Skip to main content

Sukan....

okeh citer skit pasal ari sukan sekolah ek..
haha..

like i said..
tidakler happening sangat sebab buat pun secara tergesa-gesa..
sebabnya tetiba je date utk peringkat kawasan dipercepatkan..
so next week dah peringkat kawasan..
so nak tak nak kena jugak buat sukan dalam minggu nih..

so the committee agreed tuk buat ari Khamis..
so that Jumaat leh ler apply cuti..

dari pagi lagi mmg dah bersukan..
buat peringkat saringan utk acara balapan.. dan akhir tuk acara padang..
aku cuma ajk hadiah pada peringkat awalnya..
tapi dek kerana hakim padang tak cukup so dorang minta tolong
aku ngan akak sorang nih jadi hakim tuk lontar peluru..

bantai jelah..
mujur aku penah amik KOAM dulu masa kat maktab..
and hey aku antara beberapa orang yang lulus..
dahle aku budak BI kan.. sedangkan geng PJ pun ramai yang kantoii..
(sesi membangga diri sat)..

tapi aku tak continue amik test KOAM tuh utk dapat status pegawai..
sebab Hn tak kasik..
katanya nanti menyusahkan diri..
so aku pun taknak jugak..


back to my story..
kul 1230 kami balik sebab 230 petang nak kena mai pulak tuk acara akhir..
hehe..
pagi tuh rumah sukan aku agak mandom sikit..
tapi masuk petang jer..
beberapa acara akhir kami menang..
yang best team 4x200m boy n girl kami menang johan..
haha..
proud of the kids..

yang best tuh team lelaki..
punyalah nak tebus kekalahan 4x100m..
sanggup tuh tak mo tukar runner lain sebab nak cuba nasib dalam 4x200m..
mujur menang..
tidak musti mereka kecewa lagi..

haha..
papepun..
petang tuh pas abis jer sukan..
ada acara makan2 tuk cikgu2..
ada tepung talam n mee kari..
sedap..


Comments

  1. bestnya cuti..tapi cuti2 iena pun kena dtg sek gak kan..klu ena mau lepak ajer kat umah..emmm hari isnin nie cuti tak g maner2 ker?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...