married and ada 2 putera...
anak ketiga meninggal sejurus selepas dilahirkan..
and a few month after dia ke sini..
husband dia pulak meninggal.. accident..


sebelum nih dia pernah kerja di Taiwan..
mengikut cerita dia..
di sana lebih senang..
gaji pun lebat berbanding di sini..

dan kedatangannya ke sini pun
bukan atas tiket menjadi maid or helper..
tapi sebab dijanjikan kerja di kilang..

tapi dia mengaku sekarang..
setelah beberapa bulan bekerja dengan beberapa majikan
(sebab dia bukan permenant di satu2 tempat)
dia suka...

dan dia kalau boleh tak nak stay permenant dengan satu majikan..

ok lah..

tapi aku tak delah letak 100% kepercayaan dekat dia..
walaupun datang hanya seminggu sekali..

Comments

  1. betul betul betul..jgn letakn 100% kepercayaan pd org luar..bukan taknak make a frends tapi kekadang bila kita dah anggap mcm saudara sendiri, keja nnti terbengkalai..dh terjd pd akak ipar..dia pun ada amik maid yg dtg sminggu sekali tapi tu la sekejap ajer sbb tangan panjang sgt..

    iena tak bwk ank2 pegi tgk wayang citer upin n ipin ker

    ReplyDelete
  2. haha
    mmg nak bawak pi tengok..
    tapi nantilah dulu..
    hehe..

    Ena dah g tengok ker..
    best ker

    ReplyDelete
  3. tak tgk pun..ialah ngan umairah kecik lg mcm tak sesuai ajer nak tgk wayang..tggu la umairah besar skit..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...