Skip to main content

Sukan....

okeh citer skit pasal ari sukan sekolah ek..
haha..

like i said..
tidakler happening sangat sebab buat pun secara tergesa-gesa..
sebabnya tetiba je date utk peringkat kawasan dipercepatkan..
so next week dah peringkat kawasan..
so nak tak nak kena jugak buat sukan dalam minggu nih..

so the committee agreed tuk buat ari Khamis..
so that Jumaat leh ler apply cuti..

dari pagi lagi mmg dah bersukan..
buat peringkat saringan utk acara balapan.. dan akhir tuk acara padang..
aku cuma ajk hadiah pada peringkat awalnya..
tapi dek kerana hakim padang tak cukup so dorang minta tolong
aku ngan akak sorang nih jadi hakim tuk lontar peluru..

bantai jelah..
mujur aku penah amik KOAM dulu masa kat maktab..
and hey aku antara beberapa orang yang lulus..
dahle aku budak BI kan.. sedangkan geng PJ pun ramai yang kantoii..
(sesi membangga diri sat)..

tapi aku tak continue amik test KOAM tuh utk dapat status pegawai..
sebab Hn tak kasik..
katanya nanti menyusahkan diri..
so aku pun taknak jugak..


back to my story..
kul 1230 kami balik sebab 230 petang nak kena mai pulak tuk acara akhir..
hehe..
pagi tuh rumah sukan aku agak mandom sikit..
tapi masuk petang jer..
beberapa acara akhir kami menang..
yang best team 4x200m boy n girl kami menang johan..
haha..
proud of the kids..

yang best tuh team lelaki..
punyalah nak tebus kekalahan 4x100m..
sanggup tuh tak mo tukar runner lain sebab nak cuba nasib dalam 4x200m..
mujur menang..
tidak musti mereka kecewa lagi..

haha..
papepun..
petang tuh pas abis jer sukan..
ada acara makan2 tuk cikgu2..
ada tepung talam n mee kari..
sedap..


Comments

  1. bestnya cuti..tapi cuti2 iena pun kena dtg sek gak kan..klu ena mau lepak ajer kat umah..emmm hari isnin nie cuti tak g maner2 ker?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…