Skip to main content

coretan buat Puan Tulip..



tadi sempat gi baca blog Bie..
yolah dia tinggalkan pesan kat blog aku..

sabar ye Bie..
mmg time2 mengandung nih kekadang dugaannya macam2..
cumanya satu jer..

jangan le putus asa n patah semangat..
sebab bila emosi kita terganggu..
kesihatan kita dan kandungan kita pun mungkin terganggu..
tambah2 baby kita Bie..

so aku mendoakan sangat agar Bie kuat semangat...
yolah ni first time dia pregnant..
so mungkin dia tak biasa..

aku pun setelah 6 tahun melahirkan twin..
aku rasa pregnant kalinih umpama pengalaman pertama aku..
sebabya..

mungkin banyak..
dulu aku pregnant..

di awal pregnancy aku hanya ditemani kawan2.. yang mmg takdak pengalaman mengandung..
yolah semua single mingle lagi..
so sakit ...
penat...
letih...
emosi terganggu ke hapa aku tanggung sendiri dan kalau tak mampu sangat
baru aku share ngan dorang..

Hn ujung minggu baru jumpa..
dah mungkin time tuh aku dah ok.. so tak banyak perkara yang dpt dia share ngan aku waktu tuh..

so sekarang bila aku sakit sikit dia mula risau..
sebab aku dah ada depan mata...
dan mungkin dia dapat lihat aku tidak selesa..

so untuk Bie..
aku harap dia kuat semangat..
insyaallah..
kami kawan2 akan doakan kesihatan Bie..
jangan putus asa...


Comments

  1. masa tgh pregnant nie, suami la pendokong semangat kita..perasaan kita pun tak stabil kan harapkan hubby jea kat sisi kita..

    ReplyDelete
  2. Ena.. betul tuh...
    yelah kat sapa lagi nak mengadu..

    mmg hubbylah tempat berharap sokongan dan kekuatan selain ahli keluarga..

    sama2 kita doakan kesihatan kita bersama ye

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata