Skip to main content

Cuti-cuti... Melaka Bandaraya Bersejarah



- kami bertolak dari Arau, kul 11 malam....
- singgah beberapa RnR dek kerana Hn mengantuk.. cian dia.. 
- sampai RnR Sg Buloh sebelum Subuh.. decide to wait n rest sementara tunggu Subuh...


- kul 8 lebih.. sampai RnR Seremban, mandi, breakfast.. sebelum sambung perjalanan..
- then sampai exit Ayer Keroh.. terus gerak ke umah member Hn di Ayer Molek...


First day...

- sampai umah kawan Hn.. lepak2 jap.. then kami sefamily terus 'pengsan' sampai petang..
- kawan Hn yang decide to buy some kueh for tea pun cancel..
- lepas Maghrib.. barulah kami kuar dari rumah.. gi makan dulu..
- layan asam pedas dekat satu kedai nih.. tapi tak baper ok (Hn cakap ler)


- then terus ke Bandaraya Melaka... sebab nak jalan2.. tengok2 apa yang menarik..
- lepak di Dataran Pahlawan...


- around 10 pm gerak balik ke umah..
- mmg tak larat lagi nak gi memana so balik rehat jelah..

Second day..

- around 9am gerak ke zoo Melaka...
- since mmg dah plan nak bawak twin ke Zoo, so zoolah destinasi pertama kami..


- naik train keliling zoo, pastu tengok persembahan gajah..



- hehe... Hn berpeluang bagi gajah makan..



- twin takut2.. tapi excited tengok gajah..
- lepas kuar dari zoo.. kami gi mana ek..
hmm
- gi jalan dekat Stadhuys.. sebab aku nak sangat tengok bangunan serba merah nih..



- pusing2 then kuar semula kat Dataran Pahlawan.. 
- ler alkisahnya.. ropanya dekat jer kawasan tuh..
- mujur ada parking... letak kereta.. gi lunch dekat dalam foodcourt...
- kuar gi amik gambar dekat A Famosa..



- then jalan2 dalam mall kejap..
- then terus balik.. sebab Hn nak tengok game rugby lepas asar..

- balik umah.. mandi.. solat then terus ke SMT Melaka Tengah..




- bebudak Perlis main cam tak semangat jer..
- cian dorang...
- ingat nak ronda2 tapi sebab kawan Hn jemput makan kat umah family dia..
- so terus gerak ke Sg Udang..
- ropanya area tuh dekat dengan sekolah Hn masa dia praktikal dulu..
- mmg plan nak gi sekolah tu..

- melantak asam pedas lagi.. kalinih lepas sedap.. tapi nape aku rasa cam gulai jer..
- hehe..
- 2 kali tambah..
- balik umah dalam keadaan kekenyangan terlampau..



Comments

  1. alhamdulillah..
    ada rezeki tuk anak2..
    hehe..

    tapi tak puas jalan sebenarnyna

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...