Skip to main content

coretan buat Puan Tulip..



tadi sempat gi baca blog Bie..
yolah dia tinggalkan pesan kat blog aku..

sabar ye Bie..
mmg time2 mengandung nih kekadang dugaannya macam2..
cumanya satu jer..

jangan le putus asa n patah semangat..
sebab bila emosi kita terganggu..
kesihatan kita dan kandungan kita pun mungkin terganggu..
tambah2 baby kita Bie..

so aku mendoakan sangat agar Bie kuat semangat...
yolah ni first time dia pregnant..
so mungkin dia tak biasa..

aku pun setelah 6 tahun melahirkan twin..
aku rasa pregnant kalinih umpama pengalaman pertama aku..
sebabya..

mungkin banyak..
dulu aku pregnant..

di awal pregnancy aku hanya ditemani kawan2.. yang mmg takdak pengalaman mengandung..
yolah semua single mingle lagi..
so sakit ...
penat...
letih...
emosi terganggu ke hapa aku tanggung sendiri dan kalau tak mampu sangat
baru aku share ngan dorang..

Hn ujung minggu baru jumpa..
dah mungkin time tuh aku dah ok.. so tak banyak perkara yang dpt dia share ngan aku waktu tuh..

so sekarang bila aku sakit sikit dia mula risau..
sebab aku dah ada depan mata...
dan mungkin dia dapat lihat aku tidak selesa..

so untuk Bie..
aku harap dia kuat semangat..
insyaallah..
kami kawan2 akan doakan kesihatan Bie..
jangan putus asa...


Comments

  1. masa tgh pregnant nie, suami la pendokong semangat kita..perasaan kita pun tak stabil kan harapkan hubby jea kat sisi kita..

    ReplyDelete
  2. Ena.. betul tuh...
    yelah kat sapa lagi nak mengadu..

    mmg hubbylah tempat berharap sokongan dan kekuatan selain ahli keluarga..

    sama2 kita doakan kesihatan kita bersama ye

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..