Skip to main content

apa nak jadi nih... part 2..



so pas naik letak bag..
aku turun semula..
sempat jengok perhimpunan pagi sekejap sebelum gerak ke kereta semula..

aku tengok Cikgu Kh dan beberapa cikgu lain dok tengok kereta aku..
aku pun tak tau pe masalahnya..
sampai ler..
bila cikgu2 tu masukkan air dekat radiator (yeke) 
ala tempat letak air yang panas tuh..

aku nampak air yg dimasukkan tuh meleleh melalui
paip2 yang bercambah dalam enjin tuh..
dan cikgu sorang tuh cakap..
paip bocor nih..

mmg tak masuk langsung air dalam tangki..
dorang plan nak bawak gi kedai pomen..
tapi melihat kondisi kebocoran..
they decide to call the pomen only..

aku mmg serabut sungguh kalau bab kereta nih..
yelah dah baper kali masalahnya..
aku letak sepenuh kepercayaan pada cikgu Kh utk tolong aku..
Hn pun dah aku maklumkan..
dia pun dah contact sendiri dengan cikgu tuh..

around 10 ++..
Hn called cakap kawan dia akan datang check kereta..
aku time tuh tengah jaga exam nun di tingkat 2..
huhu..
bayangkan kena turun ke tingkat 1.. nak amik kunci kereta..
then turun pulak ke bawah tuk buka kereta..
then naik balik atas tuk jaga exam..

tapi mujur tak sempat aku nak buat semua tuh..
cikgu Kh dah naik carik aku di atas....

dipendekkan citer...
kereta aku telah di bawak ke kedai pomen...
aku tak tau kondisi kereta aku sekarang..
Hn cakap kawan dia akan amik kereta tuh dan hantar ke rumah..

cikgu Kh pesan kalau apa2 hal dia akan call bagitau..
pasal nak balik dari sekolah tadi pun depa dah risau..
camner aku nak balik..

tapi itu small matter lah..

so sekarang aku kena tunggu kereta tuh..
semoga ia segera sembuh..
to cikgu2 yang membantu terima kasih sangat..

kalau kondisi aku mengizinkan..
aku harap aku tidak akan menyusahkan sesiapa...
tapi tahu sajalah..
keadaan aku sekarang..

tu pun dah kena tegur ngan akak2 dalam bilik guru..
dorang suruh aku rehat.. 
n jgn dok bergerak kuat sangat..

depa yang risau..
aku bukan tak risau..
cuma aku tak suka nak lengahkan orang lain..


Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…