Skip to main content

apa nak jadi nih... part 2..



so pas naik letak bag..
aku turun semula..
sempat jengok perhimpunan pagi sekejap sebelum gerak ke kereta semula..

aku tengok Cikgu Kh dan beberapa cikgu lain dok tengok kereta aku..
aku pun tak tau pe masalahnya..
sampai ler..
bila cikgu2 tu masukkan air dekat radiator (yeke) 
ala tempat letak air yang panas tuh..

aku nampak air yg dimasukkan tuh meleleh melalui
paip2 yang bercambah dalam enjin tuh..
dan cikgu sorang tuh cakap..
paip bocor nih..

mmg tak masuk langsung air dalam tangki..
dorang plan nak bawak gi kedai pomen..
tapi melihat kondisi kebocoran..
they decide to call the pomen only..

aku mmg serabut sungguh kalau bab kereta nih..
yelah dah baper kali masalahnya..
aku letak sepenuh kepercayaan pada cikgu Kh utk tolong aku..
Hn pun dah aku maklumkan..
dia pun dah contact sendiri dengan cikgu tuh..

around 10 ++..
Hn called cakap kawan dia akan datang check kereta..
aku time tuh tengah jaga exam nun di tingkat 2..
huhu..
bayangkan kena turun ke tingkat 1.. nak amik kunci kereta..
then turun pulak ke bawah tuk buka kereta..
then naik balik atas tuk jaga exam..

tapi mujur tak sempat aku nak buat semua tuh..
cikgu Kh dah naik carik aku di atas....

dipendekkan citer...
kereta aku telah di bawak ke kedai pomen...
aku tak tau kondisi kereta aku sekarang..
Hn cakap kawan dia akan amik kereta tuh dan hantar ke rumah..

cikgu Kh pesan kalau apa2 hal dia akan call bagitau..
pasal nak balik dari sekolah tadi pun depa dah risau..
camner aku nak balik..

tapi itu small matter lah..

so sekarang aku kena tunggu kereta tuh..
semoga ia segera sembuh..
to cikgu2 yang membantu terima kasih sangat..

kalau kondisi aku mengizinkan..
aku harap aku tidak akan menyusahkan sesiapa...
tapi tahu sajalah..
keadaan aku sekarang..

tu pun dah kena tegur ngan akak2 dalam bilik guru..
dorang suruh aku rehat.. 
n jgn dok bergerak kuat sangat..

depa yang risau..
aku bukan tak risau..
cuma aku tak suka nak lengahkan orang lain..


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…