Skip to main content

Cuti-cuti... Melaka Bandaraya Bersejarah



- kami bertolak dari Arau, kul 11 malam....
- singgah beberapa RnR dek kerana Hn mengantuk.. cian dia.. 
- sampai RnR Sg Buloh sebelum Subuh.. decide to wait n rest sementara tunggu Subuh...


- kul 8 lebih.. sampai RnR Seremban, mandi, breakfast.. sebelum sambung perjalanan..
- then sampai exit Ayer Keroh.. terus gerak ke umah member Hn di Ayer Molek...


First day...

- sampai umah kawan Hn.. lepak2 jap.. then kami sefamily terus 'pengsan' sampai petang..
- kawan Hn yang decide to buy some kueh for tea pun cancel..
- lepas Maghrib.. barulah kami kuar dari rumah.. gi makan dulu..
- layan asam pedas dekat satu kedai nih.. tapi tak baper ok (Hn cakap ler)


- then terus ke Bandaraya Melaka... sebab nak jalan2.. tengok2 apa yang menarik..
- lepak di Dataran Pahlawan...


- around 10 pm gerak balik ke umah..
- mmg tak larat lagi nak gi memana so balik rehat jelah..

Second day..

- around 9am gerak ke zoo Melaka...
- since mmg dah plan nak bawak twin ke Zoo, so zoolah destinasi pertama kami..


- naik train keliling zoo, pastu tengok persembahan gajah..



- hehe... Hn berpeluang bagi gajah makan..



- twin takut2.. tapi excited tengok gajah..
- lepas kuar dari zoo.. kami gi mana ek..
hmm
- gi jalan dekat Stadhuys.. sebab aku nak sangat tengok bangunan serba merah nih..



- pusing2 then kuar semula kat Dataran Pahlawan.. 
- ler alkisahnya.. ropanya dekat jer kawasan tuh..
- mujur ada parking... letak kereta.. gi lunch dekat dalam foodcourt...
- kuar gi amik gambar dekat A Famosa..



- then jalan2 dalam mall kejap..
- then terus balik.. sebab Hn nak tengok game rugby lepas asar..

- balik umah.. mandi.. solat then terus ke SMT Melaka Tengah..




- bebudak Perlis main cam tak semangat jer..
- cian dorang...
- ingat nak ronda2 tapi sebab kawan Hn jemput makan kat umah family dia..
- so terus gerak ke Sg Udang..
- ropanya area tuh dekat dengan sekolah Hn masa dia praktikal dulu..
- mmg plan nak gi sekolah tu..

- melantak asam pedas lagi.. kalinih lepas sedap.. tapi nape aku rasa cam gulai jer..
- hehe..
- 2 kali tambah..
- balik umah dalam keadaan kekenyangan terlampau..



Comments

  1. alhamdulillah..
    ada rezeki tuk anak2..
    hehe..

    tapi tak puas jalan sebenarnyna

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..