Skip to main content

apa nak jadi nih... part 1


okeh apa yang aku nak tulis di sini..
adalah apa yang telah berlaku ke atas diriku harini..

adehhh saspen je bunyi..

as usual bangun pagi, mandi, solat then siapkan twin ke sekolah..
harini dorang akan menumpang di Pasti jer sebab..
Hn is not around n kawan dia pun ada meeting di Kulim...
so takdak sapa yang boleh amik n antar twin ke pra...

lepas je antar twin aku terus gerak ke sekolah..
sebelum simpang ke tambun tulang aku dah realize..
Kancilku ada masalah..
the temperature is moving toward H...
which is not good..

bila semakin mendekati kedai family Leed..
temperature semakin naik..
aku dah cuak..
tapi masih boleh maintain bawak sebab perkara nih
dah melanda aku beberapa kali..

bila je dial tuh melebih takuk ke dua...
kira baper percent je nak sampai H..
aku terus berhenti n call Hn..
yolah dia pakai keta tak penah pun jadi problem gini..

dia bagi ler advice serba sedikit then aku gerak jugak..
dalam hati dok berdoa semoga selamat sampai sekolah..

sampai je kat sekolah..
tutup enjin keta.. terus enjin sedikit berasap dan apa ye..
ala bunyi bila keadaan terlalu panas tuh...

terus aku gi carik Cikgu Kh....
dia kawan kepada Hn..
so aku mmg dok harap kat dia jelah..

dia cakap dia akan tolong tengokkan..


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata