Skip to main content

Sukan....

okeh citer skit pasal ari sukan sekolah ek..
haha..

like i said..
tidakler happening sangat sebab buat pun secara tergesa-gesa..
sebabnya tetiba je date utk peringkat kawasan dipercepatkan..
so next week dah peringkat kawasan..
so nak tak nak kena jugak buat sukan dalam minggu nih..

so the committee agreed tuk buat ari Khamis..
so that Jumaat leh ler apply cuti..

dari pagi lagi mmg dah bersukan..
buat peringkat saringan utk acara balapan.. dan akhir tuk acara padang..
aku cuma ajk hadiah pada peringkat awalnya..
tapi dek kerana hakim padang tak cukup so dorang minta tolong
aku ngan akak sorang nih jadi hakim tuk lontar peluru..

bantai jelah..
mujur aku penah amik KOAM dulu masa kat maktab..
and hey aku antara beberapa orang yang lulus..
dahle aku budak BI kan.. sedangkan geng PJ pun ramai yang kantoii..
(sesi membangga diri sat)..

tapi aku tak continue amik test KOAM tuh utk dapat status pegawai..
sebab Hn tak kasik..
katanya nanti menyusahkan diri..
so aku pun taknak jugak..


back to my story..
kul 1230 kami balik sebab 230 petang nak kena mai pulak tuk acara akhir..
hehe..
pagi tuh rumah sukan aku agak mandom sikit..
tapi masuk petang jer..
beberapa acara akhir kami menang..
yang best team 4x200m boy n girl kami menang johan..
haha..
proud of the kids..

yang best tuh team lelaki..
punyalah nak tebus kekalahan 4x100m..
sanggup tuh tak mo tukar runner lain sebab nak cuba nasib dalam 4x200m..
mujur menang..
tidak musti mereka kecewa lagi..

haha..
papepun..
petang tuh pas abis jer sukan..
ada acara makan2 tuk cikgu2..
ada tepung talam n mee kari..
sedap..


Comments

  1. bestnya cuti..tapi cuti2 iena pun kena dtg sek gak kan..klu ena mau lepak ajer kat umah..emmm hari isnin nie cuti tak g maner2 ker?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…