Skip to main content

Cuti-cuti... Melaka Bandaraya Bersejarah



- kami bertolak dari Arau, kul 11 malam....
- singgah beberapa RnR dek kerana Hn mengantuk.. cian dia.. 
- sampai RnR Sg Buloh sebelum Subuh.. decide to wait n rest sementara tunggu Subuh...


- kul 8 lebih.. sampai RnR Seremban, mandi, breakfast.. sebelum sambung perjalanan..
- then sampai exit Ayer Keroh.. terus gerak ke umah member Hn di Ayer Molek...


First day...

- sampai umah kawan Hn.. lepak2 jap.. then kami sefamily terus 'pengsan' sampai petang..
- kawan Hn yang decide to buy some kueh for tea pun cancel..
- lepas Maghrib.. barulah kami kuar dari rumah.. gi makan dulu..
- layan asam pedas dekat satu kedai nih.. tapi tak baper ok (Hn cakap ler)


- then terus ke Bandaraya Melaka... sebab nak jalan2.. tengok2 apa yang menarik..
- lepak di Dataran Pahlawan...


- around 10 pm gerak balik ke umah..
- mmg tak larat lagi nak gi memana so balik rehat jelah..

Second day..

- around 9am gerak ke zoo Melaka...
- since mmg dah plan nak bawak twin ke Zoo, so zoolah destinasi pertama kami..


- naik train keliling zoo, pastu tengok persembahan gajah..



- hehe... Hn berpeluang bagi gajah makan..



- twin takut2.. tapi excited tengok gajah..
- lepas kuar dari zoo.. kami gi mana ek..
hmm
- gi jalan dekat Stadhuys.. sebab aku nak sangat tengok bangunan serba merah nih..



- pusing2 then kuar semula kat Dataran Pahlawan.. 
- ler alkisahnya.. ropanya dekat jer kawasan tuh..
- mujur ada parking... letak kereta.. gi lunch dekat dalam foodcourt...
- kuar gi amik gambar dekat A Famosa..



- then jalan2 dalam mall kejap..
- then terus balik.. sebab Hn nak tengok game rugby lepas asar..

- balik umah.. mandi.. solat then terus ke SMT Melaka Tengah..




- bebudak Perlis main cam tak semangat jer..
- cian dorang...
- ingat nak ronda2 tapi sebab kawan Hn jemput makan kat umah family dia..
- so terus gerak ke Sg Udang..
- ropanya area tuh dekat dengan sekolah Hn masa dia praktikal dulu..
- mmg plan nak gi sekolah tu..

- melantak asam pedas lagi.. kalinih lepas sedap.. tapi nape aku rasa cam gulai jer..
- hehe..
- 2 kali tambah..
- balik umah dalam keadaan kekenyangan terlampau..



Comments

  1. alhamdulillah..
    ada rezeki tuk anak2..
    hehe..

    tapi tak puas jalan sebenarnyna

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…